Ne trebaš ga, nikada ni nisi

Tvoje srce je slomljeno. Vidim to kad razgovaramo pa spomenem njegovo ime ili kad besciljno pomičeš prst po zaslonu mobitela. Kažeš da si dobro, ali znam da nisi i to je u redu. Nadam se da to znaš.

Slomio ti je srce i sad pokušava svaliti krivnju na tebe, igra igrice i to nije fer. Sve one noći u kojima si se panično budila da bi shvatila kako ti nije odgovorio na poruku. Svi oni dani kada ti je rekao da ga ostaviš na miru jer te ne želi vidjeti. Svi osjećaji da si odbijena od osobe koja bi te zauvijek trebala voljeti.

Neka se to završi zauvijek. Trudiš se i trudiš, ali tvoje srce više ne može podnijeti. Otiđeš od njega bez da se okreneš. Razmišljala si o tome i skupljala snage. Nisi mislila da ćeš moći. Toliko si se trudila, a on te iskorištavao. Ponašao se prema tebi užasno.

Ti to ne zaslužuješ i napokon to počinješ shvaćati.

Napustiš ga, osjetiš slobodu, osjećaš kao da ti je veliki teret pao s leđa. A on frajer se opet vrati i napravi tptalnu pomutnju.

Neki baner

Ovoga puta je drugačije jer on preklinje za tvoju pažnju. Govori ti da mu je žao, da je zeznuo i da si ti njegov svijet. Govori ti da je sve kao i prije. Zna da ćeš se vratiti ako kaže prave stvari.

I to jako boli. On je mogao ignorirati tvoje poruke na dnevnoj bazi, ali čim ti pošalje jednu, zna da želiš posustati. Znaš da ne misli to što kaže i boriš se svim silama. Znaš da se ništa neće promijeniti.

Stalno ti iznova slama srce, čak i kad pokušavaš krenuti dalje.

Znam da se dio tebe želi vratiti njemu, kako i ne bi? Voliš ga cijelim srcem i samo želiš biti s njim. Vidim da pokušavaš preživjeti bez njega i da se trudiš.

Sve si snažnija bez njega, čak i onda kad si najslabija.

Ideš dalje bez njega, pokušavaš pustiti život koji si zamišljala s njim i fokusiraš se na sebe i ono što te čini sretnom. Trebala bi biti ponosna.

Oduvijek ima moć nad tobom, čak i ako to nisi vidjela. Uvijek je manipulirao tobom kako bi vjerovala da ga trebaš. A sad shvaćaš da možeš sama. Shvaćaš koliko si snažna i to je nevjerojatno.

Nije lako, vidim kako se boriš, ali uspijevaš.

Napokon počinješ život pun sreće. Ne čekaš nečiju poruku, ne budiš se usred noći preispitujući njegovu ljubav, ne kriviš se da nešto možeš bolje. Slobodna si od njegovih ograničenja i sad vidiš tko si zaista.

Ne trebaš ga, nikada ni nisi. Potpuna si sama i sretna.

Izvor: zdrava&sretna
Neki baner