Da je vrijedilo, trajalo bi

Ne znam puno o Hani i Goranu, ali u zadnje vrijeme, osim Milanovićevih “neslanih” pošalica, hipermutiranih virusa, novih fotografija malog Cvijete/ alias Bloom-a, ovo dvoje, iskaču baš  iz svakog “kantuna”!

Hana i Goran su prekinuli.

Goran je prekinuo s Hanom.

Hana je prekinula s Goranom.

Goran  voli drugu.

Hana je plaćala Goranovu stanarinu ….

Hana i Goran su vjerojatno željni malo medijske pažnje, (budimo realni kako bi je drugačije dobili) ali su ujedno i prototip većine prekida.

Ok!

Svi smo nekad s nekim prekinuli.

Imali smo drukčije interese. Netko je htio “više” od veze, onom drugom je bilo dobro baš tako. Netko je htio partnera s karijerom, kojeg će moći ponosno predstavljati “školovanim” prijateljima, a ovom je bilo dobro i tu gdje jeste. Netko je živio van svojih mogućnosti, a netko je to mogao i skromnije. Netko je htio djecu, netko se nije vidio u roditeljskoj ulozi. Netko je htio brak, nekom “papir” nije predstavljao ništa. Netko je prevario, netko bio prevaren.  Netko je zamjerio, nekom se zamjeralo.

Na kraju,  bar je jedan iz veze izađe povrijeđen. Nekada i toliko da se nije lako suzdržati od teških riječi. Pa onda potegne za jezik i onoga, koji je imao najbolju volju, ostati pribran i dostojanstven. I krene lančana reakcija. Uvreda. Zamjeranja. Nabrajanja grešaka, sve tamo negdje do punskih ratova.

I ne staje!

Teško je iz svega izaći trezveno i uzdignute glave kada emocije nadvladavaju razum. 

Ali taj netko koga vrijeđaš bio je tvoj izbor.

Probali ste! Ne ide! Doviđenja!

Hana iskreno: 'Vidim se kao majka, ali naravno da ne želim odbaciti karijeru - zašto ne bih imala oboje?'
Foto: RTL / Instagram

Ako ne možete poštovati ono što ste imali, poštujte sebe!

Vrijeme će pokazati je li to bilo dovoljno dobro. Je li trebalo baš tako. Možete li s nekim drugim bolje.

To sada svakako ne možeš znati, ali ono što možeš, je civilizirano izaći iz svega.

Pustiti vremenu da kaže svoje.

Ljudski pozdraviti kad  se vidite, nasmiješiti se, mahnuti  i produžiti dalje. Toliko svatko može. Ne  kažem da ostanete prijatelji.  Ne morate. Ako boli. Rijetki to ionako uspiju! Jer… budimo realni, da ste htjeli “samo” prijateljstvo, ne biste se u startu ni upuštali u ljubavnu vezu.

“Budimo prijatelji!” je zapravo fraza, onoga tko inicira prekid. Uglavnom zato da ublaži neugodnu situaciju. Ne i iz neke realne potrebe za frendom više.

Nekako sumnjam, da pri tom misli, kako ćete se  nakon prekida, redovito viđati, odlaziti na pivu/pelin/gin. Sjediti i razglabati što ima novog. Kako posao,  žena/muž, djeca i koji ste zadnji, dobar film pogledali.  

Iskreno, koliko vas se nalazi i čuje s bivšim, svako toliko i ćakula o vremenu, sportu, političkoj situaciji u Hrvatskoj i svijetu?

Da i mislila sam!

Jer da zaista možete tako, vi biste i dalje  bili jedno s drugim, a ne s drugima.

Prije će biti, da se on nada kako si završila s nekim proćelavim tipom koji sluša Maju Šuput, podriguje glasno baš svaki put  nakon ručka, nikad ne spušta zahodsku dasku, misli de je C-3PO usisavač, a pored kojeg bi on izgledao kao premija.

Ti slično tome priželjkuješ, da ova njegova,  ne zna tko je Bruno Petković i koja je razlika između beka i veznog.  Da  ima izrast do pola glave, prištavu facu, podočnjake koje ni šminka ne može sakriti i bar koju kilicu viška. Da se on pati svaki put kad te vidi, uzdahne sjetno i pita što mu je ovo trebalo. I ne želiš priznati ni sebi ni drugima, ali da ti je zapravo krivo kad ga vidiš da je drži za ruku zaljubljeno. I da je sretan.

Ljudski je to nekako.

Ali jednom kad okreneš stranicu, kad započneš nešto novo, nadam se bolje, ili ne započneš, svejedno, ali budeš istinski zadovoljna samom sobom i svojim životom,  nećeš se zamarati  gdje li je sad, s kim je i što radi…

I jesi li ti bolja. Nećeš to ( i sebi i njemu) morati neprestano “dokazivati” .

Jer možeš ti i biti super, ali možda je  baš ona najbolje što se njemu dogodilo.

Foto: RTL / Instagram

Zašto se uopće zamaraš time?

Jednom kad od njega prestaneš tražiti divljenje, suosjećanje, jednom kad se prestaneš dokazivati njemu, tek tada ćeš znati da si ga ostavila tamo gdje mu je mjesto.

U prošlosti!

Jer…

Da je vrijedilo, trajalo bi!

Neki baner