Prirodni sastojci čuda čine za njegu vaše kože

Kreiranje proizvoda uz pregršt prirodnih ekstrakata dobra je formula za uspjeh svakog beauty brenda. No jeste li znali da su neki od najpopularnijih sastojaka za njegu kože zapravo prirodni?

Vitamin C

Prirodni sastojci za njegu kože postaju sve popularniji što se ponajprije odnosi na vitamin C, retinol, hijaluronsku kiselinu i AHA kiseline. O tim sastojcima slušate svaki dan jer ih sadrži mnogo proizvoda koji su trenutačno dostupni na tržištu.

Tako se o vitaminu C uvijek ispočetka govori u proljeće i tijekom jeseni kada želimo spriječiti ili liječiti hiperpigmentaciju, ujednačiti teksturu i dodati sjaj koži.

Vitamin C je moćan antioksidans koji pomaže u neutraliziranju slobodnih radikala i stimulaciji proizvodnje kolagena, pa je iznimno dobar sastojak za jutarnju njegu osobito u kombinaciji sa zaštitom od UV zračenja. Uz zaštitu od sunca štiti od preuranjenog starenja i pomaže održati kožu perfektno ujednačenom.

Retinoidi

Retinoidi su sve popularniji sastojak, ali s njima treba biti oprezan. Razlog nije toksičnost nego zato što su jako učinkoviti, pa moraju biti dio točne i disciplinirane rutine. Retinol je derivat vitamina A koji se često koristi u proizvodima za njegu kože.

Neki baner

Ovaj snažan sastojak može pomoći u povećanju proizvodnje kolagena, smanjenju bora i finih linija te poboljšanju teksture i sjaja kože. Koristan je i u borbi protiv akni te drugih problema s kožom, a neka istraživanja pokazuju i njegovu učinkovitost u ublažavanju izgleda strija.

Prirodni sastojci

Photo by Pavel Danilyuk

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina možda je komercijalno najpoznatiji sastojak, a riječ je o prirodnom sastojku koji se nalazi i u našoj koži. Ta kiselina ima sposobnost zadržavanja velike količine vlage što znači da može pomoći u hidrataciji kože. Istodobno pomaže održati kožnu barijeru otpornom i ima anti – age učinak.

AHA kiseline

Alfa hidroksi kiseline su iz skupina kiselina koja se često koristi u kozmetici, a dobiva se iz različitih prirodnih izvora poput citrusa ili badema. Ove kiseline pomažu u uklanjanju mrtvih stanica kože što može poboljšati teksturu i sjaj kože. Također mogu pomoći u smanjenju hiperpigmentacije te smanjenju finih linija i bora.

AHA kiseline su sastojci koje želite, ako ste skloni nastanku tekstura poput komedona jer na njih odlično djeluje. Na ove prirodne sastojke svakako morate obratiti pozornost i ovoga proljeća.

Neki baner