More, Mate, komarac i ostale smetnje…

Moj život je postao dosadan i dr. Oz je rekao da mi treba promjena. Skupila sam m***, putovnicu, puno šminke, odjeće i ekipu… Ma idemo na more ili “moreno” (kako kažu fejsovci i uslikaju se 16 puta). Naša relacija – Makarska (di drugo idu Hercegovci?). Naš cilj – party, votka, provod života, mamurluk, Vuco – janjetina k*** i ostalo, zahebavam se i sad dosta prostačenja, ali i pobjeći od rutine malo.

Tako sam vikend provela sa frendicama u Makarskoj. Znaš što… Predivna je. Ima lijepih sladoleda toliko da se zaljubiš i poželiš još jedan. Kafići su puni, konobari umorni i brzi kao mrtvaci. Recimo danas naručiš kavu za sutra popodne i pričekaš 15 min. Ima jedan lijepi konobar koji se dere kada priča Engleski tako da, ako slabije čuješ, on ti je muškarac iz snova. Inače je ful sladak kao sladoled od čitaj 2 eura i pravi ružnu kavu. Mislila sam ga pitati tajni recept kad mi dođu gosti da ranije odu al’ naravno, nisam imala m*** opet. Neću ti reći gdje radi da se još netko zezne.

beach

Inače sve je bilo savršeno… More, zalazak sunca, zalutali Talijan i puno Mata koji su tu domaći galebi i volu se zabavljati (čitaj bas tako). Jedan takav Mate započeo je priču dok sam na plaži, čitala roman i pokušavala zamisliti Davida koji prolazi Anni kroz kosu i želi ju zaprosit na plaži posutoj laticama… Mate mi se dva puta obratio jer ga prvi nisam čula. Prvi put sam ga ignorirala jer me ne zanima i baš sam se uživila u roman. Na kraju sam odustala jer je Mate nastavio sa pričom. Vodio je lijepi razgovor sam sa sobom pred menom… Pitao me i sam odgovarao na ista pitanja. Znaš ono kad ti se javi lik na fb i sam sa sobom se posvađao u tvom inboxu?

E Mate je takav. Pričao mi je o tiketu, Hajduku, jugu, bivšoj curi i automobilu. Jer je jugo bio je loše volje i zato je promašio tiket. Bivša je kurva, a inače on ti vozi auto i to Mercedes. Stari mu tu izdaje apartmane, a Mate ne voli da mu neko “gazduje” (da doslovno ta riječ moramo je ubaciti u rječnik) pa ne radi nigdje a i more mu bit.

Neki baner

Inače Makarska je lijepa. Dr. Oz je u pravu nekada nam jednostavno treba promjena zbog koje ćemo ponovno napuniti baterije i nastavit životarit kad se vratimo doma. Nekako, tad je lakše prihvatiti da nismo svi stvoreni da živimo kao Kim Kardashian i da nam je svaki dan šarena loptica. Ta promjena mi je zbilja dobro došla. Par lijepih trenutaka sa frendicama zbog kojih pomisliš “život je lijep, sladoled je super”. Kad se vratiš ostaju ti lijepe uspomene i puno smijeha… Danas svima baš osmijeh i nedostaje. Hvala dr. Oz a ono za dijetu ću ignorirati, lalalala.

Inače mogu ti preporučiti Makarsku ako znaš ignorirati Mate ili ako ti se sviđaju tipovi poput Mate (mislim i oni se moraju nekom sviđati iako je to teško za zamisliti). Skoro sam zaboravila da osim Mate ima puno cvrčaka, komaraca i ostalih malih seronja koji su dosadni kao Maja Šuput – čak sam jednog nazvala po njoj. Uporno je svaku večer mene proganjao dok ga nisam japankom pogodila (jesam sada u opasnosti zbog onih sto štite životinje vise nego djecu?). Nije ni važno.

Uglavnom, ako je i tvoj život postao dosadan kao komarac u sezoni, nadam se da ćeš i ti uspjeti pobjeći od njega bar na dva dana.

Pssst je l’ znaš kako ukloniti mrlju od sladoleda?Ako da brzo se javi i slobodno napiši. Prva od vas dobiva broj mobitela od Mate koji ima Viber, FB, Twetter, auto i bivša mu je k****.
Do idućeg ponedjeljka 🙂

Pusa od mene, komarca, japanke i Čeha 🙂

Coolerica

Neki baner