Održan je deseti Harry Potter pub kviz!

U Zagrebu je održan deseti Harry Potter pub kviz! Zajedničkim snagama organizirali su ga Algoritam, Studio Smijeha, Sanja Srdić i Barbara Spasović uz pomoć stand up komičara Aleksa Curaća Šarića i prevoditelja Vladimira Cvetkovića Severa koji su kviz vodili.

Za dobru atmosferu i dinamična pitanja ovog puta pobrinula se ekipa koja se može pohvaliti s najviše pobjeda – ekipa Slelje!

Vrijedne nagrade za prvo, drugo i treće mjesto osigurali su: Here Be Dragons, Inspirations out of the Box / Inspiracije iz Kutije, MaGic style, Ministarstvo Magije Hrvatska, Podravka, Room escape Zagreb by Fox in a box, Zmajska pivovara, Studio Smijeha i Algoritam.

Serijal Harry Potter nedavno je dobio i nastavak, ovaj put u obliku dramaturškog teksta odnosno scenarija naziva Harry Potter i ukleto dijete. Time je završeno dugogodišnje (nestrpljivo) iščekivanje nastavka jednog od najpopularnijih serijala svih vremena, zaokruženog romanom Harry Potter i Darovi Smrti prije gotovo jednog desetljeća. Prema novom, izvornom predlošku koji potpisuju J.K. Rowling, John Tiffany i Jack Thorne nastao je ovaj dramski tekst autora Jacka Thornea. Osma priča o Harryju Potteru ujedno je i prva priča namijenjena izvođenju na kazališnoj pozornici.

Neki baner

Kao i sva dosadašnja djela o najpoznatijem čarobnjaku na svijetu, i objavljivanje ovog pratilo je golemo zanimanje javnosti i čitatelja.

Međutim čarolija tu ne staje. Ove godine obilježava se 20. obljetnica prvog izdanja prve knjige Harry Potter i kamen mudraca. Povodom obljetnice, prva knjiga izaći će na ljeto u novom ruhu u čak četiri izdanja budući da je škola vještičarenja i čarobnjaštva Hogwarts podijeljena u četiri doma – Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw i Slytherin.

Razigrana priča J. K. Rowling o dječaku-čarobnjaku neuništiva duha i odvažna srca i nakon 20 godina nadahnjuje i inspirira svoje čitatelje. Harry Potter pozvan je u Hogwarts, najpoznatiju školu vještičarenja i čarobnjaštva, jer Harry Potter je zapravo prirodno nadaren čarobnjak, kao što su bili i njegovi roditelji. On je čak i više od toga: u svijetu čarobnjaka Harry Potter je legenda. Studio Smijeha pretvara se ponovno u Hogwarts u šestom mjesecu i po jedanaesti put otvara vrata svim čarobnjacima prerušenim u kvizaše. – saznajemo iz Algoritma.

Uredništvo

 

Neki baner