Izmislila sam ovu dijetu koja mi je zaista pomogla

Kao i svaka druga žena koja nije bila zadovoljna svojim tijelom, bila sam u potrazi za nekim čudesnim planom prehrane koji bi odgovarao mojim potrebama.

Nakon mnogo istraživanja i testiranja raznih dijeta, osmislila sam sama sebi ovaj plan i došla do rezultata. Ne radi se o gubljenja kila u kratkom vremenu, jer se od uvijek pribojavam jo-jo efekta, ali ovo mi je pomoglo.

Znala sam da moram nešto mijenjati, moram promijeniti svoje prehrambene navike, ali moj problem je nedostatak vremena. Ujutro vozim djecu u školu, odlazim na posao, dolazim kući, obavljam svoje svakodnevne kućanske poslove. Nikad nisam imala dovoljno vremena za skuhati cijeli jedan obrok samo za sebe, pa sam odlučila zamijeniti par namirnica u mojoj svakodnevnoj prehrani.

Sada, uz pomoć Amazonki, želim podijeliti moje otkriće s vama ženama koje imate slične živote.

Kruh

Neki baner
bread-1761197_1920

Zamijenila sam kruh s tvrdim slanim keksima, krekerima i smeđim kruhom. Kako su dani prolazili, također sam smanjila porcije, i, malo po malo, otkrila sam da mi i ne treba toliko puno, iako volim kruh!

Sokovi

Iako ne pijem sokove redovito, ipak ih pokušam zamijeniti s onima prirodnim (iscijeđenim voćem) koliko je god moguće i prešla sam na vodu. Djeca su se također oduševila prirodnim sokovima. Također sam smanjila količinu gaziranih pića. Popijem zeleni čaj, bazgu, kamilicu sve iz rinfuze.

Alkoholna pića

alcohol-1853380_1920

Pokušavam izbjeći koliko je moguće alkohol. Ali navečer kada sredim sve u kući, djeca zaspu, volim s mužem popiti čašicu nečeg. Ali i sada pokušavam izbjeći barem na svaku treću večer, neću se odreći tih dragocjenih trenutaka s mužem na terasi. Teško ga je izbjeći ako ste na nekom događaju ili na druženju s prijateljima, no u tom slučaju, biram vino ispred drugih pića, jer barem ima zdravstvene prednosti.

Šećeri

Ovo je prilično jednostavno zamijeniti. Postoje mnoge vrste niskokaloričnih zaslađivača, tako da sam morala samo malo više obratiti pažnju kako te druge neke uklopiti u moje obroke.

Kava

coffee-1958233_1920

Crnu sam kavu jedva zamijenila ali uspjela sam sa zelenom kavom. Zelena kava ima više prednosti, ali najbolja stvar kod nje je da prirodno sagorijeva masnoće. Njen je okus malo drugačiji, ali vjerovanjem da će mi pomoći, navikla sam se na nju.

Doručak

breads-1836411_1920

Doručak je naš osnovni obrok, i nikada ga ne bismo trebali preskakati. Morate imati doručak, jer vas sprečava od debljanja! Zato sam odlučila doručkovati svako jutro bez obzira na sve, a i napravila sam neke preinake. Na primjer, umjesto jaja sa šunkom, sada jedem jaja uz povrće.

Čokolada

woman-674977_1920

Odreći se čokolade kod meme nije bilo moguće. Obožavam taj ukusni slasni dar. Iako nisam baš veliki potrošač, volim ju pojesti barem kockicu na dan. Zato sam se odlučila za tamnu koja ima veliki udio kakaa, jer sadrži manje masti, a opet je fina. Čovjek se navikne na sve.

Voće

Voće je izvor zdravlja to svi znamo, no postoje neke voćke koje sadrže visoku koncentraciju fruktoze koje bi trebali izbjegavati ako ste na dijeti. Počela sam jesti crvene plodove koji su veliki izvor antioksidansa i zelene kao što su kivi ili jabuka, jer oni garantiraju vitamine.

Neki baner

Namazi

dips-58738_1920

Volim majonezu, ali nakon što sam pretraživala internet, saznala sam da tu finu majonezu zapravo mogu zamijeniti s krem sirom, avokadom, maslinovim uljem, itd. Ovo je bila zdravija, a puno učinkovitija opcija.

Jogurt

Počela sam pripravljati domaće jogurte, jer prirodno je uvijek bolje. Međutim, ponekad kupim light jogurt, ali pokušavam izbjegavati koliko je god moguće.

I da! Također sam počela pješačiti 30 minuta svaki dan. Pa, skoro svaki dan 😉

Izvor: Z&S

Neki baner