Mars u Lavu – Otkrivamo što želimo i kako to ostvariti!

U svom prolasku kroz znak Lava, Mars će činiti zahtjevne aspekte sa Saturnom i Uranom od kraja lipnja/juna do 10. srpnja. U tom periodu bi se mogle iskazati negativne osobine ovog tranzita. Nakon ovog negativnog perioda Mars ulazi u posljednju dekadu Lava (14.-29.07.), a to je dekada kojom vlada i u kojoj je u svom terminu što u prijevodu znači da je ovdje jak i da iskazuje sve pozitivne stvari.

Dočekali napokon da Mars izađe iz Raka, znaka u kojem je u svom padu i gdje nije mogao najbolje iskazati svoju aktivnu, hrabru, jasnu, izravnu, brzu i stvaralačku energiju. Emocije Raka zadavale su previše glavobolje i uzrujavanja, te neuravnoteženih osjećaja ovom jakom muškom ratniku.

No, nemojmo zaboraviti da nije Mars tako loš s vodom i emocijama, jer ipak on vlada vodenim Škorpionom, ali pretjerano emotivni Rak je ipak malo previše za njega.

Znak Lava je jedan pravi muški znak, jak i vatren. Lav je sam po sebi dovoljno dobar, ne treba stalno preispitivanje vlastite vrijednosti, zato je samopouzdan i zna svoju veličinu i ponos. Dakako, može ovo okrenuti u pretjerani egoizam i samodopadnost, ali u pozitivnom smislu svijest o onom što jesmo i da smo savršeni sami po sebi je neprocjenjiva lekcija.

Pozitiva i energija

Mars u Lavu donijet će nam puno pozitivne energije Lava, znat ćemo što želimo i kako to ostvariti. Nećemo pristajati na ništa ispod toga. Bit ćemo ambiciozni, samopouzdani, dominantni odlučni, vatreni, strastveni.

Ako nam nedostaje neka od ovih osobina, kao i svijest o vlastitoj vrijednosti ovo je pravo vrijeme da se povežemo s tim karakteristikama i pronađemo ih unutar sebe.

Neki baner

Lav je znak koji jako voli seks, a Mars je zdrava muška seksualna energija (ako je dobro postavljen), tako da vatrenih trenutaka u krevetu neće nedostajati. A i povremenih avanturica. Strastvenih i vrućih ljubavi biti će naročito kad se u Lavu susretnu Venera i Mars od 05.07. do 22.07..

Lav je vrlo kreativan znak pa će kreativnost biti izražena. To je ona kreativnost koja zahtijeva svjetla pozornice, jer Lav ne voli biti skriven, voli centar pažnje, da svi vide koliko je velik i jak i što je stvorio.

Nemojmo se sramiti svojih djela, projekata, riječi, postignuća, ova energija ne podržava sram i skrivanje. Sad je prilika da pokažemo sav svoj sjaj i svjetlost, da budemo u centru pažnje i da nam se dive.

Trebamo se kititi, naročito zlatom pa i krunom na glavi, ako treba. Naučimo isticati sebe, hodati ponosno, gordo i odlučno, dignute glave, nikad pogrbljeno i spuštenog pogleda. Nema ovdje samozatajnosti i mističnosti (tome nas uče Škorpion i Ribe), nego pokazivanje sebe.

Ja i samo ja sam na prvom mjestu, najbolji baš takav kakav jesam. I zato sam velikodušan (prema onima koji me cijene i poštuju), nema darežljivijeg znaka od Lava. Počastimo prijatelje, darujmo one koji nemaju. Lav je znak koji voli djecu, zabavu, igre na sreću, hobije pa se posvetimo igranju i dozovimo dijete u sebi ili se igrajmo s djecom, bit će izrazito zabavno.

U svom prolasku kroz znak Lava, Mars će činiti zahtjevne aspekte sa Saturnom i Uranom od kraja lipnja do 10. srpnja

U tom periodu bi se mogle iskazati negativne osobine ovog tranzita pa možemo biti pretjerano dominantni, autoritativni, egoistični, potpuno nemarni prema drugima, pod svaku cijenu biti u centru pažnje, nametati svoje stavove.

Isto tako, neka osoba koja je jača od nas ili na višoj poziciji (npr. šefovi, autoriteti) može takve osobine iskazivati prema nama, a mi ćemo se osjećati potpuno nesigurno, nesamopouzdano i misteriozno. Dakle ovo je period borbi za dominaciju ega pa tko je jači nadvladat i zavladat će.

Nakon ovog negativnog perioda Mars ulazi u posljednju dekadu Lava (14.-29.07.), a to je dekada kojom vlada i u kojoj je u svom terminu što u prijevodu znači da je ovdje jak i da iskazuje sve pozitivne stvari o kojima sam gore pisala.

Prolazak Marsa kroz Lava bit će najsretniji Strijelcima, Ovnovima, Vagama i Blizancima, a samim Lavovima bit će sretan osim u periodu lošeg aspekta sa Saturnom i Uranom (od kraja lipnja/juna do 10.07.).

Najviše nevolja, svađi, borbi za dominaciju, pritisaka, donijet će Bikovima, Škorpionima i Vodenjacima. Ovo se odnosi i na sve one koji imaju izražen neki od gornjih znakova.

Irena Dumančić Baranja

Neki baner