Vaš psić i njegov horoskop? O da!

Osim nama ljudima, horoskop možemo napraviti i za naše kućne ljubimce ukoliko znamo datum i mjesto njihova rođenja jer horoskop (natalni) je zamrznuta slika neba u trenutku nečijeg rođenja.

Godišnji odmori su nam pred vratima, a time i malo više slobodnog vremena pa evo prilike da malo razmislimo i o karakteru i temperamentu naših četveronožnih ljubimaca. O macama još nisam stigla istražiti tako da sada možete pročitati samo o psima!

Ovan

Želi biti predvodnik. Ne podnosi biti vezan niti je tolerantan prema drugim psima, dapače želi dominirati. Najbolji primjer su lovački psi kao i Hrtovi.

Bik

Imaju blagu prirodu, vjerni su, odani te laki za dresuru. Ne vole se mnogo kretati, velike su maze, a obožavaju hranu i djecu. S godinama slabe.

Blizanci

Inteligentni, brzo uče i brži su od ostalih znakova pasa. Vole se praviti važni, ali vjernost im nije jača osobina te često bježe od kuće.

Neki baner

Rak

Stalno traže vašu pažnju i maženje jer umisle da su vam oni djeca, definitivno najnježniji znak među psima s čestim promjenama raspoloženja. Također su odlični s djecom.

Lav

Svjesni su svoje pojave, ponosni na nju i ponosni generalno. Nisu pretjerano aktivni osim ako su u centru vaše pažnje ili nekakvog zbivanja.

Djevica

Odlični su kao radni psi, a vrlo nemirni ukoliko su zatvoreni u kući ili nekakvom prostoru. Njima je zapravo vrlo bitno da se nečim bave pa tako na primjer može im se povjeriti da čuvaju nekog drugog psa ili čak dijete.

Vaš psić i njegov horoskop

photo of white and brown coated dog
Photo by Josh Hild on Pexels.com

Vaga

Miroljubivi psi, Druželjubivi i obično vrlo lijepi. Uživaju u društvu drugih životinja i veoma su sretni ukoliko u obitelji s kojom žive vladaju sklad i ljubav.

Škorpion

Životinje su jednoga gazde, snažno vezani uz njega i vrlo osjetljivi na ono što gazda osjeća. Izraženog ponosa te iz tog razloga ne vole ni naredbe.

Strijelac

Psi izuzetno hrabri, jakog karaktera i mišićavi. Pametni, hiperaktivni te iz tog razloga s njima nikada nije dosadno.

Jarac

Tvdoglavi psi, skloni ignoriranju vaših poziva pa i komandi, ali i netrpeljivi prema drugim psima. Vrlo prilagodljivi na velike hladnoće i rad u takvim uvjetima. Bernardinac i Haski bili bi najbolji primjeri.

Vodenjak

Obožava se družiti s drugim psima, trčati i jurcati uokolo. Lanac za njih nipošto nije opcija jer sretni mogu biti samo ako su slobodni.

Ribe

Psi ovoga znaka uživaju u šetnjama uz vodu ili more i vole jesti ribu. Skloni su osjetljivim zglobovima i nježnim šapicama.

Tomislava Horvat

Neki baner