Stigla nam je beba…

Nedavno ti se život promijenio i okrenuo za 360 stepeni jer je tvoja beba stigla. Sve što si tako brižljivo planirala kako bi u svakom trenutku sve znala, najednom se izmiče kontroli i ti shvataš da te na dolazak malog anđela ne može ništa pripremiti. No tako je samo prvih dana dok se ne oslobodiš straha, kasnije shvatiš da sama znaš sve, da je dovoljno da samo vjeruješ majčinskom instinktu. Donosim ti par savjeta koje bih dala sama sebi da sam mogla ranije:

  • Tebi i bebi je potreban oporavak: to znači da je tvoje da odmaraš..
  • Prihvati pomoć: Ne, sada ne možeš sve sama. Kuhanje, sređivanje i pranje prepusti ljudima oko sebe.
  • Spavaj kad god možeš: Beba će se buditi često, vrlo često tako da kad god ona spava pokušaj i ti da uhvatiš nešto sna, jer nikad ne znaš kad ćeš za to dobiti drugu priliku.
  • Ne zanemari sebe: Ako si rodila i imaš malu bebu to nikako ne znači da treba da se zapustiš i izgledaš kao šumarka. Vodi računa o sebi i drži do sebe.
  • Za grčiće: Ako beba dobije grčiće, nemoj paničariti jer činiš gore. Prvo pokušaj sa oblogama od zagrijanog ricinusovo ulja i potraži kapi “Sab simplex”. Proizvodi iz Slovenija. I što je još jako važno za bebine grčiće, jeste tvoja ishrana. Izbjegavaj kafu, začinjenu i slanu hranu, sve mahunarke, kupus, alkohol, svu “jaku hranu” . Piletina ti je odličan izvor proteina koji su potrebni I tebi bebi, tako da se obezbjedi sa njom.

I za kraj, što je najbitnije, uživaj sa svojom bebom.

Neki baner

Aleksandra

Neki baner