Jeste li usamljeni? Evo popis solo aktivnosti kojima ćete pozdraviti usamljenost

U ovih zadnjih nekoliko godina na veliko se pojavila epidemija usamljenosti koja se uvelike pripisuje povećanoj ovisnosti o tehnologiji i smanjenom druženju face to face s prijateljima I velikom padu bliskih prijateljstava.

Brojna istraživanja koja sam čitala pokazuju snažnu vezu između usamljenosti i povećanog rizika od psihičkih poremećaja koja nažalost uključuje depresiju i anksioznost.

Za uspješnu borbu protiv usamljenosti ključno je ne samo uključiti se u društvene aktivnosti već treba i razviti solo prakse koje potiču samopouzdanje I osjećaj vrijednosti.

Sada vam donosim 12 solo aktivnosti za suočavanje s usamljenošću vjerujte mi nećete požaliti.

Potrudite se pronaći online tečaj vježbanja

Dobro je da sudjelujete u satovima vježbanja koje nude razne tvrtke, a danas ih je zaista jako puno. Tako ćete se osjećati dijelom fitness zajednice I poboljšat ćete raspoloženje putem tjelesne aktivnosti. Korisno zar ne?

Neki baner

Meditacija

Jednostavne tehnike meditacije koje nude razne aplikacije na vašim mobitelima ili drugim uređajima mogu vam uvelike smanjiti usamljenost i pojačati osjećaj društvene povezanosti. Isprobajte.

Vježbanje joge

U mnogim slučajevima pokazalo se da joga povećava samosvijest i društvenu povezanost, a mnogi ljudi koji je prakticiraju prijavili su manje simptoma depresije i anksioznosti. Nema vam druge nego izvaditi lijepu prostirku I otići negdje u šumu s omiljenom glazbom. Učinci će sami doći.

Sami kuhajte

Kuhanje za sebe može pridonijeti osjećaju povezanosti I dobrobiti te poticanju odnosa sa samim sobom i poboljšanju raspoloženja.

Izvedite sami sebe na “spoj”

Uvijek je dobro da sami sebe izvedete na festival, tečajeve pleas, galerijska događanja ili koncerte. Kada sami izađete zbližit ćete se s drugima koji dijele, zajedničke strasti kao i vi. Također je dobro da sudjelujete u malim razgovorima kako biste potaknuli osjećaj povezanosti.

Jeste li usamljeni?

Photo by Kinga Howard

Nabavite kućnog ljubimca

Kućni ljubimci pružit će vam dobro društvo, svrhu i zadovoljstvo pri čemu je manja vjerojatnost da će te se kao vlasnici ljubimaca osjećati usamljeno.

Zasadite vrt

Vrtlarstvo je povezano sa smanjivanjem stresa i povećava sreću posebno za one koji se uvijek osjećaju usamljeno i imaju problema s mentalnim zdravljem.

Volontiranje

Brojna istraživanja povezuju volontiranje sa smanjenom usamljenošću pri čemu samo nekoliko sati tjedno volontiranja povezano je s pozitivnim ishodom.

Pročitajte knjigu

Ako se uživite u priču lika iz knjige može vam promijeniti raspoloženje I pojačat će vam osjećaj pripadnosti I povezanosti.

Slušajte glazbu

Koliko sam pročitala utvrđeno je da glazba ublažava usamljenost i depresiju , a osobni izbor glazbe pridonosi boljem blagostanju.

Koristite tehnologiju za povezivanje

Virtualne komunikacijske platform omogućit će vam veze s prijateljima i obitelji širom svijeta. Tako se ublažava usamljenost posebno za izolirane pojedince.

Vodite dnevnik

Vodite dnevnik i tako smanjite stres. To će vam pomoći u prepoznavanju temeljnih uzroka usamljenosti. To će vam pružiti uvid je li usamljenost uvjetovana situacijom ili proizlazi iz širih životnih problema.

Nadam se da ćete primijeniti neko od mojih savjeta i da se više nikada nećete osjećati usamljeno nego da ćete život provesti sretni i ispunjeni.

Neki baner