Kad ti mozak govori da kreneš dalje, ali ti srce ne dopušta

Čovjek bi pomislio da nakon što sam te vidjela s drugom djevojkom, to će biti taj klik koji mi je trebao. Da ću se automatski od ljubiti od tebe i krenuti dalje sa svojim životom, jer znam da zaslužujem bolje. Ali, onaj prokleti ali. Ne, nije se to dogodilo.

Nije se dogodilo da se odljubim od tebe, čak ni onda kada sam te vidjela da si se radi nje promijenio, a zbog mene nisi htio. Rekao si mi kako si prestao pušiti; nasmiješio si se i rekao da se dogodilo preko noći.

Tek sam kasnije saznala da si prestao radi nje. Ja sam te molila mjesecima da prestaneš pušiti, jer imam problem s disanjem, a posebno ako udišem dim cigarete, ti si hladnokrvno pokraj mene sjedio i pušio. Jer ti je teško prestati. A ona te tražila da prestaneš i ti si kao na zapovijed to i učinio.

Pozvao si ju na putovanje s prijateljima, a mene nikada pozvao nisi.

Podržao si ju u aktivnostima u kojima ona sudjeluje,  a nikada nisi otišao sa mnom na bilo koji od mojih.

Neki baner

Uključio si nju u svoj život više nego što si ikada mene.

Ali nada je još uvijek jaka

Biblija kaže da je ljubav strpljiva, ljubav je mila – ali ti isto tako ne kaže kada je vrijeme da otpustiš ljubav za koju se i dalje čvrsto držiš.

Pustiš li ju u roku od nekoliko dana ili će to trajati mjesecima? Ili što kažeš da ju otpustiš u trenutku kada padneš na pod, jer doslovno tada osjećaš svoje srce kako puca od bola i ne možeš više disati?

Dok rovariš po tuđem životu tvoj nepovratno prolazi..., Nema vremena među vremenom, Kako na ljubav i veze gleda zrela žena?, Pustite pogrešne da odu, Kad ti mozak govori da kreneš dalje, ali ti srce ne dopušta mozak govori kreni dalje,

Što ako – bez obzira koliko ljudi ti govori da otpustiš i bez obzira koliko se ti trudila da ju pustiš – jednostavno ne možeš to učiniti?

Ponekad je to konstantna borba. Srce ti govori – “ali ja ga volim“, a um ti kaže – “nije toga vrijedan, ti zaslužuješ boljeg.“ Što ti izabereš?

Od davnina se govori kako čvrsta i iskrena ljubav, može izdržati test vremena. I ništa i nitko ju ne može poljuljati.

No naiđe vrijeme kada se moraš zaustaviti, ući u dubinu sebe i zapitati se– je li ova ljubav doista vrijedna? Ponekad ćeš ju morati čuvati za dobrobit oboje. A može doći i trenutak u životu da ćeš ljubav morati napustiti da bi zaštitila sebe.

Z&S

Neki baner