Kako ubrzati proces pronalaska onog pravog

Onaj pravi. Mnoge su ga pronašle, a ti ga još uvijek tražiš. Pitaš se da li on uopće postoji. Gdje je taj čovjek? Gdje ga uopće pronaći?

Moguće je da si se već toliko puta razočarala u muškarce, da više ni ne vjeruješ da postoji netko za tebe. Pitaš se gdje se skrivaju ti normalni, emocionalno zreli muškarci koji žele nešto više od veze bez obaveza. Postaješ i pomalo nestrpljiva u želji da pronađeš nekoga tko je zaista vrijedan truda. Postavlja se pitanje: kako ubrzati proces pronalaska onog pravog? Idemo vidjeti.

Započnimo današnju temu isječkom iz knjige Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca:

Naime, kada je uistinu zainteresiran, muškarac je u stanju učiniti gotovo sve. Samo nebo mu je granica. S druge strane, kada nije dovoljno zainteresiran, nije spreman učiniti gotovo ništa. I to je surova istina. Ukratko, ako muškarac smatra da je žena ONA PRAVA, tada izgovori ne postoje. Ta snažna privlačnost koju muškarac osjeća na svim poljima, pomiče brda i vodi ga toj jednoj ženi zbog koje se on osjeća posebnom. 

Drage moje dame, ovo je najveća istina koju ćete ikada čuti po pitanju muško ženskih odnosa. To je istina koja će vas spriječiti da trošite vrijeme na zablude, istina koja će vam pomoći da što prije pronađete onoga pravoga.

Neki baner

Koliko vremena gubiš na onoga koji te ne želi

Najveći problem s kojim se suočavaju mnoge žene u potrazi za onim pravim jest ustrajanje na onome pogrešnome. Naime, muškarac koji te ne želi, to ti najčešće i pokazuje svojim djelima. Čak i ako ti govori da si lijepa, zanimljiva, posebna, onda kada je seksualno uzbuđen, sve to ništa ne znači ako već sutradan nestaje bestraga. 

Muškarac koji želi samo seks i vezu bez obaveza, javljat će se samo povremeno. Mnogu muškarci su i vrlo direktni po tome pitanju, no slušate li što vam govore? Ako muškarac uporno govori da ne želi vezu, to u većini slučajeva znači da on ne želi vezu s tobom.

Ovo je vrlo bolno za prihvatiti, no kada to shvatite i prihvatite na pravi način, u vašim ljubavnim životima počet će se dešavati čuda. Drage moje, kada prestanete ulagati svoje dragocjeno vrijeme i energiju u odnos s nedovoljno zainteresiranim muškarcem, oslobodit ćete to vrijeme za neke nove i bolje prilike. 

To što te određeni muškarac ne želi pored sebe na duge staze, ne znači da je on bolja prilika. To samo znači da taj muškarac nije najbolji izbor za tebe. I da si trebaš dati priliku da upoznaš nekoga tko će ti pružiti ono što želiš.

U novom ePriručniku Tajne uspješnog dopisivanja s muškarcem otkrila sam kako upoznati i osvojiti muškarca dopisivanjem. Stvari su jednostavne i ne moraju biti komplicirane. Najčešće ih kompliciramo sami. 

Aktiviraj se

Kako ubrzati proces pronalaska onog pravog? Aktiviraj se. Budi aktivna na društvenim i poslovnim mrežama, na mrežama za upoznavanje, učlani se u razne Facebook grupe, komuniciraj s ljudima. Da bi ubrzala proces pronalaska onog pravog, moraš mu dati priliku da on upozna tebe. A to se neće dogoditi unutar tvoja četiri zida.

Što zapravo znači aktivirati se kada je u pitanju pronalazak partnera? To nikako ne znači da ga trebate bezglavo tražiti, niti da u svakom muškarcu kojeg upoznate trebate vidjeti onoga pravoga. To samo znači da trebate upoznavati nove ljude. I da im trebate dati priliku da oni upoznaju vas. To znači da ne trebate srljati, već sasvim suprotno – trebate komunicirati s ljudima kako biste što prije došli do osobe koja će vam odgovarati na svim poljima.

Na tome putu ćete upoznati i puno onih pogrešnih, no to je dio života. Ne očekujte da će prvi muškarac koji vam pošalje poruku na Tinder biti onaj pravi. 

Morate razgovarati s puno onih krivih da biste odabrali muškarca s kojim ćete izaći na kavu. I to je sasvim ok. Negdje treba početi, a sve je bolje od čekanja.

U tjedan dana tipkanja naći ćeš barem jednog zanimljivog muškarca

Što si više prisutna online, to je veća šansa da ćeš doći do jednog zanimljivog sugovornika. Isto vrijedi i uživo. Što se više krećeš među ljudima, veće su šanse da ćeš nekoga zanimljivoga i upoznati. 

Kako ubrzati proces,  greške u online upoznavanju, Sanela Kovačević Nelly, autorica regionalnih bestselera o tajnama zavođenja, postaje kolumnistica Amazonki!, Postoje žene koje mogu zavesti svakog frajera... žene zbog kojih frajeri lome vratove! Želiš li postati jedna od njih?
Sanela Kovačveić Nelly / Foto: Josip Čekada

U tjedan dana tipkanja naći ćeš barem jednog zanimljivog muškarca. Isto tako ako u tjedan dana nekoliko puta izađeš negdje među ljude, šanse su velike da ćeš upoznati nekoga novoga. Poanta jest da si moraš kreirati prilike za upoznavanje, osobito ako želiš ubrzati taj proces. Stoga napravi prvi korak u tome smjeru, odvaži se i kreni. Tamo negdje izvan zone komfora čeka te i onaj pravi.

A kako komunicirati da bi onoga pravoga i privukla u svoj život, te istinski zainteresirala?

Ležeran pristup i jasne granice

U početnoj komunikaciji s muškarcima koje tek upoznajete trebate biti opuštene. To znači da trebate izbjegavati ozbiljne teme (politiku, religije, stanje u državi…) i da upoznavanje treba biti zabavno. Isto tako trebate odmah postaviti granice ukoliko muškarac prebrzo krene u seksualnom smjeru. Naprosto mu trebate reći da je prerano za ovakav tip razgovora jer ga još uvijek ne poznajete dovoljno. Normalan muškarac će shvatiti poruku.

Početna komunikacija traži ležeran pristup i jasne granice. Ne shvaćajte prva dopisivanja i prve spojeve suviše ozbiljno, ali od početka mu morate dati do znanja da tražite poštovanje. 

U knjizi Muškarac iz snova – od nezainteresiranog do zaljubljenog muškarca, objasnila sam kako se postaviti kao žena vrijedna divljenja, a jedan od načina je da mu postavite jasne granice.

Neki baner

Žena koja zna što želi i koja se ne boji izreći svoje želje bez vršenja pritiska na muškarca je žena koja vrlo brzo dobiva njegovo poštovanje. I samim time se ističe pored svih onih žena koje mu se pokušavaju svidjeti na sve načine.

Kako ubrzati proces pronalaska onog pravog? Aktiviraj se, kreni, napravi prvi korak. Fokusiraj se na sadašnje vrijeme. Uživaj u upoznavanju novih ljudi. Tako ćeš si otvoriti nove prilike. Prilike si ionako u većini slučajeva stvaramo sami.

Nastavak slijedi u idućoj kolumni, a do tada vam šaljem jedan veliki pozdrav!

Vaša Nelly

Neki baner