Stavi svoj fokus na cilj, kraj je tamo gdje počinješ

Učili su nas da brinemo. Krivo su nas učili. Jer brigom privlačimo samo još više brige na sebe, a nismo ništa riješili. Učili su nas da se fokusiramo na problem i da ako to ne činimo onda smo neodgovorni. A time smo se samo još više udaljili od rješenja.

Krivo su nas učili. Težim putem vodili. Jer ni oni nisu znali drugačije.

Ali sada znamo. Sada znamo kako.

Fokus na Cilj. Mislima, emocijom i slikom. Fokus na ‘krajnji rezultat’. Proživi ga što češće i što dublje svim srcem dok ne osjetiš da si ondje.

Kraj je ono odakle počinješ. Pročitaj još jednom: Kraj je ono odakle počinješ.

Neki baner

Rezultat kojeg želiš ostvariti. Od njega krećeš.

Ne trenutni izazov s kojim se suočavaš. Jer ne možeš riješiti problem s istom energijom s kojom je stvoren. Rješenje je na višoj razini. To je još Einstein govorio…

Nije na tebi ni da razmišljaš kako će se nešto riješiti, ostvariti. Jer mi ne vidimo širu sliku i sve mogućnosti kako može do rješenja doći.

Naš dio “posla” je osjećati cilj. Kao da se već dogodio. Kako bi se osjećali da je već riješeno… I ući cijelim bićem u tu varijantu postojanja.

Zatvorite oči, zamislite sliku i uživajte tom prizoru… Potpuno, duboko je proživljavajte kao da se već dogodila. Što više, što češće uživajte u njoj…

Tako ste Univerzumu dali “screenshot” gdje želite doći. Šapnuli mu najjasnije moguće… I onda pustite da vas odvede. Sigurno hoće. Jer to je Univerzalni zakon.

Naše misli su neopisivo moćne. Sve što vidite oko sebe jednom je netko zamislio u svojoj mašti. Osjećao i vidio rezultat prije nego li se dogodio. I tako ga ostvario.

Svi to možemo. Samo nas to nisu naučili.

Fokus na cilj, ne na problem

Neke od najtežih životnih izazova u prošlosti najlakše sam riješila tako što sam kad je bilo teško zamišljala konačni cilj i proživljavala tu emociju u sebi. I stvari su se na neobičan način preslagivale i vodile me tamo. Nisam još onda znala za sve ovo, ali nešto iznutra me nepogrešivo vodilo. Moja intuicija je znala.

A sjećam se i nekih sitnijih izazova gdje sam baš bila zapela jer nisam još bila osvijestila što radim. I ostajući fokusirana na taj problem, on se nikako nije rješavao. Ili pak jako sporo…

Jer sami smo sebi i prepreka i slobodan put. I uzrok i posljedica. Početak i kraj. I vodiči i oni koji slijepo tumaraju s povezom na očima. Umu, duhu, srcu…

Ali znanje je tu. Mudrost je u nama. Samo je trebamo početi svjesno koristiti. Upotrijebiti svoju moć i moć Univerzuma da radi za nas.

Biti ono za što smo stvoreni. Prisjetiti se svoje čudesnosti!

Živjeti ono što smo došli živjeti. Svjesno živjeti i stvarati.

Iva Bradarić

Neki baner
Neki baner