Pismo imaginarnom dečku…

Ovaj tjedan već treći put sam dobila u inbox isto pitanje, kako iznenaditi curu. Dečki od mojih frendica obožavaju mučiti me pitanjima što i kako. “Molim te možeš li sastaviti neki tekstić da iznenadim curu, tebi to ide”. I kvragu kada obećaju čokoladu naravno da pristanem. Napišem ono što bi htjela čuti, frendice sretne, frajeri zadovoljni, a ja imam Milku.

Žene vole pažnju, vole čuti da su najdivnija i najljepša bića na svijetu, ali frajeri to nikako shvatiti. Koliko god da im objašnjavam da samo slušaju Cetinskog, jer su u njegovim pjesmama odgovori (zato se lik i ženio 3 puta) oni svejedno ignoriraju i sjete me se obavezno pred godišnjice, rođendane i Valentinovo. Možda ja zbilja znam napisati neki kratki text pun ljubavi, iskreno mislim da su ipak ljepše njihove obične rečenice. Zato, dragi dečki radije uvijek birajte svoje riječi. Kažite ono što osjećate, premda vam to zvučalo glupo i grubo. Mi žene to drugačije shvaćamo i realno ponekad nam je draže vaše “obuci se, hladno je” od svih stihova Balaševića i Cetinskog (al svejedno ih slušajte) Odlučila sam dati par savjeta mom imaginarnom dečku Jamesu iz New Yorka.

tattoo-702133_960_720

Dragi imaginarni budući;

Kako si? Što ima?.
Da, da… Nije tebi lako sa mnom, znam. Kaže kalendar da nam je sutra godišnjica, a ti nemaš pojma što češ mi poklonit?.. Bojiš se da ću se naljutiti. Ok, možda hoću. No gle, na tvoju sreću 2016-te sam napisala savjete za tebe. Kao prvo, moraš me voljeti svih 365 dana u godini. Kao voljeti ne mislim samo na riječi, poput volim te, nego me moraš čvrsto držati da ne padnem sa štikli između ostalog. Zezam se, znaš na što mislim. Moraš imati razumijevanja na ono moje “idem na kavu” jer ja ti volim ići na kave sa frendicama i neću te prevariti. Uvijek sam s dečkom kojeg volim, znači nema razloga za ispade. Isto tako ako budem i dalje ovako blesava, to je jer sam takva i jebiga. Na tebi je da me prihvatiš, ako me voliš. Kada sam tužna, ili u bedu i pošaljem te van, nemoj ići jer tada zapravo želim da me zagrliš i ne puštaš. Obavezno mi kupi čokoladu, jer volim čokoladu, čisto sumnjam da ću je ikada prestati voljeti. Ponekad jednom u tri mjeseca mi kaži/laži da sam najljepša na svijetu i da ti je bivša ista Carla del Ponte.

Neki baner

Ako me voliš prihvati da ponekad volim jednoroge i da pričam u snu. Volim hodati bosa, ali svejedno zimi govori da se obujem, jer ću se prehladit. To mi je ful slatko. Što god da budem govorila svejedno mi za Valentinovo kupi buket i medeka. Slušaj ono što ti pričam o frendicama i poznanicama, jer tebi vjerujem. Dovoljno si blesav da budeš sa mnom, pa pripremi puno strpljenja. Volim igrati “država – selo” i “Čovječe ne ljuti se”. Kada smo u društvu pravi se da si uvijek na mojoj strani čak i kada griješim. Moj slani ručak pojedi do kraja. Reci da je Massimo super i gledaj “Provjereno” i plači sa mnom.

Volim te, to jeste, još nisam al budem.

Zaboravih reći kada budete ovo čitali ja sam u Zagrebu i dišem isti zrak kao Pernar. Bila sam kratka jer žurim u grad. Idući ponedjeljak vas više gnjavim, obećajem.

Btw još 3 kolumne do Božića!

Josipa Milas

[email protected]

Neki baner