Zdravo mršavljenje: koliko kilograma skinuti u 7 dana?

Vjerojatno ste čuli za neku osobu koja je uspjela u samo tjedan dana izgubiti čak 5 kilograma. Brojne dijete to obećavaju, ali to definitivno nije najzdraviji način mršavljenja.

Kada se pridržavate svih pravila zdrave prehrane i tjelovježbe, u tjedan dana ćete izgubiti 1 do 2 kilograma. No, to nije kod svake osobe isto. Sve ovisi o vašoj početnoj tjelesnoj težini i vašim navikama prije započinjanja programa mršavljenja.

Naime, što više kilograma viška imate, to ćete na početku brže gubiti kilograme i rezultati će biti dramatičniji.

Također, ako su vaše životne navike bile nezdrave, vrlo brzo ćete primijetiti prve rezultate nakon usvajanja zdravih navika.

Ako se već hranite poprilično zdravo i redovito vježbate, suvišne kilograme će vam biti nešto teže skinuti. Ako na početku i izgubite više kilograma, trebate znati da je to samo izgubljena voda.

Neki baner

Kilogrami koje možete izgubiti i kilogrami koje trebate izgubiti su dvije različite stvari. Ako želite izgubiti suvišne kilograme tako da vam se oni ni ne vrate, onda to radite polako i sigurno. To je od 0.5 do 1 kilogram tjedno. Na taj način će rezultati biti trajni i lakše ćete ih kasnije održavati.

Ako uistinu želite brzo smršaviti, a da ne narušite dugoročni učinak, stručnjaci preporučuju da smanjite dnevni unos kalorija i radite intervalne treninge.

To će vam pomoći da pospješite gubitak kilograma, a da ne preopteretite dnevni raspored niti usporite metabolizam.

Izvor: Z&S

Neki baner
1 Comment

Comments are closed