Ja sam žena, ali me ne možeš svrstati u niti jednu kategoriju

Izveo si je na večeru makar nije bila tvoj tip. Iako si mislio da je slatka, prekinuo si s njom. Ona je mislila da je sve super, poslala ti poruku, ali nisi odgovorio.

Rekao si da ćeš je nazvati, ali nisi. Nazvala te par dana kasnije i opet se nisi javio. Poslala ti je još jednu poruku tražeći objašnjenje. Željela je znati na čemu ste, ali ti ništa nisi rekao. Rekao si svojim prijateljima koliko su žene iritantne i zajedno ste se smijali.

Ja sam žena, ali nisam iritantna.

Postala ti je prijateljica s povlasticama, govorila da te voli. Ali nešto ti je falilo. Prekinuo si s njom. Bila je shrvana. Poslala ti je milijun poruka da te želi natrag, a ti si joj rekao da je voliš, ali se ne možeš nositi s njezinim emocionalnim ispadima. Plakala je svaku noć. Nikad joj se nisi javio, našao si novu.

Novoj si rekao da su žene lude.

Ja sam žena, ali nisam luda. Pitala je zašto je bivša luda, nisi htio razgovarati. Nekoliko mjeseci kasnije si prekinuo svaku vezu koju si imao. Napio si se i potukao s njezinim bivšim. Okrivio si nju.

Neki baner

“Zašto voliš probleme?” Pitao si je u mislima. “Zašto me se ne možeš kloniti?”

Pomislio si kako su žene dramatične.

Ja sam žena, ali nisam dramatična. Prošla je godina dana, upoznao si novu. Bila je lijepa, pametna i zabavna. Nije bila glasna, nije ništa ispitivala i uvijek se slagala s tobom. “Nije važno što si osjećao prema nekoj drugoj dokle god znam što osjećaš prema meni,” rekla je. Nisi znao što osjećaš, ali si je obasipao pažnjom i darovima. Čekao si da postane luda, ali nije. Zaprosio si je. Rekao si joj da je jedina žena za tebe i da ćeš biti sretnik ako pristane. Pristala je.

Saznao si da tvoj prijatelj ima probleme sa svojom djevojkom. Stalno se žalio na nju. Gnjavi ga i nikad nije sretna.

“Da. Žene nikada nisu sretne,” kažeš mu. On je ostavi i pokuša naći bolju. Želi da stvari budu lakše. Ona je shrvana. Osjeća se ludo, zbunjeno, dramatično. Nije sretna. Mislila je da treba biti s njim , da je ona njegova snaga, ali se osjetila slabom.

Pitala me: “Zašto je mišljenje prijatelja važnije od same žene koja je uz svog muškarca u teškim vremenima? Prijatelja koji je spavao s desetinama žena?“

Odgovorila sam: “Zato što muškarci ne vole izazove. Žele se držati igrica u kojima su dobri, a sve ostalo im smeta.”

Kad vide ženu, vide rekvizit. Oni traže nešto čime mogu manipulirati i pobijediti.

Ali ti si žena. Ti nisi plijen. Nisi stereotip i nisi ovdje kako bi te netko dobio. Nisi iritantna jer si ga nazvala. Nisi luda jer si plakala. Nisi dramatična, ne ometaš i nije te teško zadovoljiti. Ti si žena, nisi kategorija.

Izvor: Zdrava&sretna
Neki baner