Male crne haljine i traperice mrkva kroja

Psihička priprema! Tri, četiri sad! Udah izdah i kreni u reorganizaciju ormara. Recimo da je stiglo proljeće! Ti želiš reorganizirati garderobu, a isto tako i odnose.

Ono što stalno nosiš – ta vesta recimo ili kvalitetni gornji dio trenirke podsjeća na sestru ili prijateljicu koja je uvijek tu. Znaš da si stalno u istome, ali kad se tako dobro osjećaš u tome jednostavno ćeš to zadržati i svakako staviti na početak ormara.

Fini bež baloner kojeg nisi odnijela na kemijsko i ima fleku od prvosezonskog sladoleda – još uvijek, a treba ti!  To su ti odnosi koje se treba održavati. Znaš ono, niste u doticaju često, ali netko ti je nešto napravio, pa sad to ti trebaš vratiti ili obrnuto. Nesvakidašnje i značajno. Baš poput balonera kad zapuše proljetni vjetar.

Male crne haljine

Male crne haljine ili jedna takva ne pružaju samo tijelu photoshop efekt, nego i raspoloženju. Iako je ne oblačiš često, nikad ne zakaže. To je ona jedna osoba ili više njih s kojima zbog različitih životnih puteva ne stigneš provoditi puno vremena, ali nikad te ne razočaraju.

Male crne haljine

black spaghetti strap dress in hanger
Photo by Lina Kivaka on Pexels.com

Traperice mrkva kroja nekad su ti pristajale kao barbiki. Provela si u njima nezaboravne trenutke, prilike, neprilike, pobjede i poraze. Neki stari odnosi. Bilo ljubavni, prijateljski, susjedski… s vremenom više ne pristaju, a nekad su bili nezamjenjivi. Što s takvom garderobom? Što s takvim odnosima? Nemoj krcati ormare! Imaš negdje zabilježen taj trenutak s tim trapericama, ostavi tu bilješku i ne gledaj je često, a traperice… pusti nekome kome pristaju! Tebi ionako pristaje nešto drugo.

Neki baner

Pidžame – meke, tople i u tvojim omiljenim bojama. Za spavanje, za po doma, za dane kad si bolesna. One su kao srodna duša. Najbolje te znaju i najbolje ti pružaju.

Tajice za vježbanje. Odlično ti noge izgledaju u njima ili možda ne, ali kako bilo one su samo za vježbanje. Odnosi kao što su oni s kolegama s posla. Ne miješaj privatno i poslovno kao što tajice ne možeš obući za proslavu bratićevog vjenčanja. Jednostavno ne ide!

Bijeli veš – nikad ga dosta! Pamučan, čist, blagog mirisa i za osjetljivu kožu. Baš poput obiteljskih odnosa. Ne uzimaj zdravo za gotovo i peri na 90ºC – samo najbolje!

I za kraj … ostavi mjesta u ormaru i za novo.

P.S. Njeguj redovito ono što krije tvoj ormar.

Neki baner