Tema na temu…

Čula sam neki dan jedno muško mišljenje na temu za koju nisam ni znala da je uopće upitna. Nakon toga me vukla znatiželja, pa sam sporadično i neopazice nabacivala temu u muškom društvu. Prenerazilo me, priznajem! …A, nije me baš lako preneraziti. Dakle, ako je žena ne zaposlena jer ne želi raditi, muž će rado financirati sve njene potrebe vezane za uljepšavanje i modu, jer je čovjek siguran da se uljepšava i modira za njega. Ako je pak žena zaposlena, onda nek si šminku i odjeću financira sama, jer boga pitaj za koga se rikta ako ide raditi.

E, pa dragi svi vi koji tako mislite javno ili u sebi- jebite se! Vi ste obični nedorasli klipani!
Godinama sam smatrala da je u redu što pridonosim kućnom budžetu, što stojim uz bok mužu i pomažem da zajedno plivamo u ovim ozbiljnim vremenima. Ispalo je da sam možda u krivu! Vama je okey da žena doma sjedi i samo bude lijepa. Zadovoljni ste izgleda s takvima kojima je glavna briga da prije podne njeguju nokte na nogama, a poslije podne na rukama. Fol se žalite da vas žene iskorištavaju, a kad tamo, to vam se sviđa jer vas čini moćnima.

Kačite se na lažni osjećaj da ste apsolutni vladar u svojoj kući, a zapravo ste samo jadnik koji plaća da bi opstao u odnosima koji se ne temelje na financijskim potrebama nego na ljubavi, poštovanju i uvažavanju.
Pitate se, jesam li? Naravno da jesam! Pokušala sam saznati sto Miran misli tome?! Ništa ne misli! U maniri fino odgojenog frajera, izvukao se od referiranja na tu temu. Pa budući da sam zbunjena, odlučila sam prestati raditi- čisto za probu. Dat ću otkaz, pa ću odmah ugovoriti nekoliko tretmana ravnanja ušiju, napuhivanja sisa i preoblikovanja guze. Želim znati veseli li se ljubav mog života, situaciji koja ga čeka.
Bas želim znati!

Viktorija Herak

Neki baner