Hej, koji si znak? (treći dio)

Osjećam se sjajno. Iako blage veze nemam o sastavljanju horoskopa, pokazalo se da i ćorava koka ponekad naleti na zrno. U to ime, nastavljam s posljednja četiri znaka, a najesen možda pokrenem kratki tečaj “Astrologija za neznalice” ili slično.

Strijelac

Strijelci su vedre, dobronamjerne i pristupačne osobe koje imaju široke svjetonazore. Vedri su i srdačni pa su često omiljeni u zbornicama. Svakako ih povedite na izlet kao pratnju, no pripazite, kako vole nova iskustva i uvijek traže nova uzbuđenja možda će vaš izlet iz Sesveta u Bjelovar voditi preko Plitvičkih jezera. Često su i previše naivni pa se brzo razočaraju radi prevelikih očekivanja. Vole biti u pokretu i dobri su sportaši.

Idealna pozicija na školi bila bi vodstvo kakvog sportskog kluba, skupine mladih planinara ili ih jednostavno uključite u Erasmusove projekte i pustite ih po Europi.

Jarac

Inteligencija, sposobnost i ambicioznost njihove su glavne odlike. Vole ostvariti sve zacrtano i vjeruju u marljiv rad i trud. Prvi predaju godišnje planove, kurikulume i kriterije vrednovanja. Ozbiljni su i realni. Ne hvalisaju se, ali su mrvicu pesimistični, pa stalno iščekuju neke probleme. Šaljivi su, ali povučeni.

Jarci su rođeni vođe pa često imaju velike zahtjeve od ostalih zaposlenika. Zato, za red, rad i disciplinu u zbornici, jarca ili kozicu za ravnatelja. Ili barem u Školski odbor. Organizirani su, odgovorni i pravi primjeri radoholičara. Ipak, drage kozice, ne očekujte spomenik pred školom nakon odlaska u zasluženu mirovinu. Ponekad ipak treba i malo laganini.

Neki baner

Vodenjak

Ne pripadaju nikakvim konvencionalnim okvirima. Okolina ih cijeni upravo radi njihova duha i buntovnosti konvencijama. Otvoreni su, vedri i društveni te teško podnose dosadu. Vole upoznavati nove ljude, stvari i lokacije. Nisu ljubomorni niti zavidni te cijene odvažne ljude. U zbornici uvijek originalni i posebni. Rijetko bi se tko odlučio odjenuti zelenu tuniku na roze tajice s točkicama, dopuniti to satenskom mašnom u kosi i ludim visećim naušnicama. Vodenjačice to mogu, smiju i dobro im ide.

koji si znak - treći dio,   food wood nature art
Photo by RODNAE Productions on Pexels.com

Detaljnom analizom u svojoj školici saznala sam da je 4/5 profesorica Hrvatskog jezika zapravo rođeno u znaku vodenjaka. Dodatni bonus je da znaju hrpu citata iz književnosti napamet i ne boje se ih upotrijebiti. Čuvajte ih se u debatama.

Ribe

Izrazito su emotivne, suosjećajne i maštovite. Kreativnost im pomaže da se riješe svakodnevnih stresova i problema. Iako plahe prirode, u poslu se vole predati do kraja i uspješne su u svemu čega se prihvate. Umjetničke su duše, kreativne i maštovite te će se najbolje snalaziti u takvim poslovima.

Idealna pozicija za učiteljicu ribicu je školski voćnjak i učionica na otvorenom. Još nek malo vjetrić pirka, pa trusi latice trešanja u proljeće, pa nek se iz grana javi kakav kos, raj na zemlji, u kojem će učiteljica ribica pokazati svoj puni potencijal. U stanju je napisati prigodni igrokaz od 400 riječi i ilustrirati ga pri tom, a da nije ni trepnula.

E sad dalje više nema…

Neki baner