“Ona je naše čudo, čudo koje je stiglo nakon 15 godina čekanja”

I zbilja je izgledala kao čudo. Plava kosa joj je padala preko savršeno plavih očiju. Mirovala je u maminom zagrljaju, upijajući svaku riječ.

Njena mama nije mlada poput drugih mama njenih prijatelja. No sjaji zbog nje. Taj mali anđeo, zaista je ‘krivac’ za maminu i tatinu blistavu sreću. Okupana ljubavlju, sigurnošću i pažnjom.

“Pomladila nas je za svih 15, koliko smo je čekali” kao da mi je misli čitala.
Zatim je uzela svoju lutkicu i brala cvijeće u vrtu. To maleno čudo.

“Dugo smo o ovom maštali, molili se i čekali.” nastavlja mi pričati žena koja je možda malo mlađa od moje mame.

Neki baner

“Već smo se počeli miriti, kad smo saznali, slavilo se 3 dana i noći”

Smijem se. Čovječe 15 godina… što se sve dogodi u 15 godina, a oni čekaju.

“Kad sam je prvi put uzela u naručje, sve je nestalo, a bojala sam se. U životu takvu ljubav nisam osjetila.” (krenula je plakati.) “Bog nas je blagoslovio, ipak nas ljubi.”

Ljubi sve, pomislila sam, samo što ne vidimo. Treba nam se dogoditi neko čudo da osjetimo zahvalnost.

Malena je cvijet stavila mami u kosu, očekujući poljubac. Zbilja joj je svih 15 godina malim rukicama uklonila s uplakanog lica. Srećom i ponosom uplakanog.

“Ona je sve što nam je trebalo u životu”

Već su se bili pomirili da će dijete biti samo san i čežnja, da će kada ostare samo imati jedno drugo. Da će ljubomorno gledati kak odrastaju, diplomiraju i žene se djeca njihovih prijatelja. I liječnici su ih pripremali. No Bog uvijek kaže zadnju.

Puno je sličnih priča oko nas. Neke nažalost nemaju ovakav predivan ‘kraj’.

Zato me iritiraju mame koje to nisu i nemaju pojma kakve su sretnice. Sve mame samo pro forme, kojima su vlastita djeca obveza i trošak. Pa ih zaborave ljeti u autu na +40.

Ne mogu se takve mame uspoređivati s pravim mamama. Onim mamama kojima ljubav sja iz očiju, a lice im se pomladi zagrljajem malih ručica.

Sve je više priča o čekanju i sve se više šuti.

Žao mi je sto je ovo tabu tema, a toliko im je potrebna naša podrška, molitva i vjera. I zbog toga nek u našim mislima i molitvama budu sve trudnice svijeta i one koje mole da to postanu. I čekaju čekaju, a ljubavi ne nestaje.

Josipa Milas

Neki baner