Horoskop za lipanj 2020

Sa šest retrogradnih planeta u lipnju, vrijeme je osobne transformacije, ponovne procjene i pomlađivanja. Promjena počinje iznutra i to je sada snažno istaknuto, idealan je period za slijeđenje unutarnjeg poziva kako biste postigli vrhunski napredak u službi nečega većeg.

Ponekad život traži strpljenje. I često naši najveći pomaci dolaze kada čekamo, zastajkujemo i razmišljamo.

Lipanj nije vrijeme da se previše naprežete kroz svoje dane. Vrijeme je da krenete prema unutra i cijenite mirnije trenutke. Sa šest retrogradnih planeta u ovom mjesecu, lipanj je vrijeme osobne transformacije, ponovne procjene i pomlađivanja. Kažu da promjena počinje iznutra i to je snažno u ovom trenutku.

Retrogradno razdoblje Venere počelo je 13. svibnja/maja u znaku Blizanca, što je značilo vrijeme da se preispitaju vaše potrebe i želje. Vrijednosti se mogu mijenjati kada je Venera retrogradna, kao i kreativni procesi. Ona postaje izravna 25. lipnja/juna, pomažući vam da idete naprijed s novopronađenim razumijevanjima sebe i drugih.

Merkur se postavlja retrogradno sredinom mjeseca 18. lipnja/juna u znaku Raka. Pazite na odnose koji djeluju s nejasnim očekivanjima, jer će ovo retrogradno razdoblje Merkura isticati ogorčenost i zbunjenost u osobnim odnosima – posebno onima koji se osjećaju nejednakima i neuzvraćenima.

Jupiter, Saturn i Pluton krenuli su svi retrogradno ranije ovog proljeća, a Neptun će ih slijediti 23. lipnja/juna. Ove vanjske planete su nebeska tijela koja se kreću sporije, s duljim retrogradnim razdobljima, koja će trajati cijelo ljeto. Njihove energije imaju suptilniji učinak na nas osobno i kolektivno, dovodeći u pitanje naš osjećaj mjesta u svijetu.

Neki baner

Ukratko, u ovom mjesecu vrijeme je za istraživanje unutarnjeg posla za koji se osjećate pozvanim kako biste postigli svoj najbolji napredak u službi nečega većeg.

Ovan

Duboko ste u svojim osjećajima kako lipanj/jun počinje. Vaša osjetila su pojačana, a vaše suosjećanje za sebe i druge raste cijeli mjesec. O vama ovisi u kojem će vas smjeru lipanjski emocionalni usponi i padovi odvesti, Ovnovi.

Koristite svoje srce kao strelicu koja vas može usmjeriti prema traženim odgovorima i rješenjima koja su vam potrebna. Ponekad su prijelomne točke koje nastaju u našem osobnom ili profesionalnom životu upravo stvari na kojima trebamo raditi.

Gdje se osjećate frustrirano, zaglavljeno ili ogorčeno? Gdje dajete više nego što dobivate? Možda shvatite da ne možete svima pomoći bez obzira koliko dobre savjete dajete. Nisu svi spremni za vašu mudrost i možda je došlo vrijeme da svoju energiju usmjerite u nove ljude i projekte – one koji vas mogu njegovati jednako koliko i vi njegujete druge.

Savjet

Pregledajte svoje osobne i profesionalne granice. Pogledajte gdje je vrijeme za promjenu i zabilježite korake potrebne za stvaranje bolje ravnoteže.

Bik

Vaši odnosi trenutno mogu doseći dublje razine intimnosti, povjerenja i svjesnosti. To neće uvijek izgledati lako, ali ljudima treba vaša autentičnost, mudrost i osjetljivost. Vjerujte, kada dopustite da se vaše srce otvori, to nadahnjuje druge da čine isto.

Lipanj/jun vas potiče da dostignete nove razine samoizražavanja, ranjivosti i otvorene komunikacije. Plaši li vas to? Ako je to slučaj, sjetite se da ovo djelo možete započeti iznutra tako što ćete započeti otvoreniji dijalog sa sobom. Što je to što sada stvarno trebate poštovati?
Što se više ne može zanemariti, odložiti ili odgurnuti?

Samo naprijed i govorite svoju istinu. Ovo nije vrijeme za suzdržavanje ili gušenje onoga što vam je na srcu.

Savjet

Otkrijte jedan način na koji možete razviti više bliskosti u svojim osobnim odnosima i započeti dijeliti tu energiju u svojim odnosima. To može doći kroz nešto što želite komunicirati, priču koju trebate podijeliti ili želju koju ste spremni ispuniti.

Blizanci

Pazite da ne prihvaćate obveze za koje niste sigurni da ih možete trenutno održati, Blizanci – posebno ako niste sigurni da ih niste čak ni voljni održati. Jasnoća se može osjećati nedostižnom kada je riječ o onome što želite ili očekujete od sebe, kao i onome što drugi očekuju od vas. Retrogradni Merkur može vam pomoći da bolje shvatite sebe i gdje se trebate poboljšati ili se istaknuti.

Ako imate poteškoća u ispunjavanju obećanja ili imate tendenciju promašivanja planova, očekujte da će lipanj/jun donijeti neke provjere stvarnosti, kako to utječe na one koji ovise o vama. Ako se nalazite suprotno od toga i imate poteškoća reći ne i pretjerujete, tada se svemir priprema da vas natjera da dobro pogledate hoće li vam to pomoći ili vas omesti.

Bilo kako bilo, jasnoća je na horizontu. Ne dopustite da vas život vodi u različitim smjerovima bez jasnog fokusa. Energija lipnja/juna je tu da pomogne u ostvarivanju vaših prioriteta.

Savjet

Neki baner

Pitajte: Čemu dosljedno kažete da za koje znate da nije dobro za vas? Dopustite sebi da kažete ne gdje je to potrebno.

Rak

Kako se mijenja vaš temelj? S tako puno promjena u svijetu trenutno, možda se pitate hoćete li ili na koji način napraviti veću transformaciju u 2020. godini. Trenutno tražite zadovoljstvo na dubljoj razini. Vaše stare ideje o ispunjenju možda će trebati biti ažurirane jer imate želju za drugačijim izazovom ili novim ciljem da ukažete na svoje vidike.

Ovako stoje stvari: imate dozvolu sanjati. Budite oprezni u postavljanju ograničenja oko sebe jer osjećate potezanje prema novim horizontima koji možda još nisu sasvim definirani. Snovi koje inkubirate ovaj mjesec su oni koji možete nastaviti. Neka jačaju i vodit će vas prema putu koji tražite.

Savjet

Kakav temelj želite izgraditi za sebe? Zamislite jednu stvar koju biste trebali učiniti ovo ljeto da biste započeli raditi na novom cilju.

Lav

Pazite na miješane poruke početkom mjeseca. Suviše duboko čitanje između komunikacijskih linija može dovesti do pogrešnih zaključaka, stoga imajte na umu kako se trenutno povezujete sa svojim osobnim i profesionalnim mrežama.

Tehnologija će ovog mjeseca biti i prijatelj i neprijatelj: E-mail teme i brzopleti komentari trenutno se lako mogu iskriviti i napuhati. Cilj je biti neutralni saveznik i otvoreni slušatelj, a ne dodavati gorivo u vatru. Ako nešto zvuči zbunjujuće ili štetno, premjestite razgovor izvan mreže i odmah očistite zrak.

Ako ste u stanju ostati izvan emocionalne svađe u koju su, izgleda, svi oko vas uhvaćeni u ovom mjesecu, imate izvrsnu priliku za predstavljanje nekih ubojitih ideja i dubljih veza s onima oko vas.

Savjet

Postavite sebi cilj da lipanj/jun bude bez drame. Emocije mogu biti velike, a prekomjerne reakcije mogu biti uobičajene, pa si priuštite vrijeme za razmišljanje prije nego što prerano pogodite „odgovor“.

Djevica

Tko ste vi? Prepoznajete li se uopće u ogledalu ovih dana? Ako se ovog mjeseca osjećate pomalo izvan sebe, ne brinite: pod utjecajem ste velikih, kozmičkih pomaka koji vam pomažu u preoblikovanju osjećaja identiteta i vaših pretpostavki o svom mjestu u ovome svijetu.

Možete se osjećati konfuzno u jednom trenutku, a onda u sljedećem potpuno mirni. Prerastate neke od svojih starih nesigurnosti, zone komfora i pretpostavke o svijetu. Određeni ideali koje ste nekad smatrali dragim nisu onakvi kakvi ste mislili da jesu.

Da, ovih dana sve više boli, ali ove lekcije ne dolaze bez nagrade. Nagrada je u tome što ćete moći bolje razumjeti tko ste, umjesto da živite po starim očekivanjima ili se pridržavate plana koji je netko davno napravio za vas. Pripremite se za izgradnju većeg sna i boljeg odnosa sa sobom.

Savjet

Zapitajte se: što zapravo želite? Ne smatrajte da to trebate opravdavati ili razraditi sve pojedinosti o tome je li to uopće moguće. Samo nađite trenutak da napišete koliko što želite ovih dana i dopustite sebi da prihvatite svoje želje.

Vaga

Nemojte previše razmišljati: osjećaji su vam trenutno snažni i vaša intuicija pokušava privući vašu pažnju – ali je li vaša glava dovoljno jasna da primi poruku? Nikad nije loše biti praktičan i odmjeriti svoje mogućnosti, ali prekomjerna analiza svakog pojedinog detalja može vas ponekad spriječiti da krenete naprijed. Imajte na umu da su spontanost i nadahnuće važni čimbenici u odlučivanju.

Lipanj vam nudi nekoliko pitanja na kojima trebate raditi:

Zbog čega oklijevate? Koji su razlozi da tražite savjete drugih ljudi? Kada uhvatite sebe u potrazi za vanjskom potvrdom vrijednosti? Koliku vrijednost pridajete vlastitim perspektivama nasuprot vanjskim mišljenjima – posebno kada je riječ o donošenju vlastitih odluka?

Ono što vam zvijezde predlažu u ovom mjesecu je da shvatite svoje strahove kada je u pitanju preuzimanje više autoriteta u vlastitom životu. Vrijeme je da vjerujete u sebe na mnogo dubljoj razini.

Savjet

Samo naprijed i donesite odluku koju odlažete. Bilo da se trebate obavezati, pokušati nešto novo ili se odvojiti od prošlosti, vrijeme je da poslušate svoj instinkt.

Škorpion

Niste onaj kojeg je lako odbaciti, ali ovaj se mjesec osjećate malo drugačije. Ovaj se mjesec osjećate nježno. Uobičajena čvrsta vanjština koju nosite već je malo istrošena. Možda ćete se sada naći više rastreseni. Osjećate se osjetljivo i ranjivo. Ne bojte se odbaciti svoj zaklon i priznati da ponekad jednostavno trebate odmor.

Ove proljetne sezone poželjeli ste više vremena za obnavljanje, uz sporije trenutke u kojima možete ući duboko u sebe i ponovno se kalibrirati. Posljednjih nekoliko godina toliko ste se naprezali da ste ponekad zaboravili prepoznati vlastite potrebe i ritmove. Svemir kaže da je lipanj/jun vrijeme da krenete nježno prema sebi.

Uložite dodatni napor da se povežete sa svojim najbližim prijateljima i najvjernijim ljudima- onima u koje imate najviše povjerenja da će se pobrinuti za vaše nježno srce.

Savjet

Idite po utjehu. Pogledajte svoj omiljeni film iz djetinjstva ili se priuštite nešto što vas vraća u posebno mjesto i vrijeme.

Strijelac

Lipanj/jun ima transformacijsku kvalitetu za vas. Budite otvoreni za to gdje se promjene događaju u vašem životu i gdje žudite za svježom energijom. Teška stvar u promjeni je ta što uvijek želimo kontrolirati kako izgleda, kako se događa i kakva će na kraju ispasti. Ali nešto se događa iza kulisa za vas ove godine što vas vodi do dubljeg otkrivanja sljedećeg velikog poglavlja vašeg života.

Dakle, budite spremni predati se i ovog mjeseca. Ako vam nešto govori da stvari više ne mogu biti onakve kakve su bile, pustite to najbolje što možete. Pouzdajte se u sebe u određivanju za šta se treba boriti i što znate da je prirodan zaključak.

Sjajna stvar o vama jest ta što ste prirodno ožičeni da vidite širu sliku. Na raspolaganju vam je toliko mogućnosti, pa vjerujte da kojegod promjene su napravljene samo su jedan dio velikog putovanja.

Savjet

Razmislite o konceptu predaje i odredite kako to možete prakticirati u svom svakodnevnom životu.

Jarac

Prošli mjesec počeli ste preispitivati ​​svoja opredjeljenja, rutine i obveze. Počeli ste gledati služi li vam uvijek da budete onaj koji gura naprijed bez obzira na sve – čak i kad dogovoru istekne vrijeme. Ovo nisu promjene preko noći. Za vas nema prečaca, nema životnih prijelaza – tražite da promijenite strukturu toga tko ste i što ste spremni učiniti na ovom svijetu.

Ove godine imali ste smjele pobude hrabrosti i pobune koji su vam dali uvide u veće mogućnosti. Žudite za nečim drugačijim i spremni ste za pomak na neočekivani teritorij. Samo vam treba još malo vremena da shvatite što je to.

I ovog mjeseca, zvijezde vas potiču da izdvojite vrijeme da to shvatite. Nastavite se odvajati od starih navika. Nastavite puštati ono što vas neće približiti onome gdje stvarno želite biti.

Savjet

Povežite se s temom strpljenja: Gdje trebate vježbati strpljenje i gdje stvari možete gurnuti malo dalje, brže?

Vodenjak

Mjesec lipanj/jun potiče vas da pogledate koliko daleko ste stigli, što ste naučili i kako ste se promijenili. Imate rijetku priliku da se osvrnete na svoje prijašnje ja i istodobno gledate prema vašem budućem jastvu i steknete neke ključne uvide u to tko postajete.

Čemu se nadate da ćete vidjeti kad izbacite ta razmišljanja? Na što će vas sjećanja iz prošlosti podsjećati i što ćete danas naučiti od osobe koja ćete biti sutra? Što trenutno želite reći svom mlađem sebi?

Dolazite do prekretnice u sebi – procesa sazrijevanja u kojem počinjete cijeniti osobu u koju ste odrasli, kao i načine na koje se i dalje razvijate.

Savjet

Napišite pismo svom mlađem sebi s ažuriranjem kako vas je život oblikovao do sada. Postavite mlađem sebi pitanje u vezi s nečim s čime se borite i dopustite da se pojavi odgovor.

Ribe

Umaraju li vas praktičnosti života? Možda želite trenutno pobjeći od stvarnosti, ali budite oprezni da sve svoje odgovornosti ne bacite na stranu. Ti veliki snovi i ideali koji su vam dragi mogu početi postajati stvarnost ako se počnete baviti dijelovima svog života koji su kaotični, neorganizirani ili zbunjeni.

Nemojte više izbjegavati tendenciju u stresnijim dijelovima svog života: Te praznine pojačavaju kašnjenja koja doživljavate u postizanju onoga što želite.

Dobra vijest je da vam zvijezde pokušavaju pomoći da dobijete te detalje kako bi vam put bio jasniji. Loša vijest je da će vam možda trebati malo motivacije da se sada nosite s maticama i vijcima svojih planova – ali što prije te odgovornosti pogledate u oči, prije ćete preuzeti vlast nad njima.

Savjet

Odvojite vrijeme u svom rasporedu da biste se upoznali s onim strašnim zadacima koje odlažete. Ako vam to pomaže, napravite sustav nagrađivanja za rješavanje teških stvari.

Iva Jukić

Neki baner