Goran Stojičić “Besani”


Ovo je moj prvi susret sa Goranovim delom i malo je reći da sam oduševljena. Imamo veliku čast da čitamo ovakvu knjigu na svom maternjem jeziku jer sam sigurna da bismo prevodom dosta toga izgubili.

Goranova igra rečima je vešta poput virtuoza čiji prsti klize po dirkama klavira, menjajući dinamiku, tonalitet, vešto preplićući ruke stvarajući neočekivane obrte od kojih ostajemo nemi, otvorenih usta.

“Besani” su priče o raznim oblicima ljubavi ispričane u kratkoj formi propraćene savršenim odabirom muzike (na početku svake priče nalazi se QR KOD pesme kojom je autor bio inspirisan pišući). Kombinacija muzike i priče uvlače vas toliko u samu priču da ne možete da poverujete da je u tako malo rečenica stalo toliko detalja, dinamike, emocija koliko neki autori ne mogu celim romanom da nam pruže.

Talent koji te takne u dušu

Plakala sam čitajući, ali ne bolno, nego dirnuto lepotom Goranovog talenta da dočara čudo života koje živimo. I nisam mogla da stanem sa čitanjem, postala sam besana, razdraženih čula uživajući beskrajno do poslednje stranice.

Ovakav talenat se ne sreće često i ono što je sigurno je da pisanje Gorana Stojičića ne liči ni na koga. Ne mogu da ga uporedim ni sa jednim piscem. On je potpuno svoj i to je ono što ovoj knjizi daje posebnu vrednost.

Neki baner

Srećna sam što je knjiga “Besani” doprla do mene u trenutku kada Goran Stojićić promoviše svoju drugu knjigu “Slučaj Danil Harms” jer nemam žal za pročitanim, nego radost novog čitanja. Moja preporuka od srca!

Čitajte s radošću
Vaša Tatjana

Izvor: Tatjanin svet knjiga
Neki baner