Najava: Blogdan Stevanović i “Oblozi od tinte” uskoro u izdanju Naklade Fragment!

Teško je opisati količinu sreće kojom smo preplavljeni zbog činjenice da surađujemo s jednim ovakvim, afirmiranim i kvalitetnim autorom. Međutim, Bogdan je prije svega predivna osoba iz koje nevjerojatnom snagom zrači ona iskrena, neiskvarena ljubav! Prema svima i za svih… – poručuju iz Naklade Fragment povodom objave njihovog novog izdanja.

Riječ je o knjizi “Oblozi od tinte” autora Bogdana Stevanovića poznatog i kao ‘Blogdan’.

O našem poštovanju prema ovom autoru najbolje govori činjenica da smo citat iz njegove knjige preuzeli za moto i postavili ga na naslovnicu naše web stranice. Zapravo, taj citat nas je uvelike motivirao da uđemo u ovaj posao i da mu se posvetimo sa žarom za kojega nismo bili ni svjesni da gori u nama.

“Ovaj svijet nikada na bolje nisu mijenjali oni koji su samo puno radili, nego samo oni koji su voljeli to što rade…“

Neki baner
Nemamo još točan datum izlaska knjige “Oblozi od tinte”, ali to će se dogoditi vrlo skoro, u prvoj polovici studenog.

Dotad, slobodni ste naručiti knjigu (cijena knjige je 99kn + poštarina, bit će vam poslana čim izađe iz tiska), a to možete učiniti tako da nam se javite u inbox ili na e-mail: [email protected]

“Na putu do uspjeha prvo prodate dušu vragu za kojekakve sitne novce i malo karijere, a poslije kao po nepisanom pravilu prodajete drugima muda za bubrege kako ste nevini i naivni da biste se oprali od svoje zelenaške prošlosti. Radite sami sebi himenoplastiku dostojanstva. A zaboravljate da, kad vam izjebu dostojanstvo, obraz i principe, od vas ne ostaje ništa što može biti vrijedno. Ne ostaje ništa što biste čak i sami kod sebe cijenili…”

“Onaj spokoj u vanjskom svijetu moguć je samo kada je naš unutarnji svijet u miru. Zato ne trošite život jureći za mnogo materijalnog koje sada nemate, već sada trošite na život ono malo materijalnog što imate. Jer na kraju će se više vrednovati zbrojene uspomene nego novčanice, godine s osmijesima nego godine staža, onaj osjećaj ušuškanosti doma nego kvadratura stečenih kuća…”

O KNJIZI:

Na prvo čitanje, sve priče napisane u knjizi „Oblozi od tinte“ izgledaju kao priče koje govore o svijetu u kojem živimo, ali kada se čovjek zagleda dublje u redove napisane u knjizi Bogdana Stevanovića, shvati da njegovi zapisi zapravo najviše govore o svjetovima koje nosimo u sebi. Upravo zbog toga, ovo nije knjiga o onome što se opaža, već o onome što se osjeća. Svaka njegova priča gotovo kirurški precizno secira izazovnu stvarnost u kojoj živimo kako bi što jasnije otkrila što se iza nje krije.

Zbog svega toga, iako ovu knjigu jest napisao Bogdan Stevanović, ona ipak najprije pripada nama je smo u njoj opisani svi mi – naši izazovi, naša dvoumljenja i naši grijesi. Najljepše od svega je to što je odmah uočljivo da piščeva namjera nije bila da nas time definira, već mnogo pitomija – da uz njegove priče lakše sami sebe redefiniramo. Zato su „Oblozi od tinte“ ljekoviti za svaku ljutu ranu na našoj duši.

Najava: Blogdan Stevanović i "Oblozi od tinte" uskoro u izdanju Naklade Fragment!
Foto: Bogdan Stevanović / privatna arhiva
O AUTORU:

Bogdan Stevanović rođen je u Beogradu 17. prosinca 1988. godine. Završio je Trinaestu beogradsku gimnaziju, a nakon toga je diplomirao na Geografskom fakultetu u Beogradu, na odsjeku za turizmologiju. Poslije osnovnih studija pohađao je Master studije turističkog novinarstva na Sveučilištu Autonoma u Barceloni.

Autor je projekta Svet dostupan svima, osnovanog s ciljem pružanja informacija o turističkim destinacijama osobama koje koriste invalidska kolica. Jedan je od osnivača studentske inicijative Pokaži malo da ti je stalo i humanitarne akcije Pruži korak. Dobitnik je priznanja za doprinos filantropiji u Srbiji za 2017. godinu, koje dodjeljuje Trag fondacija.

Izabravši ime Blogdan, od prosinca 2014. piše istoimeni blog koji je za dvije godine okupio više od 100.000 pratitelja. Priče s bloga prenosili su vodeći online i tiskani mediji u regiji. Prva knjiga Obloge od mastila, u izdanju Vulkan izdavaštva tiskana je u pet naklada, pri čemu se od svakog prodanog primjerka 50 RSD doniralo „Nacionalnom udruženju roditelja djece oboljele od raka“ – NURDOR-u. Drugu knjigu Sa druge strane obloga objavio je početkom 2019. godine.

Bogdan je TEDx govornik i kolumnist.

Web: https://blogdan.rs/
Facebook: https://www.facebook.com/blogdan.rs/
Instagram: https://www.instagram.com/blogdan_/
Twitter: https://twitter.com/blogdan_

Sve naše novitete, najave i izdanja potražite na www.nakladafragment.com – poručuju iz naklade.

Neki baner