Kako uštedjeti na ljetovanju?

Godišnji odmori su pred nama, a za mnoge to znači i odlazak na ljetovanje. Iako je to vrijeme kada svi trošimo malo više nego uobičajeno, ponekad valja promisliti prije no što se odlučimo razbacivati s novcima. Kako se s ljetovanja ne biste vratili bez eura u džepu, donosim vam nekoliko savjeta kako da uštedite dok ste na ljetovanju.

Kava je jednako dobra i na manje atraktivnoj lokaciji

Iako je ispijanje kave na rivi ili plaži tik uz more izrazito privlačno, ono je i jako skupo. Kako biste uštedjeli koji euro zavucite se u sporedne uličice gdje ćete sigurno pronaći slatki kafić u kojem vas kava neće preskupo stajati, a bit će jednako fina.

Pripremite hranu za plažu

Slasne krafne, kuhani ili pečeni kukuruz, voće ili pizza – na plaži je sve duplo skuplje. Ne budite lijeni i doma pripremite voćnu salatu, sendvič ili makar kupite grickalice i ponesite na plažu. Tako ćete biti siti, a imat ćete više novaca za druge aktivnosti poput vodenih sportova ili slično.

Odlazak u restorane

Kao i kod biranja kafića, slična je situacija s restoranima. Dajte si vremena i truda i istražite ponudu i usporedite cijene, nemojte sjesti u prvi restoran na koji naiđete. Odmaknite se od glavne šetnice i zasigurno ćete pronaći povoljniju opciju. 

Kako uštedjeti na ljetovanju?

Foto: Canva

Neki baner

Ne iznajmljujte suncobrane i ležaljke na plaži

Birajte plaže s prirodnim zelenilom i hladom u koji se možete sakriti od nesnosnih vrućina ili ponesite vlastiti suncobran i ležaljku. 

Razglednica umjesto skupih suvenira

Ako silno želite pokloniti svojim bližnjima nešto s putovanja, birajte razglednice. Možete ih ispuniti i poslati ili samo donijeti. U svakom slučaju proći ćete jeftinije nego da svima kupujete skupe suvenire.

Neki baner