Interview s Kristinom Dalponte – “običnom” djevojkom koja ostvaruje “nemoguće”

Cijeli život je tražila način kako da višak kilograma opravda… Utjehu je našla u činjenici da boluje od Hashimoto sindroma i pustila je da je mediji uvjere da tu ne može promijeniti ništa. A onda je jedan susret prodrmao tektonske ploče pod njenim nogama i uzela je svoj život i svoje zdravlje u svoje ruke. Upoznajte Kicky Dee, prvu djevojku koja je bez pomoći kojekakvih gurua, stručnjaka, fitness magova i tv emisija, skinula višak kila i procvjetala.

Draga Kristina, prije svega reci nam nešto o sebi, tko je Kicky Dee i čime se bavi?

Kristina je obična cura iz susjedstva, ima 29 godina, radi u ugostiteljstvu, u slobodno vrijeme pjevuši i glumi u amaterskom kazalištu, slobodna je, nije u vezi i obožava vrijeme provoditi sa svojim psima.
Kicky Dee je ista ta djevojka iz susjedstva, ali u lepršavim točkastim pin up haljinama, sluša rockabilly glazbu i voli sve što je retro.

Glazba ili gluma? I zašto?

Ufff teško pitanje. Kao da me pitaš jel’ više volim mamu ili tatu. Pjevam otkad znam za sebe. Ali doslovno, kako sam progovorila tako sam i propjevala. Nikada se, doduše, nisam potrudila da to prijeđe u nešto ozbiljnije. Imam tek dvije svoje pjesme s kojima sam nastupila na festivalu u Daruvaru. Što ne znači da apsolutno ne uživam u glazbi. Ona mi je ipak prva ljubav. Trenutno radimo na nekim stvarima, koje će, nadam se, uskoro ugledati svijetlo dana. Sada trenutno sam ipak više fokusirana na glumu. Naše Amatersko kazalište Daruvar postiže odlične rezultate, gostujemo u brojnim gradovima i poprilično visoko smo si postavili ljestvicu. Moram priznati da jako uživam u glumi, a navodno sam i dosta dobra u tome (hahaha) . Prošle godine na Županijskoj smotri amaterskih kazališta proglašena sam najboljom glumicom u sporednoj ulozi, tako da mi je to bio dodatni vjetar u leđa. Tko zna, možda mi se u budućnosti smiješi i kakva sapunica.

Neki baner

Koliko je izgled danas važan u poslu?

Iako sam ja uvijek bila čvrstog stava da izgled ne bi trebao biti od velike važnosti u poslu, mislim da ipak jest. Žalosno, ali prvi dojam je uvijek izgled. Ne generaliziram, ne kažem da je za svaki posao bitno kako tko izgleda. Evo ja godinama radim u ugostiteljstvu i svjesna sam da je puno ljepše vidjeti djevojku koja je vitka i zgodna, ma koliko god to srednjovjekovno zvučalo. Sretna sam što zaista imam super šefa koji je uvijek, pa i sada, više cijenio kvalitetu posla koji odradim, nego to kako izgledam. Ali činjenica je da ako nisi u nekakvim gabaritima koje je propisalo društvo, puno ćeš se teže probiti na javnoj sceni bez obzira na talente koje posjeduješ. Mislim da podsvjesno zato nisam ni pokušavala postići nešto više u glazbi.

Ti si sa svojim tijelom zaista učinila čudo posljednjih mjeseci i doslovno se prepolovila? Možeš li nam otkriti tajnu svog uspjeha?

Ne bih ja to nazvala čudom. Čudo je nešto što je nemoguće, a skinuti kilograme zaista nije nemoguće. I ja sam samu sebe uvjeravala da ja to ne mogu. Naime, imam autoimunu bolest štitnjače Hashimotov tireoiditis i uvijek mi je taj mali Japanac bio izlika. Ne bih još ni pokušala smršaviti, a već sam odustala. Mislim, nisam to ja, to je moja štitnjača, jednostavno ne ide i to je. Izlike, izlike… sve do tog posebnog klika u glavi koji mi se desio u rujnu prošle godine. Naime, bila sam nekoj proslavi rođendana i sa polu-sažvakanim kolačem u ustima na vrhu stepenica ugledala sam poznanicu koja se uvijek borila s viškom kilograma. Ono što je zaokupilo moju pažnju bio je njen izgled, izgledala je znatno mršavije. I to je nekako bilo to. U tom trenutku došlo mi je da pustim ostatak kolača iz ruke i napravim nešto sa sobom. Sjela sam pored nje i tražila da mi otkrije svoju tajnu. Njen odgovor bio je jednostavan. Dukan. Uzela sam si 10 dana za istraživanje i čitanje i 25. Rujna krenula u utrku sa kilicama. Dukan je dijeta koja se odvija u četiri faze, dosta je dugotrajna i nije kao klasične dijete s kojima brzinom munje gubite kilograme. Ja na Dukan gledam kao na vrstu prehrane.

Ugljikohidrate sam potpuno izbacila iz života i nikad nisam bila sretnija. U 6 mjeseci lakša sam 21 kilogram i još nisam na kraju puta. Ali ono što me još više veseli je činjenica da sam oko sebe okupila pravu malu Dukan ekipu. Mama je također skinula 18 kg, prijateljica, koja me zeza da sam njezin mali vražić na ramenu koji ju bocka vilama kada god pomisli na nešto što ne bi smjela, lakša je 20 kg. Ima ih još, krenula je i kuma a i moj tata. Oni broje minus 10 za sada. Postali smo prava mala Dukan obitelj.

Vježbaš li i koliko?

Za sada još ne vježbam, ali svakako bih preporučila neki oblik tjelovježbe. Ja na dnevnoj bazi prohodam oko 8 km pa ne mogu reći da se baš nisam kretala. Doduše došlo je vrijeme da se malo učvrste ruke, noge i sve ostalo što zahtjeva zatezanje.

Kako je ova promjena utjecala na tvoj život, na tvoje samopouzdanje?

Sad bih ja rekla da sam uvijek bila full puna samopouzdanja, ali kao što rekoh već ranije poprilično dobro glumim. Najiskrenije, nikada nisam bila ovako sigurna u sebe kao sada. Društvenija sam, otvorenija sam i što je najbitnije imam puno puno više energije nego prije. Čak ne bih rekla da je fizička transformacija utjecala na to, već jednostavno činjenica što se osjećam snažnije i bolje no ikad.

Planovi za budućnost?

Nikada ne planiram previše. Imam teoriju ako ništa ne planiraš, možebitni planovi ne znaju kada se trebaju izjaloviti. Vidjet ćemo kuda će me život odvesti. Ima tu dosta opcija, nedostaje samo moja odluka. Hoću li pjevati, hoću li glumiti, ili se pak preseliti u Bratislavu? Sve su to opcije. Ono što definitivno mogu reći da mi je prvo na popisu je polaganje vozačkog prije 30-te. Oni koji me poznaju znaju da je to jako velika stvar za mene.

Poruka našim čitateljicama koje se bore s viškom kilograma?

Slušajte sebe i svoje tijelo i ne dozvolite nikome da vam nameće svoj tempo. Vi ćete znati kada je pravo vrijeme za promjene. Uvijek stavite zdravlje ispred fizičkog izgleda i ne zaboravite, ne odgovara svaka prehrana svakome. Treba vremena da nađete savršeni recept za sebe, ali ne odustajte. Mislite na krajnji cilj i samo jako! 🙂

Neki baner

Bravo Kicky!

 

Razgovarala: M. Klasiček

Neki baner
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.