Odnosi su dvosmjerni! Upamti to, ne odgovaraš za sve samo ti

Odnosi su dvosmjerni, zašto misliš da za sve odgovaraš samo ti?

Kad se pitaš je li moglo trajati i jeste li se mogli bolje razumjeti? Reći ću ti: ne odgovaraš za to samo ti. Jer odnosi su dvosmjerni, svatko ima svoju razinu odgovornosti.

A razlikujemo se po toliko toga… Po stupnju percepcije, kompatibilnosti, po razini budnosti i svjesnosti. Po načinu razmišljanja, uvjerenjima i poziciji životnih vrijednosti.

Zato je potrebno toliko toga osvijestiti i dobro pogledati prije svega koje su nam sličnosti da bi iz njih mogli prevladati različitosti koje nam sutra mogu postati dodatne vrijednosti.

Ah ti odnosi…

Mogu nam donijeti toliko ispunjenja, ali i toliko žalosti. Ako se mučimo u nečemu gdje nema kvalitetne baze, razumijevanja i ljubavi.

Neki baner

Zato dobro pogledaj i poravnaj vagu između emocija i realnosti. Sagledaj sa svih strana dok ne uvidiš imaš li s druge strane osobu s kojom se možeš istinski razumjeti?

Nekog tko te vidi u svoj tvojoj srži i dubini. Nekog tko se divi tvojoj snazi, ali i ranjivosti. Netko s kim možeš podijeliti svoju dušu, ali se i ega mogu razumjeti.

Pogledaj dobro dijelite li iste životne vrijednosti, stupanj percepcije i osviještenosti. Težite li rastu ili sve ide prema stagnaciji?

Pogledaj u miru i sve ćeš saznati. I vidjeti možeš li s tom osobom ti biti uistinu Ti u cijelom spektru svog bića i istinskoj slobodi?

I zapamti, može te voljeti samo onaj tko i sebe zna voljeti razumjeti samo onaj tko i sebe može razumjeti osoba koja je spoznala sebe, pa i tebe može istinski spoznati.

Pogledaj očima mudrosti. I saznat ćeš jeste li tu negdje na istoj razini?

I možete li zajedno rasti i napredovati, istinski se voljeti i podržati,i koračati kroz ovaj dar života u miru, razumijevanju i ljubavi.

Iva Bradarić

Neki baner