Čega te najviše strah?

Koje strahove njeguješ i pritom po njima kreiraš sadašnjost i budućnost?

Uvijek je od izrazite važnosti biti iskren prema sebi

Samo tako se može proniknuti u sebe i prihvatiti strahove, ali i svoje vrline u potpunosti. Strah jest neugodan, stvaran, no nažalost nikada ne donosi pozitivne rezultate. Samo izaziva odgodu, donosi trajne posljedice u obliku nezadovoljstva i često je ogromna blokirajuća prepreka u konkretizaciji manifestacije ostvarenje svojih ambicija.

Neke moje klijente je strah započeti živjeti svoj san jer ne odrastaju u stimulirajućem okruženju. Neki se boje odskočiti zbog mišljenja okoline. Neki se jednostavno boje sami sebi priznati što to uistinu žele, od života, od sebe i to opet većinom zbog straha od okoline.

Čekati odobravanje okoline da bismo za sebe činili lijepe i kvalitetne stvari je sabotaža koja nije ugodna. Strah može prožeti svakoga tko počinje nekakav drugačiji put od dosadašnjeg, no ne treba jedino strah njegovati kao mogući odgovor u svakom segmentu života na kojem radiš.

Najgore je dopustiti si kreiranje životnog stila iz domene straha

U tom loopu ne javlja se kreativna izražajnost, jedinstvo i istinska moć uspjeha. U strahu se ne pojavljuju ni misli, ni emocije, povezane sa bitkom, dušom, snagom volje, moći kreiranja, pa tako ni djela koja dovode do sreće, znanja, blagostanja, poznavanje sebe, samopouzdanja i samopoštovanja.

Neki baner
Kako se riješiti mamurluka?, Čega te najviše strah?

Kada prodreš u strahove koji te koče i koje njeguješ, neka oni ne budu polazišna točka za ispoljavanje života koji ti prija, kojem stremiš i kojeg sanjaš. Njega ostavi iza sebe, jer strah je odličan paralizator kada ga se njeguje, ne donosi dobrobit, ni kratkoročnu ni dugoročnu, a u konačnici zamagljuje cilj i odvlači od snova, oduzimanjem snage volje.

Strah ne dopušta intuiciji, inspiraciji i kreativnosti da zažive i definitivno sprečava svaki napredak koji želiš iskusiti.

Kada razlučiš ili još bolje popišeš strahove koji nad tobom vladaju, zapitaj se iskreno što očekuješ od sebe.

Što ti zapravo želiš?

Kako bi to mogao postići?

Koja su rješenja koja su ti već na dohvat ruke ili u tebi?

Čega te najviše strah?

Što smatraš da ti nedostaje u ovom trenutku, da počneš realizirati svoje snove i odnose koji te usrećuju?

Prisjeti se i koje su to stvari na kojima istinski možeš biti zahvalan. Baš sada, baš ovog trena. Kojih stvari, ljudi, emocija, djela želiš više pored sebe, a koje ti neće nedostajati ako ih ne bude u tvom životnom stilu.

Čega te zapravo najviše strah u kreiranju boljeg životnog stila, puta ili okruženja? Kada shvatiš u jednom trenutku da možeš kreirati svoj životni put i odabir iz domene straha, shvatit ćeš da možeš i smiješ kreirati životni stil iz domene kreativnosti. Ne ustručavaj se poraditi na sebi. Isplati se!

Nera Crnčić

Neki baner