Jednom kad progledaš ne možeš više reći da nisi vidio…

Jednom kad progledaš, ne možeš više reći da nisi vidio… kad osjetiš miris Života ne možeš se više zakopati u mrtvilo. Ne možeš. Iako misliš da bi bilo najbolje. Jer je tako “sigurnije”.

Jednom kad poslušaš onaj glasić iznutra, pa se bar na kratko usudiš krenuti putem kojim te vodi… ne možeš više biti isti. Ne možeš se vratiti na početak i praviti da se ništa nije dogodilo. Jer jest i ti to znaš.

Možeš svima odglumiti, ali u dubini sebe znaš da više ništa nije isto. Niti će ikada biti.

I možeš se začahuriti sam u sebe i praviti da to što te zove ne postoji. Ali znaš da je tu. I jednom kad to osjetiš, sve ono prije postane neka blijeda kopija. Neki mizerni osjećaj, neko sivilo… Nasuprot predivnoj paleti boja kojom možeš nacrtati život svojih snova. Kakav si oduvijek htio.

Zato jednom kad progledaš… A zasigurno već jesi, jer čim ovo čitaš onda znači da tragaš… Za načinima kako dostići onu puninu iznutra. Na svim poljima živjeti svoju svrhu. Radost.

Jer znaš da postoji nešto bolje, ljepše, drugačije. Nešto gdje ćeš osjećati da zaista živiš punim srce. Nešto iznad ove osrednjosti…

Ti znaš. I zato te život gura naprijed, traži od tebe da se pokreneš, usudiš, pokušaš. Da se ne predaješ i uljuljkaš u ovome gdje jesi. Traži od tebe da se podigneš i kreneš.

Neki baner

Pa konačno prodišeš punim plućima.

I jednom kad okusiš taj nektar, nećeš više ni pomisliti da se vratiš na ono staro. Jer ćeš iz te pozicije uvidjeti koliko je ustajalo. A ti preporođen. Iznova stvoren. Konačno iz dubine duše Radostan.

U ovom, a ipak Novom Životu!

Iva Bradarić

Neki baner