Poslovno kolegijalni ZOO

Tinejdžerski mačić zasluženo je upao na teren gdje vlada čopor neke duge vrste. Zapravo, kad se potanane gleda nije to jedna vrsta, mnogo je podvrsta tu, ali protiv mačića kao da je jedna vrsta.

Donio je u džunglu sve svoje vještine, mudrost odraslih iz pitomih područja, pristupačnost pripitomljenih mačića i kreativnu nestašnost svog divljeg duha koji krade mlijeko klincima iz gnijezda da bi slavio s drugim mačićima, ali tu su tajne zabranjenih tragova i šapati staropostavljenih mic mic vojnika.

Je li lav izgubio pamet kad je odabrao ovog uljeza? Kako se usudio? Ugurati ga među ZOO u kojem je tradicija znana vjekovima i tko što smije i tko što ne smije zna se i kad vas usred noći probude. To nije samo znano, po tome se drhti!

I kako sad može mačić koji je druge životinjske ćudi, izgovarati ideje u tek zakoračen sasvim drugi svijet?!

Lisica će mu podvaliti – uvest će ga u zadatke nepotpuno, na krivi način ili će mu „zaboraviti“ reći važan detalj. Hijena će mu se smijati u lice! Pa tko može biti ravan njezinom podsmjehivanju?

Neki baner

Krokodil će ujedati! Jako i bez milosti! Gepard mu neće dozvoliti lov, iako imaju slične karakteristike. Jer nije dovoljno brz! NE SMIJE BITI DOVOLJNO BRZ!

I dovest će ga do jaukanja. Bolnog unutarnjeg slijevanja suza. Sumnje u svoj san o tome da ostvari sebe i sam ZOO kao lijepo mjesto. Gotovo će ga dovesti do čoporativnog cilja ZOO-a, a to je bijeg. Bijeg od nepoznatog, bijeg od razvijanja sebe, bijeg od pružanja boljih mogućnosti na novom terenu, bijeg od zastrašivanja.

Što li će lav reći?

Poslovno kolegijalni ZOO

laughing businesswoman working in office with laptop
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Sve ima svoj razlog. Mačić došao na nečijim rukama ili borbom? Problem je što donosi nešto novo, razotkrivanje, nešto nepoznato u ZOO i time nesvjesno zastrašuje i stvara izoštravanje slike koje se boji lisica, hijena, krokodil, gepard i ostali. Svejedno, i njih četvero te ostali nekad su bili mačić, no iz nekog razloga nisu odrasli u lava.

ZOO poslovnog svijeta

I ZOO često može biti u poslovnim vodama. Predatorska borba za opstanak nema veze s prijateljstvom. U gnijezda i zagrljaje često ćemo nositi bolne suze i gorke pljuvačke iz ZOO-a, no u istima nas neće čekati životinje iz ZOO-a. Kako bi opstali svi smo svojevrsni predatori.

Malo je stvari koje radimo ne misleći jedino na svoju korist. Tu je i mačić… Članovi ZOO-a trude se ne uklopiti ga u svoj svijet, svijet za kojeg misle kako ga baš oni čine idealnim. No kako može netko činiti ZOO idealnim, ako novog člana ZOO-a upućuje na ono što nije ispravno u ZOO-u? I pitanje je što mačić može pokazati u prilici kad članovi ZOO-a nisu na njegovoj strani?

Može pobjeći natrag i ostati zauvijek mačić, s vremenom se može uklopiti u ZOO, a ako ostane dovoljno vjeran svojim snovima od početka, ima mogućnosti postati lav.

Neki baner