„Sitnice“ koje žene toleriraju da bi očuvale vezu ili brak

Ponekad su žene spremne na mnogo kompromisa kako bi ostale povezane s partnerom. S vremenom se ti kompromisi pretvore u male žrtve, a zatim postanu dugovječno služenje partneru. One su spremne na sve da mu udovolje i žive u velikoj zabludi da ga čine sretnim. I da sebe čine sretnom. A zapravo su oboje zarobljeni u kolotečini koja je postala dužnost, navika, obveza. To više nije ljubav, poštovanje, razumijevanje, odanost, privrženost i sve ono što zaljubljeni par čini istinski sretnim.

On je takav,  ne može se promijeniti

Iz straha od gubitka voljenog muškarca, žene se u startu postave kao one koje su ga spremne uvijek usrećiti. Uvijek su tu za njega i u podne i u pomoć. Sve svoje obveze ostavljaju radi njega jer im u tom trenutku godi uloga spasiteljice muškarca koji je razočaran u život. Samo je ona ta koja ga razumije, shvaća, samo je ona sigurna luka u ovom kaotičnom svijetu. Ne, draga, ne možeš biti psihologinja svom muškarcu.

Zbog nekoliko razloga, postoje stručne osobe koje rješavaju emocionalne probleme i poteškoće. Ne možeš ga spasiti od neriješenih obiteljskih problema, ne možeš riješiti njegove poslovne probleme i sukobe, ne možeš izliječiti njegove komplekse.

Čin „uzela sam tvoje demone i učinila ih svojim“ razara odnos i stavlja teret na vas dvoje, Vi ste individue i kako god ti trebaš raditi na sebi, tako i on treba raditi na sebi. U tom procesu si možete biti međusobna podrška, ali nikako opterećenje.

Tolerancija na sve i svašta

On ponekad zagalami na tebe, prigovara ti i govori ti kako bi bilo bolje da si drugačija. Budući da nosiš ružičaste naočale, ti slijepo vjeruješ njegovim riječima i pokušavaš biti bolja. Odnosno potiskuješ svoj sjaj i energiju, da ne bi zacijenila njega, narcisa. Pravi muškarac podržava svoju partnericu  i ponosan je na nju.

Neki baner

Nikada ne bi zagalamio na nju niti je ponizio. Žene toleriraju i flertovanja, očijukanja, druženja s ostalim ženama pa čak i prevare. Zbog straha da će izgubiti partnera. Uvjerene su da nisu dovoljno dobre ljubavnice i da je njihovim muškarcima potrebno da ponekad dodaju gas i svoju privlačnost pokažu i drugima.

Njihove odane partnerice su sigurne da će se nakon svih ovih avantura i ispraznih poroka on ipak vratiti vama, koje ste vjerne. Možda hoće, ali zbog pogrešnih razloga, zbog navike da ste spremne za njega učiniti sve. Oprostiti prevaru, zatvoriti oči kada ugledate trag karmina na njegovoj košulji. Budite svjesne da ste u očima ovih narcisa izgubile poštovanje. Zaslužujete puno bolje. Možete imati muškarca kojemu ste vi i više nego dovoljni.

Neravnopravan odnos

Ako ste u braku i ako je vaš muž prepustio većinu brige oko vođenja kućanstva, brige oko djece i svih ostalih obveza samo zato jer on mnogo radi i posvećen je poslu, onda ste na pogrešnom putu. Brak podrazumijeva međusobno pomaganje i oko kuhanja ručka, podjele poslova da vi operete suđe, a da ih on pobriše. Da vi brišete prašinu, a da on usisava. Ili obrnuto. I ne ovo nije pretvaranje muškarca u papučara, ovoj je dijeljenje, odgovornost i emancipacija.

Djetetu su potrebna oba roditelja i sasvim je prirodno da otac uspavljuje dijete, da mu mijenja pelene i da se igra s njim. Oba roditelja su dužna biti aktivni sudionici svakog aspekta života svog djeteta od odlaska na roditeljske sastanke i pomaganje oko zadaća. Ne može sve prijeći preko majčinih leđa jer ne želite stvoriti emocionalnog invalida koji se ne zna nositi sa svojim kompleksima.

Za tango je potrebno dvoje

Stoga, drage dame, nemojte tolerirati bezobrazluk, lijenost i iskorištavanje vaše dobrote. Razmišljajte da vaš partner treba imati kvalitete ozbiljnog i odgovornom muškarca koji je spreman suočiti se sa životom i svim životnim izazovima, prilikama, opasnostima, preprekama, ali i uživati s vama u međusobnim uspjelima. Muškarac koji se raduje vašoj sreći je vaš istinski suputnik. I tako ostaje, do kraja života.

Neki baner