Izlazi zbirka poezije “Tiho sunce” u izdanju Naklade Fragment

Nakon super prihvaćene ‘Škrinjice od riječi’, Naklada Fragment najavila je svoju drugu zbirku pjesama ‘Tiho sunce’, splitskog pjesnika Petra Šušića.

Zbirka ‘Tiho sunce’ sastoji se od četrdeset soneta na standardnome hrvatskom jeziku, napisanih u talijanskoj sonetnoj formi i deset pjesama slobodnijeg stiha. Pjesme su podijeljene u pet cjelina. U pjesmama prevladavaju pejzažni elementi te simboli vječnih zagonetki poput ljubavi i smrti. Vidljiv je utjecaj europske moderne i simbolizma, ali i tradicionalnog romantizma.

Iz pogovora (Rudolf Ćurković):

Autorovi stihovi nose naboj traganja za gustoćom i skladom pjesničkih slika te nježnom estetikom zvukovnoga melodijskoga tkanja preciznih i pravilnih rima. Slike, zvukovi, tišine, ne samo pejzažnih pjesama, prožeti su sjetom koja je lišena sentimentalizma i patetike. Osjeća se protok vremena koje neumitno odnosi jedno i donijet će drugo. I dosta toga neizrečenoga u stihovima, što struje kao fluid koji se razlijeva slobodno snagom svoje estetske sugestije.

zbirka poezije "Tiho sunce"

Naklada Fragment trenutno na svojim društvenim mrežama daruje s dva primjerka zbirke. Ako se osjećate sretno, zaigrajte!

Neki baner

Knjigu možete pronaći i kupiti u pretprodaji na linku:

Neki baner