Glavne greške u online upoznavanju koje trebate izbjeći

U današnje vrijeme postalo je lakše nego ikada upoznati nekoga novoga. Dovoljno je samo otići online, napraviti profil na nekoj od matching aplikacija i u roku od pola sata upoznat ćete nove ljude. Kao što takav oblik upoznavanja ima svoje prednosti – ima i mane. Upravo zbog lakoće upoznavanja novih ljudi, mnoge žene, kao ni muškarci ne ulažu dovoljno truda u upoznavanje. To znači da brzo idu dalje – osobito muškarci. U tome zapravo nema ništa loše, osobito kada produži dalje neki nekvalitetan tip, no što je s onim koji ti se sviđa? Koje su glavne greške u online upoznavanju koje trebate izbjeći?

Drage dame, današnja tema bit će prava poslastica za neke od vas, dok će za neke biti znak za buđenje. Nije izgledno da ćete odmah prvi dan upoznati super frajera na Tinderu, ali ako budete ustrajne, možda se baš tamo pojavi onaj pravi. Upravo zato je jako važno izbjeći glavne greške u online upoznavanju, kako ne biste gubile vrijeme na pogrešne muškarce ili kako ne biste izgubile potencijalno pravog muškarca.

Glavni problem kod online upoznavanja je lažno predstavljanje. To nerijetko čine i muškarci i žene, želeći se predstaviti u što boljem svjetlu i impresionirati drugu stranu. Naime, ženama se od malih nogu, putem raznih reklama servira imperativ mladosti i ljepote. Tako primjerice manekensko tijelo žene postaje ogledni primjerak ljepote pa nije ni čudo što mnoge djevojke i žene imaju manjak samopouzdanja, uspoređujući se s idealima serviranim u reklamnim kampanjama. Muškarci u reklamama su najčešće uspješni poduzetnici pa ne čudi što mnogi muškarci prilikom upoznavanja serviraju imaginarnu priču o vlastitom uspjehu. Svu su direktori, voditelji, ili poduzetnici, a nitko nije referent ili administrator. 

Društvene mreže poput Instagrama posebno pridonose uspoređivanju s drugima pa tako i muškarci i žene nerijetko pribjegavaju nerealnom uljepšavanju realnosti. Da me ne biste pogrešno shvatile, društvene mreže i one za upoznavanje mogu biti sjajne – ako ih koristimo na pravi način. To znači da na njima prikazujemo najbolju, a ne lažnu verziju sebe.

Danas ćemo govoriti o tome koje greške vi drage dame možete i trebate izbjeći kako biste što prije upoznale, osvojile i zadržale pravog muškarca.

Neki baner

Netko želi upravo tebe

Da, netko želi upravo tebe. Onu pravu autentičnu tebe. Fizički izgled je bitan, ali ljepota je u oku promatrača. Nekome si baš ti savršena žena, tvoje lice, tvoj oblik tijela, tvoj glas, tvoja prava osobnost. Upravo zato ako na mrežama za upoznavanje predstaviš neku lažnu verziju sebe za koju misliš da bi se mogla svidjeti muškarcima, doživjet ćeš razočaranje. 

Naime, mnoge od vas su već bile na spojevima s muškarcima koji su se lažno predstavljali. I što se onda dogodilo? Razočarale ste se već na prvom susretu. Očekivale ste drugu osobu. Zato od svega toga nije bilo ništa.

Zato je jako važno da radite na najboljoj verziji sebe, ali da ne pokušavate postati netko drugi. Važno je da prihvatite ono što ne možete promijeniti, a da se potrudite promijeniti ono što možete. Svi mi možemo doći u bolju formu, zdravije se hraniti, pročitati više knjiga, steći još više znanja. Možemo se i mijenjati, ali ne do te mjere da postanemo potpuno druga osoba. Zato je važno da se predstavite u dobrome svjetlu, ali da tome putu ne pretjerate.

U novom ePriručniku Tajne uspješnog dopisivanja s muškarcem otkrila sam kako kreirati profil na mrežama za upoznavanje, kako upoznati, osvojiti i zadržati muškarca dopisivanjem, a sada ćemo navesti konkretne greške u predstavljanju koje biste trebale izbjeći. 

Glavne greške u online upoznavanju

Svatko želi ostaviti najbolji dojam, razumijem, no idemo vidjeti koje su glavne greške u upoznavanju i predstavljanju online. Kao što smo prethodno ustanovili, greške rade i muškarci, no sada ćemo se fokusirati na one ženske greške u koracima. Ovo su neke od najčešćih po pitanju fizičkog izgleda:

  1. Postavljanje slika iz prošlosti (od prije 15 ili više godina)
  2. Postavljanje mutnih slika na kojima se ne vidi lice
  3. Postavljanje tuđih slika
  4. Postavljanje isključivo slika glave na kojima se ne vidi tijelo
  5. Postavljanje slika uređenih u aplikacijama do neprepoznatljivosti

Zašto vas ovi potezi mogu sabotirati na putu do pronalaska super tipa? Zato što ćete prije svega privući onoga pogrešnoga. Ako stavljate sliku na kojoj ste imale 25, a sada vam je 40, velike su šanse da ćete privući dečke u srednjim ili ranim dvadesetima koji možda i nemaju ozbiljne namjere. Taman da i privučete jednoga koji ima, bit će razočaran jer neće vidjeti onu istu osobu sa slike. Isto je i s mutnim slikama i slikama uređenim do neprepoznatljivosti. 

Ako pak stanjujete figuru u aplikacijama ili mu ne želite poslati sliku cijele figure zato što ste punije, a on voli mršavice, što mislite da će se dogoditi kada se sretnete uživo? Izgubit ćete vrijeme na spoj koji ne vodi nikamo, umjesto da vas primijeti i izvede muškarac koji baš želi ženu s oblinama. 

Nadalje, Barbie izgled s mačkastim očima postignut u aplikacijama dovest će također do razočaranja s druge strane jer koliko god bile lijepe, nitko ne izgleda kao lutka s aplikacije. Imajte na umu sljedeće:

Kvalitetni muškarci ni ne žele lutke. Žele normalne žene. Zato drage moje dame, dovoljne ste onakve kakve jeste. Posebne ste. Unikatne. Predstavite se u najboljem svjetlu, ali ne pokušavajte kreirati umjetan, lažan izgled kojim ćete privući pogrešne ljude. Netko želi baš ženu poput tebe. Dopusti mu da ju pronađe.

Zašto je gluma kratkog vijeka

Kreiranjem lažne osobnosti, kao i fizičkog izgleda, nećete privući pravog partnera. Naime, mnoge žene u želji da se svide određenom muškarcu, pokušavaju biti uvijek vesele, uzbudljive, prilagodljive. Neke čak i glume spontanost, iako nisu nimalo spontane. Neke čak i glume ležeran, neopterećen stav prema životu, iako su možda vrlo organizirane, vole planirati i vole sigurnost. 

Primjerice, ako si osoba koja pomno planira svaki izlet ili putovanje, a pred novim muškarcem glumiš da si spontana, divlja, avanturistica, vrlo brzo će prava istina izaći na vidjelo. Nećeš moći dugo ostati u ulozi divlje žene, ako nisi takva po prirodi. Ako se i počnete viđati, lažni klik će brzo nestati, a ti ćeš izgubiti dragocjeno vrijeme. To je vrijeme koje si mogla iskoristiti puno pametnije. Mogla si se viđati s nekim tko traži baš takvu odgovornu, organiziranu ženu. Mogli ste već sada zajedno i pomno planirati sljedeće putovanje.

greške u online upoznavanju,    Sanela Kovačević Nelly, autorica regionalnih bestselera o tajnama zavođenja, postaje kolumnistica Amazonki!, Postoje žene koje mogu zavesti svakog frajera... žene zbog kojih frajeri lome vratove! Želiš li postati jedna od njih?
Sanela Kovačveić Nelly / Foto: Josip Čekada

Možeš biti divlja ili mirna, možeš biti neozbiljna ili ozbiljna, možeš biti štošta, ali budi ti. Što prije prestaneš glumiti da si neka druga osoba, tim prije ćeš pronaći pravog muškarca koji će uživati u vremenu provedenom s tobom.

U knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca, imale ste priliku naučiti kako je zapravo vrlo lako postati Ona Prava i kako postići da se muškarac zaljubi. To je zapravo vrlo jednostavno, ali vezu ne treba graditi na lažnim temeljima. Onda kada prihvatite sebe i zavolite sebe onakve kakve uistinu jeste, sve će se promijeniti. Svaka od vas može vrlo brzo pronaći muškarca za vezu, a prvi korak na tome putu je da izbjegnete ove početne greške. Drage dame, zapamtite sljedeće:

Netko čeka onu pravu tebe, netko ti se raduje i bit će presretan kad uđeš u njegov život. Nekome je tvoja boja očiju, tvoja visina, tvoj oblik tijela i tvoja osobnost sve ono čemu se dugo nadao. Da, u modu dolaze razne frizure, odjevne kombinacije, razni trendovi, različita poimanja ljepote, ali iskrenost i autentičnost nikada neće izaći iz mode. 

Nastavak slijedi u idućoj kolumni, a do tada vam šaljem jedan veliki pozdrav!

Vaša Nelly

Neki baner
Neki baner