Lenormand karte i prognoza za veljaču, što nas očekuje?

Lenormand karte, karte za proricanje prozvane su prema znamenitoj francuskoj proročici Marie Anne Lenormand (1772.-1843.). Predstavljaju najpopularnije karte za proricanje sudbine nakon tarot karata.

Danas se gotovo bez iznimke koristi manji špil koji se sastoji od 36 karata, koji je nastao početkom 19. stoljeća. Veliki špil je koristila sama Madam Lenormand i taj se sastoji od 54 karte, a stvoren je prema uzoru na tarot karte poznatog francuskog okultiste Etteille (1738.-1791.). Prve karte nazvane njenim imenom počele su se proizvoditi svega nekoliko godine nakon smrti Madam Lenormand, kada je izdan špil od 54 karte za proricanje uz 5 knjiga koje su se bavile temama astrologije, hiromantije itd.

Ovo je mjesečna prognoza prema horoskopskim znakovima i ovo je generalno otvaranje. Što znači da ne mora rezonirati sa svima. Ukoliko ima nešto da nije rečeno, npr. slobodnima u nekom znaku da nije rečeno baš ništa, da pojasnim da se na tom polju neće ovog mjeseca ništa specijalno događati.

Ja se ne volim vezati za vrijeme, ali ovo ako se i pokaže to je gornja granica. Znači može se dogoditi prije, a ne mora. Mada, kako se energije u ljudima mijenjaju, tako je i vrijeme relativan pojam.

OVAN

Dosta dobar mjesec za pripadnike ovog znaka, otvaraju se neke nove šanse za većinu ljudi rođenih u ovom znaku. Ako su vam se neke loše stvari dogodile u prošloj godini, sada vam to se na neki način vraća kroz dobro. No ipak koristite unutarnji osjećaj, samo da biste na pravi način ostvarili tu neku priliku koja će vam se dogoditi.

Neki baner

Žene u ovom znaku, ne dajte da vam loše i nebitne osobe remete raspoloženje i daju savjete. Maknite se od takvih, samo ćete osjećati nervozu. Ako se krećete na javnim događanjima, možete očekivati zanimljiva i kvalitetna poznanstva, koja će vam značiti dalje kroz život.

U okolini gdje radite, stvorili ste već ranije jako povjerenje i sada ćete se lakše kretati kroz neke sitne poteškoće koje se mogu pojaviti u poslu.

Slobodni Ovnovi, moguće je novo poznanstvo. No ipak moj savjet, pustite neka vrijeme radi svoje, ne nagliti dok god se dobro ne upoznate s tom osobom. Moglo bi se raditi o nekome tko još dosta ima raditi na sebi, smanjiti svoju nesigurnost, zato lagano.

BIK

Bikovi u braku ili trajnim vezama, većina vas ima dosta problema s partnerom i to proteklih nekoliko mjeseci. Neki od vas se osjećaju dosta zapostavljeno pa bi moglo doći i do toga da razmišljate o prekidu. Ako svatko malo popravi neke svoje nedostatke koji smetaju drugoj strani, do prekida ne mora doći, jer se ovo da riješiti razgovorom.

Kako god da odlučite, planiranja vam se ostvaruju, a i vidi se poslovna stabilnost, nema nekih poteškoća koje vi ne biste mogli savladati. Jedan dio Bikova, može imati manje probleme s nekim institucijama, ili nadređenima. Tu malo iskontrolirajte svoju naglu narav.

Kraj svega ovog lošijeg što sam navela se ne vidi ovaj mjesec, nego čak do tri mjeseca najkasnije. Podignite kako god znate, svoju pozitivnu psihu u ovom periodu.

Što se tiče zdravlja, glavobolja moguća, ako su neki od vas meteoropati. Također su mogući i bolovi u vratu pa se potrudite maknuti od stresnih situacija.

BLIZANCI

Loš period koji vas je držao u protekla dva mjeseca sada staje, a većina vas će se naći pred nekim odlukama, kuda i na koju stranu. Nećete uvijek moći slušati svoju intuiciju, ali samo nemojte nikuda nagliti, brzati s nekim odlukama, o čemu god da se radi.

Ako strpljenje izgradite u sebi, otvara vam se jako dobar početak nečega što će u vaš dom unijeti stabilnost. I tada ćete osjećati jako pozitivnu energiju i pravu harmoniju kada ste kod kuće. Mir u duši.

Ako neki od vas čekaju promjene oko posla, znajte da vam se otvaraju dobre prilike, potpisi nekih novih ugovora ili neki dugoročni dogovor. Žene u ovom znaku će naročito biti ponosne na same sebe i svoja postignuća.

Slobodni, u vaš život će nenadano ući osoba koja je na prvu malo ukočena, ali kako se budete bolje upoznavati, tako će se druga strana sve više otvarati ka vama. U pozitivnom smislu. Pazite se da vam neki negativni stavovi ne donesu nervozu. Nemojte se povlačiti u sebe.

RAK

Ako ste proteklih dva mjeseca vodili neke razgovore u vezi nekog vlastitog napretka, sada možete očekivati, pozitivne dogovore ili potpise koji će vama donijeti dobro. U kući vam se vidi lijepa harmonija, mada je u proteklih mjesec dana bilo sitnih trzavica, sada se to sređuje.

Neki od vas će se naći doslovno, kao na raskrižju, potrebno je donijeti jako trezvene odluke i razlučiti što je najbolje za vas. Nemojte s partnerom ulaziti u neke nepotrebne rasprave, jer nije dobro vrijeme za to, zato što ćete i vi i druga strana reći koješta što i ne mislite i time samo zakomplicirati.

Malo si popravite imunitet. U iduća dva mjeseca slobodni pripadnici ovog znaka naći će se u razmišljanju, treba li ući u novu vezu ili nastaviti biti sam. Radi se o dinamičnoj osobi, nemirne naravi. Ali vrlo kvalitetnih osobina.

LAV

Ovo je izuzetno lijep mjesec za Lavove, ako maknete od sebe ljude koji vas iscrpljuju stalnim kukanjem i nepotrebnim pričama, koje vas nemaju što zanimati. Em vam nanose negativnu energiju, em se hrane vašom pozitivnošću. Bolje biti i sam, nego u beskorisnom društvu, a vi ste daleko iznad takvih.

Neki baner

Neki od vas koji su u planu imali ili brak ili učvrstiti vezu, sada je pravo vrijeme za to. No nemojte svoju sreću sijati gdje ne treba, barem prvih do dvadeset dana ovog mjeseca. Ništa tragično, samo držite neke stvari za sebe.

Za vas slobodne, novi početci se vide, iako je većina slobodnih Lavova puna gnjeva na prošlost. To nekako suzbijte u sebi, jer time kočite da nekom date novu šansu da vam pokaže da nisu svi isti.

Pustite vremenu da se fino upoznate, a onda će i taj gnjev sam po sebi nestajati. Biti ćete skloni naglim promjenama raspoloženja. Nemojte se zatvarati u sebe.

DJEVICA

Nekoliko mjeseci unazad većina pripadnika ovog znaka su puni nervoze uslijed nekih životnih događanja i to gutate u sebi, što nije dobro. Sada je vrijeme da na neki način probate to odagnati od sebe i ići dalje čiste energije. Cijeli mjesec vam je jako dobar i šteta bi bilo ovim samo gušiti neka dobra događanja koja vam slijede.

Ako planirate nešto napraviti novo glede posla, idite samo srcem u to i nema straha od neuspjeha. Nekima od vas, moguće da će se ukazati prilika za avanturu. No vi sami razmislite je li to dobro za vas ili ne.

Vama koji planirate ući u brak ili napraviti korak naprijed u vezi, jako dobro vrijeme je da skupa s drugom stranom to planirate, a realizacija se ne vidi ovog mjeseca, ali planovima biste si stvorili sam ulazak u to puno ljepši nego raditi išta na brzinu.

Imunitet si malo popravite jer vam je slabiji pa moguće i do tri mjeseca unazad, a sve posljedica nervoze.

VAGA

Mjesec pun novih događanja, jako pozitivnih po vas. Ipak, pazite da ne vjerujete svakome previše, osobe koje vam nisu od povjerenja uzmite s dozom rezerve, bolje po vas, da ne bi se dogodilo da se razočarate u neke ljude do srži.

Dogovori su jako dobri u poslu. Vi koji ste započeli neku komunikaciju koja vam se čini da ima šanse prijeći u vezu u budućnosti znajte da je zaista tako. Pokazat ćete i vi i druga strana jedno drugome iskrenost i povjerenje.

Neki od vas koji imaju neke poteškoće vezane za zakon ili neke institucije, uz malo čekanje do 14 dana, ishod ide dobar po vas. Cijele zime, ne samo ovaj mjesec, kontrolirajte si emocije, nemojte biti previše osjećajni prema svima, pazite tko to treba vašu samilost, a tko ne.

Ako osjetite češće bolove u kostima, malo povedite računa o tome.

ŠKORPION

Vi ste i do dva mjeseca unazad, pred nekim odlukama što i kako napraviti na dalje, a da je dobro po vas. Odluku ka tome, možete učvrstiti uz razgovor s osobom u koju imati iskreno povjerenje. Nekima od vas moguća manja nervoza, od strane ili majke ili neke druge žene koja vam je srodstvo.

Nemojte dozvoliti da vam itko se do te mjere miješa u život. Neke moguće prepreke, koje će se dogoditi znajte da su prolazne, gdje nećete možda dovesti nešto u red preko noći, jer jasno je da za sve treba vrijeme.

Slobodni u ovom znaku, neki od vas će se iznenaditi pozivom osobe iz vaše prošlosti, željet će imati ponovo mjesto u vašem životu, a na vama je hoćete li reći da ili ne.

Pazite se cijele zime prehlada, naročito vam je osjetljivo grlo.

STRIJELAC

Sami sebe kočite u napretku, a i u tome da imate duševni mir, jer su oko vas osobe koje nisu na vašoj mentalnoj razini, a samo vam nose nervozu i bespotrebno gubite vrijeme. Ovo je kod vas već duže vrijeme i krajnje je vrijeme da gledate sebe, a da se ogradite od takvih.

U toku mjeseca, ako planirate ići na neka javna događanja, jako lijep ishod na tom svemu, no dogodit će se i neka nova poznanstva koja će vam biti od koristi tu budućnosti.

Vi koji ste u braku, ako osjetite da se malo udaljavate od partnera, to je prolazno. Prvih 14 dana ovog mjeseca je prisutno to stanje, emocije će vam varirati i moguće su česte promjene raspoloženja, ali nadalje se vaša pozitiva vraća na ono kakvi zaista jeste. Osjetit ćete baš mir i zadovoljstvo u duši.

Neki od vas koji imate neki hobi, moguće čak i umjetničku crtu, probajte se tijekom ovog mjeseca malo barem tome posvetiti, bit će vam od koristi kasnije.

JARAC

Vama kojima se čini da su vam veze ili brak u krizi, ovo je mjesec kada je dobro vrijeme da uz razgovore o tome kome što smeta, ovo vratite na staro kako je nekada bilo. Jedan novi početak se vidi i slobodnima u ovom znaku, pogotovo vama koji se dosta krećete među ljudima.

Neki od vas koji dosta putuju ili čak razmišljaju o nečem poslovnom preko granica vaše matične zemlje, ovo vam može biti uspješno, jer dogovarate s osobom koja će stajati iza svojih riječi. A to je samo dobro po vas.

Ipak, ako se odlučite na neki takav korak, nemojte imati neka prevelika očekivanja glede novca, da se ne biste razočarali, jer novac koliko bi vam riješio neke stvari, ne dolazi u jako kratkom vremenu. Dakle, strpljenja.

Moguća anemija.

VODENJAK

Ovo je mjesec koji je dosta uspješno po vas aspektiran, ali znajući da ste vi veliki borac za pravdu, nemojte baš u svim situacijama, ići ispravljati neke nepravedne situacije. Samo ćete sebi naštetiti i sebe usporiti u ovome što vam slijedi dobro.

Vraćaju vam se neke dobre stvari po zasluzi, koje ste nesebično činili drugima u proteklih godinu dana. Već u prvih nekoliko dana ovog mjeseca, neki od vas će čuti jako lijep glas i pozitivan, što će vas jako razveseliti.

Slobodni, imate priliku upoznati novu osobu, koju ćete doslovno očarati i to može biti početak jedne jako lijepe veze. Vama koji ste u braku ili trajnim vezama, stiže ostvarenje nekih planova koje ste duže već zajedno planirali.

Cijelog mjeseca vaša pozitivna energija će vas voditi da u nekim situacijama doslovno zablistate.

RIBE

U ovom mjesecu većina vas će doživjeti prevrate. Emotivni odnosi koji nisu bajni već neko vrijeme, mogu doći do kraja. To će vam možda biti dosta bolno, ali ćete nakon kraćeg vremena osjetiti da ste izašli iz tog svega još jači nego dok ste bili u tom odnosu koji je već pomalo postao toksičan.

U ljubavi kada ne ide, ide posao, e tako će i vama. Vi ćete dati sve od sebe da si stvorite sigurnost, glede posla, bolju nego do sada, a i ići će vam do ruke ti pokušaji.

Dosta toga dobroga vam ide i kroz pozive osoba koje vam zaista misle dobro, a i to će na svoj način doprinijeti, tome da kupite sve dobro što vam je dato da se dogodi ovaj mjesec.

Ako se dogodi da ste pred nekim odlukama o pravnim sporovima malo pričekajte, barem do kraja ovog mjeseca. Jer ovaj mjesec nije vam dobar za to. Dakle ne bi išlo vama na korist ili bi se odgađalo, tj. puno nepotrebnog stresa, oko toga svega.

Slavenka Polojac / atma

Neki baner