Kad ona ‘naporna’ postane ‘ona koja se više ne javlja’, ili kako muškarcu očitati lekciju

Kod muškaraca me jedna pojava oduvijek fascinirala, a to je uvjerenje da su nezamjenjivi, onako svi od reda i da nama ženama svijet stane, kad oni izgube interes ili se veza raspadne. A onda, šok i vjeverica! Žena koju je neki lik spucao ili držao na klupi za rezerve, prošeta kraj njega k’o kraj turskog groblja i ne osvrne se, često ruku pod ruku s nekim pametnijim muškarcem.

Ne, momci dragi, dok vi zujite okolo i tražite sami sebi svrhu, ona ne sjedi kući i ne hekla u nadi da će se nekom od vas prosvijetliti pa će se sjetiti nazvati ili izvesti je na kavu. Ona je negdje, sretna. Živi svoj život i već je zaboravila na tebe.

Daleko od očiju, daleko od srca

Žene se u odsutnosti frajera ohlade. To je neizbježno. Jer život ide dalje a i mi s njim. Svaka od nas se nakon nekog usranog, kvazi odnosa u pokušaju, sjeti da je nekad, negdje prije te katastrofe, imala hobije i interese, želje i aspiracije, obitelj, prijatelje i snove. I kad shvati da od te vaše očajne priče neće biti ništa, obriše uplakane oke i odleprša u smjeru života kojeg je živjela prije.

Što znači također da se vraća na Tinder, Badoo, Two i na sva ona mjesta gdje je prije obitavala i gdje je putem imala peh pa naletjela na tebe. No sad ima bonus! Iskustvo i spoznaju što više ne želi. Podigla je ljestvicu i odlučila se zabaviti i uživati. I dok ti misliš kako te zauvijek čeka i kako joj se uvijek možeš vratiti, ona je već u zagrljaju nekog drugog, sretnijeg i spretnijeg muškarca.

Da. Imao si je ali više je nemaš. Jbg. Tako to biva.

Neki baner

Zvuči poznato dečki? Znam da zvuči. Znam da su se mnogi od vas našli baš u takvoj situaciji, pa se pitali što se to dogodilo? Kako je ta žena, koja ti je još do jučer jela iz ruke i puna nade čekala tvoju poruku i treperila od sreće kad bi je se sjetio, odjednom postala ona koje, jednostavno nema?

Kako? Kada? Zašto?

Zato što je odabrala sebe. Svoju sreću. A ti si izvisio. Gadan feeling ha?

Kolo sreće se okreće

Odjednom ti se i ne sviđa baš život bez nje, jelda? Jer fino je kuhala, bila dobra u krevetu, uvijek slušala tvoje kukanje kao najbolji drug i čekala mrvu tvoje pažnje kao vjeran pas.

Bila je tu i bila je dobra, draga, vesela, zabavna i tvoja. E da. BILA. A onda se opametila. Jer… tebe nije bilo.

Sranje, ona se ohladila a ti se zaljubljuješ u nju. Fuck, pa kako je to moguće?

Sjedni da ti objasnim.

Milijun si joj puta obećao da ćeš doći, ali nisi. Da ćeš nazvati, ali nisi. Da ćeš joj posvetiti malo pažnje, ali da pogodimo NISI.

U nekom se trenutku umorila od čekanja, od obećanja, od tvojih priča i od samoće. I dok si ti brinuo svoju brigu i manevrirao između dvije, tri kombinacije, ona je ustala s klupe za rezerve, poravnala nabore na suknjici, okrenula se i odšetala.

Tebi je ostao tvoj mob bez njenih poruka i poziva, inbox bez njenih kasnonoćnih pusica, prazan frižider, hladan krevet i prljav stan.

Odjednom ništa ne zvoni. Nitko te ništa ne pita. Nikog nije briga boli li te glava i jesi li ručao. Nema one koju si zvao davežom i govorio svima kako je naporna. Nitko ne pita kako si spavao.

Nikog. Nije. Briga.

Vrijeme prolazi, a tebe muči gdje je? U tvom životu i inboxu više nije.

A onda nađeš muda pa joj pošalješ poruku. Odgovora nema. Ili ti se desi “seen” ili još gore, odgovori ti tonom sibirskog minusa. Odjednom te nešto stisne u grlu. Zoveš. Ne javlja se.

Tipkaš, ne odgovara.

Špijuniraš joj Fejs i Instagram, bacaš lajkove, pišeš glupe fore, vrebaš mrvicu pažnje ali džabe.

I onda se desi, ono čemu se pred koji dan il’ tjedan ni u snu ne bi nadao, ona objavi sličicu s drugim tipom i okači na fejs status – zauzeta.

I tebi se sruši svijet.

Ha! Pizdiš, ljut si, ma kako je mogla? Sve ćeš ti njoj reći šta je ide. Al’ onda te šupi – nemaš prava.

Nemaš. Nisi cijenio. Nisi bio tu.

Šok i vjeverica!

Ali bila je drugačija tad! – reći ćeš mi.
Stalno me zvala i bila dosadna.
Gušila me.
A sad je, zabavna. Zanimljiva. – šmrcnut ćeš.

I zauzeta. – napomenut ću. 😉

Čak i ako nije s drugim, više nije zainteresirana za tebe.

Odjednom si ti onaj koji zove i dosađuje, šalje sto poruka dnevno iako ni na onih 99 nije odgovorila. Onaj koji stalka po društvenim mrežama, šalje bukete ruža i moli se za čudo.

Sranje, sorry miško, SAMO MALO PREKASNO.

Bio joj je rođendan, nisi došao.
Bio je i Božić, ti si bio s društvom u brdima.
Bila je i Nova Godina, ti si se baš tad jadan prehladio.

Došlo je i prošlo Valentinovo, Dan žena, Uskrs, Prvi maj i još sto pedeset drugih prigoda kad te nije bilo ni u nacrtima a kad bi tvoje vrijeme i taj buket značili nešto. Značili puno.

Sada ne znače baš ništa.

Što možeš? Hah, ništa stari. Izvući lekciju, stoički podnijeti poraz i nastaviti sa životom.

Ona naporna
Foto: Marko Matijašić

Žene se ohlade, opamete, otrijezne ili jednostavno, prosto rečeno – dozovu!.
Prisjedne im neki tip koji ne zna tko mu glavu nosi i uvijek bira jeftino uzbuđenje pred kvalitetnim odnosom.

Prisjedne im čekanje, lažno nadanje i trošenje vlastitog života na nekog idiota.

Prisjedne. I nastave živjeti. Okrenu novi list. A vi, momci dragi? Vi se nađete u neobranom grožđu.

Život je kučka a karma je žena.

Kad sumiramo stvari, pošteno je što je baš tako.

Neki baner