Ovo je za muškarca kojem sam povjerovala da sam prava

Ovo je za muškarca zbog kojeg sam povjerovala.

Ovo je za muškarca zbog kojeg sam povjerovala da sam zjenica njegovog oka. Ovo je za muškarca zbog kojeg sam povjerovala da ne mogu pogriješiti. Ovo je za muškarca zbog kojeg sam povjerovala da je zauvijek prekratko – da ćemo biti zajedno više od vječnosti.

Prije četiri godine sam te upoznala na sportskom događaju. Bio si mršav, nosio moderne traperice i  tenisice. Imao si kosu pješčane boje i vozio Mitsubishi. Bio si sve što sam tražila. Netko s poslom, ciljevima i znao si upravljati novcem. Bio si pametan i pristajao si mi kao rukavica. Uvijek smo imali o čemu razgovarati i uživati. Tvoji prijatelji su postali i moji prijatelji, a moji tvoji. Sve je bilo kako smo željeli.

Provodili smo vikende u tvojoj kući. Mazili smo se cijelu noć na kauču. Igrali smo igrice, dolazili su nam prijatelji, jeli smo, uživali u svakom trenutku.

Imali smo uspone i padove kao svi. Svađali smo se. Rekli smo ono što nismo smjeli. Ostavila sam te.

Nismo razgovarali. Naučila sam živjeti bez tebe. Ponekad smo se čuli preko poruka. Pitala sam se što je s tobom i kako si. Što ako je naša daljina promijenila tebe kakvog jesi?

Neki baner

Umrla ti je baka. Patio si. Ja sam patila daleko od tebe, baka nas je voljela vidjeti zajedno. Oboje smo nešto izgubili, ali nismo to podijelili jedno s drugim.

Opet si mi došao.

Bio si jako pijan. Bili smo s tvojim prijateljima.

Jako si se udebljao i to me smetalo. Ali nije me samo tvoj izgled odbijao. Prije si u meni budio osjećaj nade i želje da te vidim.

Ponovno smo se svađali i prestali se viđati. Nisi me htio vidjeti dok sve nije bilo dobro. Onda smo jedno ljeto otišli na savršen piknik.

Jedne zimske noći se pak moj prijatelj jako napio i odvela sam ga kući. Poslao si mi poruku: „Kako je? Nevjerojatna si. Volim te.”

To si rekao prvi puta u nekoliko mjeseci otkad smo se ponovno počeli viđati. Bila sam presretna. Sve je trebalo biti savršeno. Opet smo željeli biti u vezi.

Promijenio si se. Našao si bolji posao i izgubio interes za neke stvari koje su nas povezivale.  Više se nismo mazili i nisam mogla ostajati kod tebe. Nisi mi dao da te držim za ruku.

Nismo nikuda išli. Opet si počeo sve više lagati. Nisi više ništa želio činiti za nas dvoje. Uvijek se sve vrtilo oko tebe.

Sve je krenulo nizbrdo. Nisi htio seks da nam se ne bi dogodilo dijete. Iako sam pila kontracepciju.

Muškarac kojeg sam jednom voljela više nije bio isti.

Muškarac kojeg sam jednom voljela je postao dijete koje se nije željelo promijeniti. Jako si pio svake subote i ignorirao ljude koje voliš nedjeljom.

Ponovno smo se rastali i nije se činilo kao da ćemo se spasiti. Ali sam ti kao prijateljica pomagala kad si bio jadan. Netko je trebao.

I dalje mi je bilo stalo.

Nisam te vidjela preko mjesec dana i osjećala sam se čudno.

Bio si mi najbolji prijatelj. I dalje jesi. Rekao si mi da smo bolji ovako, zbog svih problema koje imaš u vezama i konstantnog upucavanja drugim curama dok smo bili skupa. Je li tebi to predstavljalo vezu? Meni nije.

Nisi mi nikad niti pokušao biti prijatelj. Uvijek sam se ja trudila – u vezi i kada si mi rekao da sam ti samo prijateljica. Čak si i tad odbijao truditi se.

Ne znam što se dogodilo. Nisam to zaslužila. Nisam zaslužila da me se krivi za sve. Nisam zaslužila čekati sve dok me ti ne zatrebaš.

Boli što se nismo dugo čuli. Boli što za tebe uopće ne postojim.

Nakon svega, i dalje bih sve drugo pustila ako mi zatreba prijatelj. Ne mogu te mrziti. Bez obzira koliko te želim mrziti i nikad više razgovarati sa tobom. Ne mogu to.

Želim da osjetiš bol kakvu sam ja osjećala. Želim da jednu večer ne možeš jesti, jer te to jelo podsjeća na mene.

Zaslužujem više od polu prijatelja. Zaslužujem prijatelja koji me upoznao, šarmirao i uvjerio me da zaslužujem bolje. Zaslužujem prijatelja koji bi uvijek bio tu za mene.

Boli voljeti nekoga tko me uvjerio da sam prava za njega, a sada misli da sam kriva za sve.

Ovo nije isprika, ovo nije prihvaćanje i ovo nije novi pokušaj. Ali je vrijeme da svatimo da smo oboje mogli bolje. Odabirem taj put za sebe, znajući da nećemo vjerojatno opet biti skupa. Nadam se da ćeš i ti odabrati taj put i da ćemo se negdje kasnije opet sresti kao prijatelji.

Uvijek ću te voljeti, ali ću uvijek prvo voljeti sebe.

Izvor: zdrava&sretna
Neki baner