‘Ženska priča’ ovog puta nezaboravna: Alka Vuica ukrala svu pažnju

Tko još nije imao priliku pogledati talk show ‘Ženska priča’ u klubu hrvatskih glazbenika Sax, propustio je priliku da se dobro nasmije u društvu zanimljivih lica. Strastvena komičarka i spisateljica Marijana Perinić na temu ljubavi ugostila je  psihoanalitičara i psihijatra dr. Hrvoja Handla, putopisce i tvorce filma “Ljubav oko svijeta”, Anđelu i Davora Rostuhar,  ali i pjevačicu Alku Vuicu. 

Svi željni zanimljivih i zabavnih priča o ljubavi sinoć su uživali u debati gostiju koji su rado podijelili svoja životna iskustva s vjernom publikom. Bez ikakve zadrške progovorili su iskreno o iluzijama ljubavi s narcističkim profilima ličnosti, stavovima o monogamiji, poligamiji, kako se izbaviti iz ‘ralja’ nezdravog ljubavnog odnosa.

Foto: Matea Sušac

Davor Rostuhar o svojoj knjizi

Autor Davor Rostuhar osvrnuo se na svoju knjigu “Polarni san”, koju je napisao nakon ekspedicije na Južnom polu kada je postao prvi Hrvat i 26. osoba na svijetu koja je uspjela sama, hodajući skijama i bez ikakve pomoći, prijeći 1163 km od ruba Antarktika do Južnog pola. 

”Pisao sam dosta o jutarnjim demonima jer sam danima hodao kroz pustoš u kojoj se činilo da nema kraja. Prvih 18 dana sam doživljavao neopisive jutarnje demone i borbe.  Naime, svako jutro sam prolazio borbe u glavi kako izaći na hladnoću i nastaviti svoj put. Međutim nakon svakog pređenog kilometra osjećao sam da pobjeđujem svoje strahove.”

Foto: Matea Sušac

Na pitanje iz ženskog dijela publike zašto upadamo u uzastopne loše odnose odgovorio je dr. Hrvoje Handl te preporučio svima da pronađu odgovor u svojim potisnutim ranama. 

Neki baner

”Morate vjerovati prije svega da zaslužujete onu pravu istinsku ljubav, ali je potrebno i da imate zdravu dozu samopoštovanja kako ne biste pristajali na odnose koji vas uništavaju. Zaljubljenost se događa nesvjesno i to ne možemo kontrolirati. Međutim, prava osoba koja će vas voljeti zbog onoga što jeste činit će da se osjećate kao da ste doma. Prije svega morate raditi na sebi i voljeti sebe, a obično onda uslijedi i prava ljubav koja se većinom dogodi niotkuda i kada više ne razmišljamo kako anm je potrebna druga osoba da nas upotpuni.”

Foto: Marina Ribar

Alka Vuica iskreno i otvoreno o ljubavi

Kantautorica Alka Vulica privukla je svu pažnju na spomen prave ljubavi pa priznala publici kako svoju nažalost još uvijek nije pronašla.

”Nikad neću zaboraviti jesen kad je moj otac ušao u kuću s listom u rukama pa joj poručio: ‘Ženo nema cvijetova još, ali i ovaj list ljubav znači pa sam ti ubrao njega’. Ma to vam je ljudi ona prava ljubav i žao mi je što to nikad nisam doživjela.”

Foto: Matea Sušac

Bila je to još jedna uspješna ‘Ženska priča’, druga u ovogodišnjoj sezoni.  Smijeha nije nedostajalo na samom kraju kad je dr. Handl odlučio uzeti stvar u svoje ruke te zasvirati gitaru dok je Vuica počela pjevati hitove i pozdravljati publiku. Sav prihod od ulaznica doniran je Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.

Fotografija naslovnice: Marina Ribar

Neki baner