Ovo je najluđi testament koji ste ikada pročitali…

Jedan od najvećih glumaca bivše Jugoslavije, Pavle Vujisić, je ostavio jedan veoma duhovit, zanimljiv i neobičan testament, koji je Nedeljnik ekskluzivno dobio od supruge glumca, Mirjane Vujisić.

Mnogi su često objavljivali lažni testament slavnog glumca prema kome se može doći do pogrešnog zaključka, da je Pavle Vujisić mrzeo sve ljude. Međutim, istina je drugačija, Pavle nije voleo samo komuniste.

Ovako je izgledao testament u celini:

Pavla Vujisića, rođenog od majke Radmile i oca Miša, koji dana prvog septembra 1982. godine , pri čistoj svesti i zdravoga uma sastavlja ovu poruku. Mirjani, ženi mi, sve što imam za slučaj da odapnem, ostavljam,  tim da razumno rasproda ili otuđi imovinu moju, odnosno svoju, a ako ne bude u stanju da imovinom raspolaže, da to samo sud može uraditi.

Neki baner

Mirjana, ako posle mene ostane, ima da me sahrani sa svim adetima i čestima crkve pravoslavne sa šest popova da se pred mojim telom vide i čuju.

Sahraniti me ima u grobnicu našu, govor posmrtni ili slično da se čuo nije. Ovijeh šest popova (koje za inat hoću) da sve ono što se oko groba radi, rade i šute. Šute (ćute). Neka u sebi pevaju.

Pošto mislim mreti, što bih i onako sve ovo pisao, još da vas zamolim dami nikakav komunist ni govora, ali niti jedne reči ne progovori, jerbo ću se u grobu prevrnuti i ne samo prevrnuti, već i ustati iz groba da ga noću morim i da mu, njemu i svima, koliko ih je na svetu, jebem mater…

Piskaralo

Neki baner
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.