Retrogradni Merkur u Blizancima i Biku

Merkur, vladar Blizanaca, će biti retrogradan u Blizancima do 23.5. pa je u to vrijeme potreban oprez u komunikaciji. Kada se vrati u senzualnog Bika onda će vam biti potrebno dodatno strpljenje i odmjeravanje što sve trebate učiniti, što ste rekli i što je vaše i čime raspolažete.

Ne preporučuje se da nešto novo započinjete već završavajte započeto od prije ili planirajte. Vrlo je povoljno da zastanete, podvučete crtu i ustanovite dokle ste stigli i što ste postigli.

Kako je Merkur vladar Blizanaca, od 10. do 23.5. će biti retrogradan u Blizancima pa je u to vrijeme potreban oprez u komunikaciji, prometu, s papirima, dokumentima i potpisima ugovora. Sve može biti na neki način usporeno. Možete reći nešto što ne mislite ili potpisati nešto što vam može poslije donijeti štetu.

Potrebno je da se čuvate od krađe, gubitka, a također je potreban pojačan oprez u prometu. Ne preporučuje se da nešto novo započinjete već završavajte započeto od prije ili planirajte. Vrlo je povoljno da zastanete, podvučete crtu i ustanovite dokle ste stigli i što ste postigli.

Mnoge osobe mogu se osjećati konfuzno i rastreseno i možda im neće biti jasno što se događa i zašto ne ide sve po planu.

Neki baner

Kako će istog dana i Jupiter ući u Ovna, mnoge će osobe željeti da se stvari odmah i sada sprovode u djela, dok će Merkur usporavati i stvarati neke komplikacije.

Bikovi bi trebali povesti računa gdje i u što troše svoj novac te da ne upadnu u loše misli i osjećaje.

Kako će retrogradni Merkur utjecati na pojedinačne znakove?

Ovan

Dragi Ovnovi, kod vas će ovaj retro tranzit utjecati na vaše drugo i treće polje gdje će biti riječi o financijama i nesloge u komunikaciji pa dobro pazite gdje trošite svoj novac i kako komunicirate da vam poslije ne bude krivo, jer zaista niste mislili tako kako ste rekli.

Izbjegavajte započinjati nešto novo.

Bik

Dragi Bikovi, kod vas se ovaj tranzit retrogradnog Merkura događa u vašem prvom i drugom polju pa trebate obratiti pažnju na svoje misli, komunikaciju i ulaganja ili troškove novca koji sada trebate sačuvati.

Dobro osmislite gdje i kako ćete uložiti novac poslije 3.6.. Bilo bi dobro da prakticirate rad s  afirmacijama da ne bi upali u negativne osjećaje i misli.

Blizanci

Dragi Blizanci, vama se retrogradni Merkur nalazi u vašem prvom i dvanaestom polju, što vas potiče da preslušavate svoju podsvijest, čini vas ranjivim i sumnjičavim pa čak i ljutim na neke prevare ili iluzije.

Najbolje bi bilo da se usmjerite na sebe i svoja iscjeljenja. Više se krećite u prirodi da dovedete svoje misli u red.

Rak

Dragi Rakovi, kod vas se ovaj tranzit retrogradnog Merkura događa u vašem jedanaestom i dvanaestom polju pa bi trebali više pažnje i strpljenja usmjeriti na sebe i svoju podsvijest.

Izbjegavate konflikte s prijateljima, jer se može dogoditi da budete pogrešno protumačeni. Period retrogradnog Merkura nije najbolji da se iskomunicira nesporazum. Više se odmarajte i meditirajte.

Lav

Dragi Lavovi, kod vas se ovaj tranzit retrogradnog Merkura događa u vašem jedanaestom i desetom polju karijere pa bi trebali od 23.5. do 3.6., kada Merkur bude u Biku, biti oprezni u karijeri pregovorima, dogovorima.

Bilo bi najbolje da napravite pauzu i krenete sve dogovarati od. 3.6., jer će mnogi planovi biti pomaknuti.

Djevica

Drage Djevice, vaš vladar Merkur je retrogradan i tranzitira kroz vaše deveto i deseto polje pa bi trebali manje filozofirati i izbjegavati društvene mreže, internet, jer tu mogu nastati problemi.

Mnoge Djevice će željeti pobjeći negdje na neku daleku destinaciju pa trebate dobro razmisliti i preispitati sve detaljno, kako samo vi znate.

Vaga

Drage Vage, kod vas se tranzit retrogradnog Merkura događa u vašoj osmoj i devetoj kući filozofije, viših ciljeva, učenja, dalekih putovanja pa bi bilo najbolje da sve pomaknete od 3.6. pa naprijed.

Neki baner

Mnoge Vage mogu imati problema s nekim potraživanjima ili kreditima pa bi i tu bilo najbolje da malo zastanete i sačekate povoljniji period.

Škorpion

Dragi Škorpioni, kod vas se ovaj tranzit retrogradnog Merkura događa u vašem sedmom i osmom polju što vam daje neke probleme u komunikaciji s emotivnim i poslovnim partnerima.

Nemojte se raspravljati već sačekajte povoljniji moment. Moguće je nerazumijevanje u odnosu s partnerom. Najbolje se malo povući da ne pokvarite vaš odnos.

Strijelac

Dragi Strijelci, kod vas se ovaj retro Merkur događa u vašem šestom i sedmom polju što vam može izazvati zbrku. Možda ćete očekivati od partnera nešto što on neće ispuniti ili ne želi.

Pojedini Strijelci mogu biti na poslu i u svakodnevnom životu malo dezorijentirani pa budite oprezni da nešto ne pokvarite kroz komunikaciju i riječi koje ne mislite stvarno.

Jarac

Dragi Jarci, kod vas se ovaj tranzit retrogradnog Merkura događa u vašoj petoj i šestoj kući što može donijeti nesporazum sa djecom i u ljubavi. Moguć je nesporazum i na poslu pa trebate biti pojačano oprezni da ne donosite loš zaključak.

Sada nije najbolji period za to.

Vodenjak

Dragi Vodenjaci, kod vas se ovaj tranzit retrogradnog Merkura događa u vašoj četvrtoj i petoj kući pa kada bude u Biku od 23.5., onda možete očekivati neke kvarove u kući, problem s obitelji u komunikaciji i druge nesporazume.

Pojedini Vodenjaci mogu imati problem u komunikaciji s djecom pa budite oprezni.

Ribe

Drage Ribe, kod vas se ovaj tranzit retrogradnog Merkura događa u vašoj trećoj i četvrtoj kući. To može dovesti do komplikacije i drame u obitelji i kući.

Pojačan oprez u komunikaciji i nemojte shvaćati osobno sve što čujete ovih dana. Potreban je oprez i kada je promet u pitanju ili kraća putovanja. Dogovori se odlažu i neki rokovi pomiču.

Sretno svima u svemu!

Željka Knežević

Neki baner