Nikada nemojte odustati od vaših ambicija, obrazovanja, karijere ili hobija zbog muškarca

Jedan zanimljiv i poučan citat glasi: “Drage dame, vaš novac, karijera i rezultati koji ste postigli se neće odjednom predomisliti i napustiti vas, kao što može muškarac vašega života!“

Gradite sebe, obrazujte se, studirajte, učite nove jezike, pohađajte različite tečajeve. Prvenstveno radi sebe. Nikada nemojte svoje zacrtane prioritete i ciljeve mijenjati zato što ste ušli u vezu s divnim dečkom. Sve se mi zanesemo na početku, osjećaj zaljubljenosti nas prožme do kostiju.

Idemo toliko daleko, da smo spremne na sve da mu ugodimo, da ga usrećimo. Toliko nam je bitno provedeno vrijeme s njim da često zaboravimo na sve obveze koje imamo.

Zaboravimo pripremiti važan ispit, zaboravimo se naspavati prije važnog razgovora za posao jer je bilo tako slatko u njegovom naručju gledati film i maziti se do kasnih noćnih sati. Kada god on nazove, mi smo spremne ostaviti sve svoje planove samo da bi se našli s njim. Oni to vješto koriste i što se dulje vaša veza traje naviknu se na vaša povlađivanja.

Ultimatumi ili ucjene

Nemojte se začuditi kada vaš voljeni muškarac počne iskorištavati vašu dobrotu i zatraži od vas da odustanete npr od programa studentske razmjene u Španjolskoj ili stažiranja u Europskom parlamentu ili izvrsnog tečaja kulinarstva u Italiji.

Zatražit će od vas da odustanete od vašeg dugogodišnjeg sna jer se osjeća usamljeno, nesigurno ili ljubomorno. Neki muškarci se ne mogu nositi s uspjehom svojih djevojaka. A neke su djevojke sretne jer imaju partera koji će im pružiti bezuvjetnu potporu.

Zato budite oprezne i dobro procijenite sputava li vas partner u vašem napredovanju ili vam postavlja kočnice različitih ucjena ili ultimatuma. Nemojte pristati na to i radije napustite takvog partera. Vi možete naći bolju osobu koja će vas podržavati u ostvarenju vaših ciljeva.

Brak ili karijera

Kako još uvijek trpimo utjecaje patrijarhata, možemo doći u situaciju kada vas vaš budući muž traži da se posvetite braku i obitelji. To je lijepo, ali nikada ne smijete pristati da se potpuno odreknete svoje karijere na kojoj ste dugo i naporno radili. Ne smijete pristati da se odreknete svih želja, hobija i sitnica koje vas čine sretnima.

Vi niste samo majka i supruga. Vi ste satkani od bezbroj karakteristika i potencijala na kojima ste radili prije braka. Postojali ste i disali prije njega. Možda nećete moći odvojiti mnogo vremena za sve čemu se želite posvetiti ali uvijek vjerujte u sebe i svoje sposobnosti da možete uskladiti brak i obitelj s uspješnom karijerom.

Vaš parter će vas više cijeniti, a kao majka možete pružiti primjer djetetu da se treba boriti i da nikada ne treba odustati od vlastitih snova. Kao uspješno izgrađena ličnost sjat ćete unutarnjim zadovoljstvom i tu pozitivnu energiju ćete prenijeti u vaš brak i obitelj.

Međusobno razumijevanje i potpora

Najbolji slučaj koji vam se može dogoditi da se vi i vaš partner međusobno podržavate, potičete, motivirate i inspirirate jedno drugo da budete bolji svatko u svom poslu ili nekom drugom hobiju.

Ne morate detaljno razgovarati o svojim poslovima, ali neprocjenjivo je od voljene osobe čuti rečenice poput „Ti to možeš, vjeruj u sebe!“, “Tvoj projekt je izvrstan i tvoj šef će to cijeniti!“, „Najbolji si!“, „Idući posao je tvoj!“

Zajedničko napredovanje pridonosi kvalitetnoj vezi. Na kraju ste vas dvoje nezaustavljiv tim koji zajedno može savladati sve prepreke.

Neki baner