Kad se on prestane javljati

Šutnja je isto poruka, ona najglasnije govori i ima bolan odjek. Poručuje; nisi mi više važna, nisi više toliko zanimljiva, nisi više prioritet!

Žena se oduvijek pita što se to dogodi u muškom mozgu da nakon pojačanog intenziteta i pokazivanja interesa on nestane, izgubi se. I pritom ne daje nikakva objašnjenja. Zar ima toliki ego da počinje neku osobu gledati kao da nije vrijedna njegovog dragocjenog vremena?

Takvim muškarcima treba poslati poruku da je osnovno pravilo bontona i ljudskog odnosa ispoštovati dogovor, pojaviti se na zakazanom sastanku, ne kasniti na njega, ako kasniš – ispričati se i objasniti. To nije samo pitanje kako on želi postati intrigantni frajer u nečijim očima, to je pitanje poštovanja svake osobe u poslovnim, prijateljskim, obiteljskim odnosima. Ne samo na spojevima.

Bi li on to napravio da ima dogovor sa šefom, poslovnim parterom, kumom, prijateljem, sestrom? Stoga, žene, dobro otvorite oči i promatrajte kako taj zagonetni, zgodni muškarac, tretira druge oko sebe, od prodavačice na blagajni, do konobara, pa čak i nesretnog prosjaka.

Maska nedodirljivog zavodnika

Dobro poznata priča kako je on zauzet svojim poslom, kako ima maksimalne prioritete napredovati, dobiti povišicu, osnovati vlastiti biznis. I sav je posvećen tome. I zato se ne stigne javiti. Takav muškarac je zapravo 24 sata online i namjerno te ignorira. Svjestan je da ti nervozno čekaš tu njegovu poruku. Da on zna, kakav emotivni učinak proizvodi u tebi. I boli ga neka stvar.

Neki baner

Kao da poručuje da nisi dovoljno uzbudljiva i zanimljiva da bi zadržala njegovu pozornost. I da se moraš popeti na nožne prste da bi mu ugodila, a s druge strane i to je zamka, jer može ispasti da se previše trudiš, a njemu kao treba jednostavnost bez kompliciranosti.

Njemu treba opuštena cura. I sve se na kraju svede na njegove potrebe, dok žene čitaju glupe savjete kako osvojiti muškarca, kako ga zadržati, kako ga ne uzrujati, Nas nitko nije pitao što mi trebamo, što mi želimo, a odgoj i društvo su njemu poručili da bude i nepristojan i arogantan i šutljiv i pričljiv, da komunicira kada on želi, pod kojim uvjetima on želi i do kada, Njima se sve oprašta i sve im se pravda. A žena padne u zamku samookrivljavanja, depresije i očaja

To će uraditi i drugoj i trećoj i petoj jer je vješt u svojim igricama. Najgora stvar je što je pred tobom prodao priču brižnog, pažljivog i dobro odgojenog dečka koji svoje slobodno vrijeme provodi sa simpatičnim nećakinjama. I da on umjesto, noćnih izlazaka voli ići u prirodu, pecati i razbistriti um.

Otvora ti vrata, pridržava kaput, pita treba li nešto pomoći. I u ključnom trenutku to sve padne u vodu on jednostavno nestane. I ti pogriješiš ako pošalješ sto poruka, i ispadneš očajna i jadna i on t se smije jer mu je to zabavno. Potvrđuje njegovu tezu da je nepobjediv u svojoj igri.

Kukavice

Stotinu puta si čula savjet kako se ne vrijedi sekirati zbog budale, kako on nije vrijedan suza, stresa, patnje i boli. Sve to znaš u teoriji. Dok se u praksi grčevito držiš da se ne raspadneš. Pokušavaš se opustiti, smijati, družiti, ali navečer ne spavaš jer se pitaš u čemu si pogriješila, što si krivo napravila? Jesi li dovoljno dobra za tog tamnoputog, istreniranog, visokog uspješnog poslovnog čovjeka?

Kad se on prestane javljati, woman using smartphone
Photo by Dương Nhân on Pexels.com

Vrjednija si milijun puta od njega. On se trudio da izgradi tu vanjštinu i imidž i živi u strahu da ako pokaže svoje emocije, njegova reputacija će se uništiti. Ajme njemu, pa što će reći prijatelji ako se sad odjednom veže za neku djevojku? I pokloni joj svijet na dlanu? Bit će papak.

On se uplaši pa pobjegne. Jedino kukavice bježe od problema, jedino kukavice nemaju snage ni muda prekinuti s curom uživo, objasniti joj, jedino se kukavice skrivaju u svojoj čahuri.

Ti si ta koja dobiva

Svaki put kada tako neki frajer ode, nemoj sebe kriviti. Pokušaj promatrati život s percepcijom kako je bolje da se to sada dogodilo. Jer zaista je bolje da je otišao sada, nego da je potrošio sve tvoje emocije i iscrpio tvoju energiju, pa teostavio. Što prije shvatiš bolje za tebe.

Ti si pobjednica, lijepa si, zgodna si, pametna si, marljiva si i stalo ti je do ljudi. To je dobra osobina, jer se na zavaraš lažnim sjajem i glamurom. Svojim stavom jasno pokazuješ tko si i što želiš u životu. Nitko ti nema pravo pokvariti tvoju sreću da jednoga dana imaš istinsku ljubav u kojoj ćeš dobiti sve.

Neki baner