Bijeg od kuće

Znano je svima da sam prava lokalka. U istom mjestu živim, radim, sušim grudnjake, kupujem namirnice, tankam auto. Ako moram do veće trgovine u susjedni nam grad, spremam se k’o da idem na izlet.

Ako pak potegnem do glavnog nam grada, nosim si i onu starinsku limenu kutiju, u njoj malo pohanaca, kruha i paradajza. Nek se nađe, zlu ne trebalo.

Upravo stoga, potpuno je u suprotnosti s mojim lokalizmom to što planiram.

Konferencija za učiteljice

Naime, situacija je ovakva. Sredinom svibnja na morskoj nam obali održava se međunarodna konferencija za učiteljice i pukom srećom i ja na njoj sudjelujem. Kao gledatelj, naravno.

Kako konferencija traje tri dana, ja sam, bez gledanja u kalendar, zaključila da su to petak, subota i nedjelja. Bivšem sam mužu predložila da i on bude malo samohrani roditelji i da ih pričuva, a on nije odbio već objeručke prihvatio. Ok super, sređeno!

Neki baner

No, detaljnijim pogledom u kalendar, otkrila sam da to uopće nije vikend već radni dani. Što sad? U meni se probudio tračak avanturističkog duha, drhtavom rukom podigla sam telefon i nazvala hotel. I potajno rezervirala sobu za taj vikend prije konferencije. Kad sam djecu već obećala tati.

Plan za bijeg!

Zarumenjena lica i mokrih dlanova organizirala sam si bijeg. Zasad imam detaljan plan obilaska kulturnih znamenitosti i umakanja palca u more prije no što sama konferencija započne. Zezaju me cure da još ni kofer nisam spremila, a bliži se polazak, još je manje od 15 dana.

Bijeg od kuće

person packing a luggage
Photo by Vlada Karpovich on Pexels.com

Jedino me strah da kad stignem u hotel ne odlučim malo prileći i odmoriti, pa odustanem od turističkog razgledavanja. Mislim, veliki krevet, nitko ne viče „Mamaaaa!“ svake sekunde, nitko ne ide piškit’ po noći, nije mi ni za zamjeriti. A što ja spavat’ mogu, to je već urbana legenda.

Uostalom, ako i bude tako, bar ću na predavanjima biti naspavana, odmorna i fit. Ja sam ona u zadnjem redu, koja suprotno svom humoru iznutra, na van izgleda potpuno tiho, mirno, povučeno, pa i smušeno. Uglavnom šuti i zacrveni se ako mora nešto izreći na glas.

Ako me ipak prepoznate, slobodno se javite.

Neki baner