Život se vrti oko vas, a ne oko muškaraca

Neke žene se previše brinu oko muškaraca. Postave ih na vrh životnog pijedestala i pripišu idealne karakteristike. Posvete im svu pažnju i vrijeme. Odriču se svojih užitaka, želja i ambicija da bi njima ugodile. A zapravo štete sebi. Brinu se hoće li se javiti, kada će se javiti, kako će sročiti poruku, kakav mu je ton glasa. Analiziraju do tančina je li hladan, nezainteresiran ili možda nevjeran. Previše vremena mu posvećuju. Mnogo daju, a zauzvrat dobivaju mrvice.

Veze se prekinu, raziđu se životni putovi. Zasitite se njega i sebe u takvom stanju. Emocionalna navezanost vas sputava i guši. Na kraju prodišete. Sve se iskristalizira i vi konačno shvatite da on nije tako savršen.

Otkrijete sve njegove lažne maske i skinite predodžbe i iluzije o vašem idealnom ljubavnom odnosu. U vama raste velika želja za promjenom i napretkom koji s njim ne bi mogli ostvariti. Upali se lampica u glavi da mnogo više zaslužujete.

Vi sjedite na svom životnom tronu

Vi sami sebi možete puno toga pružiti tako da radite na sebi, da ugađate sebi, da uživate u sebi. I ovo nije sebičnost, ovo je realnost. Jer u suštini, vi ste neovisne i cjelovite. Ako samo malo dublje zagrebete u životnu esenciju, shvatit ćete da su mnoge od vas same postigle najveće uspjehe. Neke od vas su samohrane majke i vrlo važna figura u životu svoje djece. Pridonijele ste mnogo više u njihovom odgoju i napretku.

Možda vam se u trenutku razvoda ili prekida činilo da vam se svijet srušio, ali ste ga ponovo sagradile. Na vašim čvrstim temeljima. Mnoge od vas imaju uspješne karijere, Nekima od vas je muškarac postavio ultimatum da birate između posla i njega. Vi ste izabrali svoju karijeru i sada proživljavate uzbudljive životne izazove.

Neki baner

Mnoge od vas ste poslije kobnih i dramatičnih prekida pronašle puno bolje muškarce, prijatelje i nove ljude. Neke od vas su tek kasnije i potpuno upoznale sebe Otvorili ste nove životne obzore.

Vi gospodarite svojom sudbinom

Muškarac može uljepšati vaš život i obogatiti vaš život ljubavlju, pažnjom, poštovanjem, divljenjem i ostalim pozitivnim emocijama. Ali on ne može izliječiti vaše komplekse. Ako vi sebe ne prihvaćate, ako sebe ne volite i ako ne radite na sebi, on tu ne može ništa. On ne može ispuniti sve pukotine između vaših rana i ožiljaka. Vi ste ta koja treba imati otvoreno srce za sebe, potom i za njega.

Isto tako ne smijete muškarcu dopustiti da vas vuče za nos. Ne smijete mu dati bezgraničnu moć da s vama manipulira, da vas iskorištava i postepeno uništava. Nitko nije vrijedan vaših suza i boli. Vi ste graditeljica vlastitog života. Jedino vi imate šansu da postanete žrtva ili heroina vlastite sudbine

Okolnosti ne možete mijenjati, ali možete utjecati tako da odlučujete o vlastitim izborima. Da učite na vlastitim greškama. U ljubavnoj vezi i izvan nje. Odnos s muškarcem je važan, ali vi i vaš cijeli život je puno važniji. Na kraju umirete sami. Zato se potrudite da vam život bude raznolik, bogat različitim nijansama emocija, uspona, padova i napredovanja

Neki baner