Tajne jednog Fb inboxa…

Fejsbuče, kada bi se utjelovio u čovjeka što bi rekao o nama, tvojim vjernim korisnicima? Da li bi bio ponosan? Ili bi nas možda prekorio zbog previše citata, previše Bukowskog, previše lažnih profila, a premalo informacija, premalo odgovora na tvoja pitanja koja svako malo postavljaš?

Što bi tek rekao da vidiš inboxe, pitam se pitam. Ok, Fejsbuče, dao si nam brojne opcije. Ne možemo se požaliti i štitiš nas koliko god je u tvojoj moći. Podario si nam tu magičnu “Block” opciju jer si dovoljno mudar i pronicljiv da znaš kada je ne bi bilo, ne bi bilo ni pola tvojih korisnika. Sve si nas tako lijepo okupio, povezao i svi se družimo. Lajkamo si, dijelimo, šaljemo srčeka… Sretan Wonderland plave boje! Moja ispovijest tek ovdje započinje. Naime, u tom plavom Wonderlandu gdje se svi volimo i širimo ljubav postoji i jedan mračan predio. Od kada sam imala blizak susret s tim djelom više ne zalazim tamo. Sjećam se tog dana kao da je bio jučer.

Kao i obično, uz cappuccino sam sjela ispred laptopa. Krenula svima redom lajkati postove, odgovarati na mailove, usput obavila i par telefonskih poziva. Ma jasno da se može sve to odjednom, samo se treba uvježbati i ide k’o po špagi.

U pozadini Bon Jovi i “Bed of Roses”, miris cappuccina, sunce se probija kroz prozor, pas mi se igra oko nogu. Ukratko, život je lijep! Moju idilu uzdrmao je prizor koji se stvorio pred mojim očima. Trauma je prejaka, ne mogu još ni pričati o tome, ali potrudit ću se jer prvi korak je suočavanje. U moru divnih sličica u inboxu, cvijeća, poezije Jesenjina, ljubavnih balada, zalazaka- izlazaka sunca i svih ljepota ovoga svijeta preko mog ekrana stvorilo se neko čudovište. Prvo sam mislila zmija ili glista neobične glave, ali kada sam obrisala stakla na naočalama vidjela sam jasno k’o dan. Na ekranu mog laptopa stvorio se on – Mr. Penis.

Neki baner

Nakon što sam se tri puta zaredom prekrižila, izmolila Očenaš i pokušala zatvorit oči od prevelikog šoka, nisam mogla ni trepnuti. Kada sam došla k sebi znala sam da mora postojati neko racionalno objašnjenje. Ovdje se sigurno radi o nekoj kampanji, peticiji (vjerojatno za prikupljanje sredstava za povećanje penisa jer ovo što na slici vidim nije baš nešto za pohvaliti). Možda neka udruga za dizanje svijesti, znam da sad ima tih “Awareness day” kombinacija k’o u priči. Ovo bi bilo valjda dan za osvještavanje da postoje penisi-mali penisi. Kad sam sve to tako racionalizirala, upitala sam dotičnog gospodina kako mogu pomoći. On mi je na to poslao sliku sebe u sado – mazo kožnim tangicama, s bićem u ruci i rekao da bi htio da ga dobro izbičujem. Rekla sam da ne dolazi u obzir i neka se izbičuje sam. Bolje neka mi kaže kuda da potpišem peticiju jer ću rado pomoći potpisom.

On je rekao da ne sudjeluje u tom projektu ali da će me rado učlaniti u grupu Domova i Domina. Hm, Domovi i Domine? Još kad bi znala o čemu priča. Mislim znam za domine, imam ih, dan danas ih volim slagati. Crno – bijele pločice koje se slažu pa padaju onako jedna na drugu. Nekako mi se učinilo da on ne misli na tu igru, ali nisam htjela ispasti neinformirana pa sam rekla može i ja ću biti domina. On je bio oduševljen i rekao je da je znao da volim tu igru, pročitao mi je u očima. Mislila sam, zaigrat ćemo virtualno neku igru sličnu šahu ali kada sam vidjela o kakvoj je grupi riječ naprosto sam zanijemila. Pa to nema nikakve veze ni sa šahom ni dominama!

Moje razočarenje je bilo preveliko i rekla sam: “Gospodine Dom, ja se neću tak igrati!”, na što je on rekao da sam dosadna, partibrejkerica i da ne znam što propuštam. Gospodin Dom je baš bezobrazan i rekla sam mu u lice (mislim lice s profilne slike) da takvoga prijatelja ne trebam. Dobio je zasluženi block i nadam se da neće naći nikoga tko će ga dobro izbičevati, a ako nađe da ga loše izbičuje. Moj plavi Wonderland i dalje postoji. Dalje smo svi lijepi, dobri i sretni u njemu. Sve je isto kao prije, samo inbox šuti. Ne može više pričati svoju priču jer je zaključan, a tajne koje je krio nestale su zajedno sa ključićem koji ga je zaključao.

Stela Kolar

Neki baner