Biti frend na Balkanu je full time job, zaslužuje beneficirani radni staž!

Trebaš prijatelja? Nekoga tko će ti držati glavu dok rigaš, nekoga tko će ti brisati suze i nekoga tko će stoički slušati sve tvoje pizdarije? Da, takva osoba se na Balkanu zove prijatelj. To je onaj koji neće ševiti tvoju bivšu curu, niti njenu sestru niti sestričnu, iako mu se sviđaju. To je lojalnost! Ako prekrši kodeks, može se slobodno pospremiti u mišju rupu i tamo ostati doživotno. Prijateljska lojalnost je čudna, ali opstaje vjekovima.

Prijatelj je i ona osoba koju zoveš u dva i pol noću jer si ostao bez goriva na autocesti i on dođe. Jebe ti sve po spisku, ali dođe. Prijateljica je tvoje rame za plakanje, spužva za upijanje loše energije, detergent za ispiranje usranih misli iz glave i eterično ulje za tvoju napaćenu dušu.

Prijatelji su tu kad ih trebamo, na usluzi danju i noću. Uvijek su spremni pomoći i biti podrška. To su ljudi koje smo opisali već tisuće puta, odredili im definiciju, nametnuli sebe kao prvi prioritet i jasno im stavili do znanja što očekujemo.

Frendovi zaslužuju respekt, bome i beneficirani radni staž!

Čitam svako malo o tome i mislim si: Pa jebote! Da bi bio nekome pravi prijatelj iz definicije, taj bi ti trebao plaćati socijalno i radni staž. Beneficirani, jer to je posao s punim radnim vremenom i mentalno prilično zahtjevan. Zamisli samo!

Ostavio te dečko zbog neke druge koke i ti si se raspala. Tvoja prijateljica će ti prvo obrisati razmazanu maskaru, jer izgledaš kao Frankenštajn pa ju strašiš, onda će te satima slušati kako cviliš kao ranjeni kojot: – Jaaa ga vooolim! Sveee sam mu dala! Šmrc! Kuhaaala samm mu! Šmrc! Aaaaaa….ja ne mogu živjeti bez njega! On je moja ljubav! Štuc! Šmrc!

Neki baner

Dok ti urlaš, kišeš, plačeš, nabrajaš i balaviš okolo, ova sirota trpi fizičko nasilje nad svojim mozgom. Njoj su ti te tvoje tlapnje, kao udarci tupim sječivom po moždanoj kori. Jebote!! Ne razumije niti ona, a niti ja, za čime točno plačeš?!

Za frajerom koji te više neće ili za frajerom koji neće niti sebe niti tebe? Plačeš za nekim tko te varao?? Za nekim tko te nije poštovao? Mučiš tu jadnu frendicu sa debilanom koja nema glave, repa niti smisla. I nije te sram? Pa vidim da nije, jer si to ponovila već nekoliko puta, to jest kod svakog novog prekida s nekim tulipanom koji nije ni spomena vrijedan.

Prijateljstvo je dvosmjerna ulica!

Dok tvoja prijateljica ili tvoj prijatelj, uzastopno bivaju pravi prijatelji iz snova koji zajedno s tobom nose tvoje breme sreće, tuge, ljutnje, muke, smijeha i radosti – koliko puta si pitao svog prijatelja „kako si?“ Jesi li pomno i s razumijevanjem slušala probleme svoje prijateljice?

One samozatajne cure koju zoveš uvijek kad si u govnima i koja uvijek s puno strpljenja sluša tvoje pizdarije. Jesi li se ti potrudio pozvati frenda na pivo nekad kad ga ništa ne trebaš, nego samo onako zbog želje da ga vidiš i popričaš s njim?

E pa vidite – danima već čitam i slušam o prijateljstvu. Dolazi ljeto, pa valjda većina priprema teren za ležerna druženja. To je fora!

Čitajući sve te propozicije o prijateljstvu, zaključila sam da postoje pravi prijatelji, ali malo ima pravih prijateljstava. Prijateljstvo je uzajaman i dvosmjeran odnos u kojem se obje strane osjećaju kao dvije jednake polutke jednog… luka ili lubenice ili patlidžana… ma svejedno!

Ne mogu se sjetiti bolje komparacije jer se žurim. Čim napišem tekst idem s prijateljicom utući sat dva uz ljekovito laprdanje i kavu. Ništa se ne trebamo, nego onako… idemo bez veze bunariti po gradu, pojesti po kolač i ispiti kavu, dvije.

Poruka autorice: Nemojte tražiti prijatelje, pokušajte biti prijatelj!

Neki baner