Male promjene koje mogu postići čuda u ljubavnom odnosu

U prošloj kolumni glavna tema bila je izbjegavanje grešaka koje sabotiraju ljubavni odnos. Danas ćemo govoriti o tome što možete učiniti i koje pozitivne promjene mogu itekako utjecati na smjer u kojem će se razvijati vaš ljubavni odnos. Onda kada shvatite da je zapravo vaša ljubavna sreća u vašim rukama, sve će se promijeniti nabolje. Idemo vidjeti koje su to male promjene koje mogu postići čuda u ljubavnom odnosu.

U prošloj kolumni govorila sam o tome kako mnogi koraci na nesvjesnoj razini mogu prouzrokovati kraj veze prije nego li je počela. Najčešće svatko ima svoj uzorak ponašanja koji primjenjuje u svakoj vezi i zato najčešće dolazi do istih rezultata.

Da nešto razjasnimo – i žene i muškarci podjednako griješe u koracima, no fokusirat ćemo se na ono što vi drage dame možete učiniti kako biste promijenile smjer u kojem se odvija vaš trenutni ljubavni odnos.

Iskren savjet nije kritika, niti napad na tebe

Nažalost, neke žene, čitajući savjete za žene, to dožive kao osobnu kritiku, ne shvaćajući da savjeti za žene moraju biti fokusirani na žensko ponašanje. Isto tako, i savjeti za muškarce moraju biti fokusirani na muško ponašanje.

Činjenica jest da je naše ponašanje ono jedino na što možemo direktno utjecati. Dobra vijest je ta da svojim ponašanjem dajemo jasnu poruku drugoj strani kako nas treba i može tretirati – što dolazi u obzir ili ne.

Neki baner

Muškarcu treba jasna poruka, jasan smjer, jasna informacija – i šanse su veće da će krenuti u onome smjeru u kojem želiš. Male promjene koje mogu postići čuda u ljubavnom odnosu odnose se prije svega na definiranje jasnog cilja. Koji je tvoj cilj, što ti želiš u svojem životu? Želiš li avanturu ili pravu vezu?

Ako je veza ono što želiš, onda to trebaš i osvijestiti – biti načisto sama sa sobom oko svojih želja. Naime, kada znaš što želiš (a što ne želiš) jasnije ćeš komunicirati s partnerom. Tada nećeš imati problem iskazati svoje želje i razmišljanja.

Male promjene, Zašto je lako poboljšati ljubavni život?, Kako dejtati u izolaciji , Kako okrenuti karte onda kada muškarac naglo izgubi interes?, Zašto se on iznenada prestao javljati iako je sve bilo savršeno?

U čemu je stvar

Jedna stvar je reći kako se osjećaš, što želiš od veze i koja su tvoja razmišljanja. Sasvim druga je stvar prisiljavati ili nagovarati muškarca na tu vezu. 

Naime, ako muškarac zna što ti želiš, puno je izglednije da će i on početi razmatrati tu mogućnost i razmišljati u tome smjeru.  S druge strane, ako on ne zna što ti želiš, šanse su velike da ti to neće niti pružiti. Dakle, ok je jasno izraziti svoje želje, ali isto tako taj muškarac treba biti svjestan da on nije jedini muškarac na svijetu. Ako ti on neće pružiti ono što želiš, postoji mogućnost da će te izgubiti. A kada je muškarcu stalo i kada zna da ti želiš vezu, neće te željeti gledati u vezi s drugim muškarcem.

Da me ne biste shvatile pogrešno, ne trebate mu reći. – Ja želim vezu, ako ti ne želiš vezu, naći ću nekoga drugoga.

Pravi način bi bio: – Ono što ja želim u ovoj fazi života jest odnos koji će s vremenom prerasti u nešto više i ozbiljnije. Dakako nema garancije, ali ne želim biti u odnosu koji u startu ne vodi nikamo. Voljela bih ostvariti kvalitetnu vezu, i zanima me kakva su tvoja razmišljanja po tome pitanju, što ti želiš u svojem životu.

Na takav način muškarcu govoriš što želiš, bez pritiska, drame i ucjene. On se ne osjeća zguran u kut već ima jasnu informaciju o tvojim željama.

Zauzimanje pravog stava

Mnoge žene idu iz jednoga ekstrema u drugi, ili se previše trude oko muškarca ili odluče da neće učiniti ništa, preuzimajući ulogu “ledene kraljice“. Prvi pristup ti osigurava siguran bijeg muškarca u nepoznato, dok u drugom slučaju muškarac može pomisliti da ti se i ne sviđa. 

Male promjene koje mogu postići čuda u ljubavnom odnosu podrazumijevaju i zauzimanje pravoga stava. To znači da onda kada znaš što želiš i kada to muškarcu daš do znanja, dovoljno je da se opustiš i dopustiš njemu da preuzme kormilo.

Ako vidiš da se on i dalje trudi, možeš i ti pokazati dobru volju i povremeno ga iznenaditi iniciranjem susreta, nekim iznenađenjem i slično. Važno je da njemu ostaviš dovoljno prostora da on bude taj koji će preuzimati inicijativu. Dakle, ponekad ti, češće on. 

On se treba zaljubiti u tebe

Poanta svega jest da se on treba zaljubiti u stvarnu tebe, a ne u neku uplašenu verziju tebe koja se previše trudi, ispričava ili pak ne pokazuje nikakav interes. To su u pravom smislu taktike i manipulacije, onda kada uporno pokušavaš postati netko tko će mu se svidjeti.

Onda kada se opustiš i dopustiš sebi da budeš iskrena sa sobom i s njim, a ujedno ne pokušavaš tu iskrenost pretvoriti u prisilu, tada će se sve posložiti.

U svojoj knjizi, detaljno objašnjavam kako muškarcu postati izazov i kako je zapravo vrlo lako postati Ona Prava u njegovim očima.

Muškarci vole žene koje su svjesne svoje vrijednosti i koje se ne boje reći što misle i što žele, ali pritom ne nameću svoje mišljenje kao jedino ispravno. Kvalitetan muškarac pored sebe želi ženu koja ga poštuje, ali prije svega poštuje sebe i samim time zahtijeva jednako poštovanje s njegove strane.

To znači da će se on vrlo lako zaljubiti u tebe ako doista uspije upoznati onu pravu tebe, uz pretpostavku da postoji fizička privlačnost. On ne želi lutku, ženu savršena lica i tijela. On želi stvarnu ženu koja će mu upotpuniti život. On želi onu ženu koja zna koliko vrijedi i koja neće pristati na mrvice. Takvoj ženi će ponuditi puno više i za takvu ženu će se biti spreman vezati na duge staze.

Sve u svemu – kada znate, a ne pretpostavljate kako funkcionira um muškarca i na koji način zaokupiti njegov interes bilo tipkanjem ili uživo, tada možete očekivati potpuni preokret u vašem ljubavnom životu. Na koncu, sve je uistinu u našim rukama. 

Nastavak slijedi u idućoj kolumni, a do tada vam šaljem jedan veliki pozdrav!

Neki baner

Vaša Nelly

Neki baner