Toksični ispadi nisu ljubav, to je u najblažem obliku pasivna agresija a u najlošijim čisto nasilje

Kada se sama zauzmeš za sebe, drugi će te više poštovati i cijeniti tvoju vrijednost. Vrlo je važno na samom početku svakog odnosa, tako i ljubavnog postaviti granice ponašanja. Nisi dužna tolerirati ničije ispade, nisi dužne liječiti njegove komplekse, ne trebaš mu svaki put udovoljavati samo da bi se on osjećao bolje.

Laži i zapovijedi

Nemoj tolerirati njegove laži, njegova izvlačenja i ostale izlike. Bolja si od toga i zaslužuješ iskren odnos. Nisi dužna biti uz njega svaki put kada te zatreba a istovremeno tolerirati svaki put kada otkaže zbog prijatelja, utakmice i ostalih hobija. Ti imaš puno pravo uživati svoju slobodu, stavi sebe na prvo mjesto, onda njega i sve ostalo.

On ti ne smije govoriti s kim ćeš se družiti, on nema pravo kritizirati tvoje prijateljice pod izlikom „ da se ponašaju previše slobodno.“

On ti nema pravo zabraniti da se družiš s muškim prijateljima samo zato što on u 21 stoljeću zagovara primitivni stav da je prijateljstvo između muškarca i žene nemoguće jer jedno mora osjećati privlačnost.

On ti nema pravo birati prijatelje. Sjeti se svoga ispunjenog i zabavnog života prije njega i podsjeti sebe da ćeš uvijek imati svoje prijatelje ako veza pukne.

Neki baner

Usporedbe s drugima

On te nema pravo uspoređivati s drugim djevojkama i omalovažavati tvoj izgled, posao i osobnost. Licemjerno je govoriti kako su druge cure zgodne, ali promiskuitetne i da je njemu drago što si ti povučena i dobra. Koliko si puta čula od njega da pred tobom komentira druge djevojke, kako slini za njima, a zatim govori da se previše izlažu na društvenim mrežama?

Koliko si puta čula od njega da bi se mogla udebljati ili da bi mogla smršavjeti? Koliko puta si osjećala da što god učiniš nikada nećeš biti dovoljno dobra za njegov ego?

Ne moraš ovo trpjeti i slušati. Ne moraš podnositi njegova vrijeđanja. Nije on jedini na svijetu. Nemoj dozvoliti da se zbog njega osjećaš bezvrijedno i da on kvari tvoje samopouzdanje.

Toksični ispadi nisu ljubav, to je u najblažem obliku pasivna agresija au najlošijim čisto nasilje

Ucjene

On nema pravo gospodariti tvojim životom i tvojim postupcima. Nezrelo, djetinjasto i egocentrično je kada ti prijeti da će te ostaviti ili ti uskrati svoju pažnju u namjeri da te kazni. On nema pravo manipulirati tvojim emocijama. Ti nisi igračka, ti si osoba koja zaslužuje poštovanje,ljubav i razumijevanje.

Također te nema pravo nagovarati na ono što ne želiš . Nema te pravo prisiljavati na sex ako nisi spremna ili ako u tom trenutku nisi raspoložena i voljna. Nema ti pravo nametati sadomazohistički stil života. Za sve neugodnosti i poniženja na vrijeme prekini vezu jer su ovo prvi znaci razvoja nasilničkog ponašanja.

Kontrola. ljubomora, prijetnje, ucijene i svaki oblik manipulacije simboliziraju toksično ponašanje. Poštedi sama sebe nepotrebnog bola, patnje i prolivenih suza. Poštedi sebe psihološkog i emotivnog nasilja.

Zauzmi se za sebe i reci ne svakom omalovažavanju, vrijeđanju i ponižavanju. Ovakvo ponašanje se ne tolerira jer ovo nije ljubav, ovo je nasilje.

Neki baner