Naučila sam pustiti neke ljude…

Naučila sam pustiti neke ljude, jer su grčevito tražili izlaz van preplašeni količinom i silinom emocija koje su spoznali. Naučila sam odmaknuti one kojima sam služila kao ispušni ventil, usputna stanica na cesti života.

Otišli su i oni, koji su bježali od svog odraza u meni, plašeći se da neće moći ispuniti obećano, oni koji su se bojali i mog odraza i otiska na njima.

I ja sam neke ljude napustila

Napustih i ja poneke ljude. Prošla sam najteže bitke jako mlada, suočena sa surovim ljudskim egom i strahom.

Napustila sam neke drage mi ljude, nekoć moje, jer ne vidjeh više dobroga u njima, niti u sebi s njima. Ne, nisam ih napustila radi straha.

Napustila sam ih da oni mogu živjeti sretno i slobodno, lišeni mog otiska na sebi, koji im je toliko smetao i nehotice iz usporavao. Napustila sam ih jer sam željela vjerovati da će negdje drugdje biti sretniji.

Neki baner

Nikada nisam bila tip osobe koji će kao kolekcionar skupljati ljude oko sebe, tek kako bi ih uzimao zdravo za gotovo i hvalisao se ispunjenim životom.

Naučila sam pustiti

Nije mi žao, ne. Žao mi je jer su se radi svojih nesigurnosti osjećali loše pored djevojke neslomljiva duha i iskričavih očiju. Žao mi je jer su me smatrali neprijateljem, trnom u oku.. No, i to je ono što sada pripada isključivo njima, a ne meni.

Napustili su me mnogi ljudi, jer su tako htjeli. Nisam im zamjerila jer su pošli na put svojih spoznaja i istina. Nemojte zadržavati ono sto traži način da ode od vas. Neće ono služiti ni vama ni njima. Pustite ih, kao i najljepše razigrane balone…

Shvatite da su poneki od njih došli da nas na tren razvedre i obojaju nam dane, a poneki da nas podsjete koliko smo zaista krhki. Neka lete u svoje visine i pronađu svoje skrovište.

Napravite mjesta za one koji će tek doći, one koje ste u noćima tuge zadnjim nadama i punim srcem prizvali.

Pustite da vas taknu oni koji će vam život na bolje promijeniti. I recite hvala, svemu sto je bilo i svemu sto će doći.

Izvor: Moja škrinjica ludosti ( i pokoje mudrosti)

Neki baner