Od pete do duše – sve predrasude o njoj

Je li to zbog njene kose? Koliko je bujna, raskošna i sjajna? Možda zbog sjaja u očima ili pak zagonetnog pogleda? Možda način na koji spusti pogled i pretvara se da je stidljiva? Ili je to prkos i inat kad je ljuta, bijesna, odlučna? A da ipak nijansu očiju naglasimo gustim trepavicama? Istaknemo puder obrvama?

Je li to prćasti, tanki nos? Pune, sočne usne koje prizivaju na poljubac, okus i sve nijanse zadovoljstva? Hoće li ih precrtati ili naglasiti onom grešnom, vatrenom crvenom bojom? Možda je to zbog jagodičnih kostiju, ušiju? Da nije zbog madeža?

Treba li ga ukloniti ili ostaviti? Ukloniti prema novim standardima ili ipak ostaviti jer je to čini posebnom u moru kopija? A što je sa zubima, jesu li izbijeljeni? Koliko se treba smiješiti? Treba li ostati ozbiljna jer to priziva na misteriju ili pokazati vedrinu? Ako pak se bude previše smijala, mislit će da je toksično pozitivna? Ili će joj možda zavidjeti? Danas je sreća rijetkost? Tko je ona uopće?

Od pete do duše

Tijelo ili njegovi dijelovi? Grudi koje pozivaju na grijeh? Jesu li silikoni ili ne? Tanak struk? Zaobljena stražnjica koja pleše u ritmovima salse ili je utegnuta u tajice u teretani? Primamljiv prizor, zar ne? Duge noge?Je li suknja možda kratka? Visina? Težina? Proporcije? Vaganje? Kako su kilogrami raspoređeni? Kako hoda, sjedi, u kojim položajima ima seks? Je li savitljiva? Ali zašto je podijeljena? Kako podijeljena? Pa samo dijelovi tijela na fotografiji, gdje je cjelina, što je, uopće, cjelina, tko je ona uopće?

Jesu li to hormoni, ili prave suze? Plače li jer manipulira, jer sve su žene iste? Hoće pažnju opet? Da joj nisu oni dani u mjesecu? Možda joj je procurilo na onu haljinu boja breskve? Bila je to Zara? Koliko je uopće potrošila? Tko je financira? Ima novog ljubavnika? Kad će se udati? Tko još želi curu opsjednutu kompjuterima i robotikom? Ona bila prva na natjecanju, čekaj, da nije to kupila? Koliko ima pratitelja na Instagramu?

Neki baner

Prelijepe slike, ali od fotošopa? Tko je, ona, uopće?

Od pete do duše

Foto: Canva

Zašto je uopće važna? Što je, ona, molim te, postigla u životu? Koji je novi trač o njoj? Je li imala sve desetke na fakultetu? Dobila dekanovu nagradu, sigurno je grijala njegovo krilo,umjesto stolicu za učenje? Tko je financira?Tko je, ona, uopće?

Čekaj malo, ali

Gdje se trenutno nalazi? Kakav je njezin život? Je li sretna? Radi li na sebi? Je li njen trud nagrađen? Je li dobila dovoljno ljubavi dok je odrastala? Vole li je njeni roditelji? Ako da, vole li je zbog istinske, nesebične ljubavi, a ne zbog postignutih ili nepostignutih standarda? Ostvaruje li svoje snove, aspiracije, želje? Ili se možda, još uvijek traži? Je li preopterećena? Kako balansira između milijun uloga tijekom dana? Kako sve stigne? Ima li podršku? Ili je, možda, još uvijek izgubljena ili previše usamljena? Smije li se?

Postoji li neki poseban razlog koji je čini sretnom? Je li, ona svjesna, koliko je dragocjena? Kako se nosi sa stresom? Ima li podršku, iskrene prijatelje? Vjeruje li u Sebe i Sebi? Voli li Sebe? Brine li se o Sebi? Ima li mnogo ljubavi u Sebi? Odustaje li tako lako? Uči li na svojim i tuđim greškama? Zna li, da je sasvim uredu pogriješiti?

Malo više ovakvih pitanja, malo manje osude prema njoj!

Neki baner