Kako usrećiti muškarca?

Roditi se kao djevojčica  na ovom brdovitom Balkanu znači da ćeš još od malih nogu usvajati lekcije o tome kako biti dobra i poslušna žena i kako usrećiti svog muškarca.  Tome nas uče, prije svih, naše majke. Kasnije se i ostatak društva priključi, pa savjete i upute možeš dobiti sa svih strana. Od tetke, strine, komšinice, komšinicine snahe, snahine  sestre itd.  Jer znate muškarci imaju potrebe.

Onda nas naše majke, čim vide da se naše tijelo razvija u tijelo žene, počnu pripremati za te njihove potrebe. Prvo ide ono da moraš znati kuhati. Jer možeš ti  biti šta hoćeš, profesorica, doktorica, predsjednica države, ali ako si žena moraš znati kuhati, jer muž mora da jede, a neće se hraniti po restoranima. Još nam prodaju i onu otrcanu foru da ljubav ulazi kroz stomak. Znači, ako ne kuhamo dobro neće nas voljeti! I šta drugo da radimo, zavrnemo rukave i dobro se uvježbamo. Jer pobogu, kako da živiš u braku bez ljubavi? A tek poslije saznaš da tvoje kulinarske sposobnosti nemaju veze ni sa čim, s ljubavlju najmanje. Koliko samo znam fenomenalnih kuharica, a muž joj otišao za tamo nekom sexy ženom, koja nikad nije ni varjaču uzela u ruke. Ali ta fenomenalna kuharica sigurno nije ispunjavala druge muške potrebe, samo je dobro kuhala, pa je morao da ode. Jer postoji još niz stvari koje su muškarcu potrebne da bude sretan mimo dobre hrane.

retro-1321069_960_720

Kod nas u BiH postoji formula za uspješan brak i zadovoljnog muškarca, koju svaka žena treba znati. Ta formula se sastoji od par pravila. Prvo je ovo o kojem sam gore govorila. Dobro nahrani muškarca. Zatim, ne zvocaj. Muškarac ne voli zvocanje. Kad dođe s posla dočekaj ga s osmijehom, pitaj ga je li se umorio, treba li mu šta. I treće, najvažnije, nikad,  ama baš nikad nemoj odbiti muškarca u krevetu! Nije bitno šta radiš, i što su ti ruke do lakata u tijestu, kada ti muškarac priđe, odmah, baš odmah, udovolji njegovim potrebama.

 

I znate šta, odlični su ovi savjeti. Kada bi žene slušale svoje majke ne bi bilo nezadovoljnih muškaraca i propalih brakova. A ne znam zašto ne slušaju. Zar je teško muškarca dočekati s osmijehom kad se vrati s posla? Pa on je umoran. A šta si ti radila? Ništa. Ustala u 6 jer se djeca tad bude i otad nisi stala, a ne sjela. Kuhaš, pereš, peglaš, presvlačiš djecu, hraniš. Pogledaš oko sebe i doista izgleda kao da nisi ništa radila. Igračke razbacane na sve strane, djeca ponovo gladna, otisci njihovih ručica na staklu, koje si upravo izglancala. A tebi se  teško smiješiti i ne zvocati kada se on izvrne na kauč i uzme daljinski u ruke i baci čarape pored sebe. Kada dijete padne pored njega, a on ni ne trepne, ni ne registruje ga jer ćeš ti doći iz kuhinje i dići ga.

 Zar ti je  stvarno toliko teško da budeš uvijek raspoložena za sex? Kada te poželi ti sve ostavi i uživaj. Nije bitno što si taj dan tri puta premrla od straha, jer je jedno dijete drugom zamalo iskopalo oko, što dok si jednom rukom miješala ručak, a drugom pravila hapicu,  dijete je palo i razbilo glavu. Samo si ga na tren ispustila iz vida i već ranica na glavi. Nema veze što te duša boli zbog te razbijene glavice i što se osjećaš kao najgora i najnesposobnija majka na svijetu. Kad tvoj muž dođe s posla, smiješi se, nahrani ga i ne zvocaj. Ako te poželi, ostavi sve, i udovolji njegovim potrebama. Inače, taj tvoj muž može otići u kafanu, i tugu zbog loše žene koja ne ispunjava njegove potrebe i nema razumijevanje za njega, utopiti u alkoholu i krilu neke sexy žene koja nikad ne zvoca.

Neki baner

retro-1321068__180

Je li moguće da nas naše majke ovome uče? Muškarci, muškarci i samo muškarci. Oni imaju potrebe, želje. Mi žene smo roboti i breme braka i života trebamo nositi na svojim plećima. I ako brak slučajno propadne žena je kriva. Uvijek je žena kriva. A zar ne bi bilo puno bolje kada bi majke savjetovale svoje sinove za uspješan brak, a ne kćeri? Zar nisu naše majke pobrkale lončiće u tim savjetovanjima?

Zašto naprimjer svojim lijepim dragim sinovima ne kažu sljedeće: Kada vidiš da  žena ima puno posla  ustani s kauča koliko god da si umoran i operi joj suđe bez da ti ona išta govori. Znat će ona to cijeniti i nagraditi te zbog toga. Peškir kojim si se obrisao baci u korpu za veš, ne pored korpe. Ne možeš čarape bacati gdje stigneš. Zna se gdje idu prljave čarape. Ne dopusti da dane kada si slobodan, žena provede u kuhinji, ti na kauču. Izvedi je u neki lijep restoran. Prošetaj s njom. Kupi joj nešto. Poigraj se s djecom da ona može za to vrijeme popiti kafu s prijateljicama… I niz drugih stvari bi muškarci trebali naučiti prije braka, ne žene. Jer ako je žena sretna i zadovoljna definitivno će biti i muškarac. Nikako obrnuto.

Draga majko, molim te poštedi me savjeta kako da usrećim svog muškarca. Jer moja uloga na ovom svijetu je mnogo značajnija od uloge žene sretnog i zadovoljnog muškarca. Bolje me posavjetuj kako da ga natjeram da on usreći mene, jer očito ga niko to nije naučio.

Draga majko, i ja, iako sam žena, imam potrebe. Imam i srce i dušu. Nisam robot. I iako mogu da podnesem duplo više od njega, ne želim da podnosim. Draga majko, zar nisi čitala bajke, kćeri se rađaju da budu princeze, voljene, mažene i pažene. A ne da služe nekom muškarcu i njegovim potrebama. Ja vjerujem u bajke i naučit ću i svoje kćeri i sinove da vjeruju. Kćeri ću naučiti da budu princeze, a sinove hrabri vitezovi, prinčevi, vojnici koji će učiniti sve da usreće svoje dame. Samo tako će svijet biti divno mjesto u kojem će svi živjeti sretno do kraja života.

Ilda Dedić

[email protected]

Neki baner