Ono što boli više od prevare

Mnogi ljudi misle da je prevara najbolnija i najgora stvar koja se može dogoditi u jednom ljubavnom odnosu. I oni koji su nekako prešli preko nje, mučili su se da ponovno izgrade povjerenje s voljenom osobom. Drugi su pristali na sve, samo da spase ljubavnu vezu, okrivljujući sebe. No, smatram da postoje i neke gore stvari koje se mogu dogoditi i potpuno utjecati na pad samopouzdanja.

Poniženja i izrugivanja

Jesi li ikada doživjela da ti partner konstantno pronalazi mane? Da te detaljno proučava i govori ti da si blijeda, premršava ili da si nabacila nekoliko kilograma? Kada doživiš da mu je tvoja šminka previše vulgarna? Kada mu počnu smetati tvoji prijatelji i tvoja posvećenost poslu.

U društvu te ismijava i prikazuje kao luđakinju. Najgore je što to pokušava ublažiti zagrljajima i poljupcima uz isticanje kako te on prihvatio takvu kakva jesi, jer te nijedan drugi ne bi trpio to tvoje nepodnošljivo ponašanje i izražavanje. Maženje pomiješano s uvredama uzrokuje konfuziju u tvojoj glavi, pogotovo ako ga voliš. Ali ovo je jedan ozbiljan alarm da trebaš otići od njega.

To nije ljubav, to je nekakvo lažne posjedovanje, njegovi kompleksi i strah da ti stvarno možeš pronaći nekoga tko će te voljeti i cijeniti. Zato bježi od toga prije nego počneš sumnjati u vlastitu vrijednost.

Pokušaj promjene

Jedna od najgorih stvari su njegovi savjeti kako bi se ti trebala ponašati da bi bila dostojna njega, superiornog, zavodljivog muškarca te kako bi vi bili prikladan par. Ako čuješ rečenice „ako me voliš, uradit ćeš kako ja želim“ su veoma opasne jer je to znak da su samo njegove zapovijedi i tvoja poslušnost dovoljne da održe tu vezu. On te želi diskreditirati i promijeniti/prekrojiti u ženu kakva njemu paše.

Neki baner

Bolna istina je, kada to uspije, ostavit će te i odbaciti poput krpe koja je poslužila s brisanje prljavštine njegovog bolesnog karaktera. Ovo ti zbilja nije potrebno i koštat će te nepotrebnih suza i prebiranja po vlastitoj svijesti.

Ljubomora i posesivnost

Kontrola tvojih aktivnost, neprestani pozivi i ispitivanja gdje si bila, s kim se družiš i tko su momci koji su ti prijatelji na društvenim mrežama u početku ti može biti simpatična i laskati. Ali kasnije postaje opsesivna kontrola da te posjeduje u svemu do granica da kontrolira tvoje misli i emocije.

Njegov gnjev i ljubomora nisu nimalo dobri za tvoje psihičko zdravlje i mogu uzrokovati veliku količinu straha. U ljubavi nema mjesta za strah nego za potporu i međusobno razumijevanje.

Uništavanje tvog psihičkog zdravlja, ponižavanje i vrijeđanje svih tvojih osobina nisu ljubav. Ljubav ne boli. Sve ovo uništava vašu vezu i pretvara te u bezličnu sjenku koja ga slijedi. Postaješ žrtva njegovih psihičkih tortura. Što je najgore, postaješ emotivno fiksiranja od osjećaja mazohizma.

Pomisliš da ti paše ta količina boli jer je on tvoj spasitelj. Ustvari on je tvoj progonitelj koji neće stati dok ne uništi tvoj identitet i tvoje osobine koje te čine autentičnom i posebnom. Sva ova emotivna uništavanja su pogubna za tvoj karakter, stoga je odlazak od ovakvih toksičnih veza najbolje rješenje.

Neki baner